reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
11 lat temu po bojach o pokarm , wysłuchwaniu w szpitalu ,że piersi mam ogromne więc i pokarm powinnam mieć i tym ,że młody darł się w niebogłosy bo ciągle był głodny zdecydowałam ,że jeżeli kiedykolwiek na świecie pojawi się moje następne dziecko przywita świat z butleką. Wiem ,że to może mało popularme ale.... ja nie dam się przekonać a tutaj nikt mi wyrzutów z tego powodu nie robi. Już na pierwszej wizycie położna zapytała o to jak zamierzam karmić powiedziałam ,że butelką(oni muszą wiedzieć bo szpital przygotowuje jedzenie dla noworodków, ja do szpitala nic nie biorę) to była zaskoczona tym ,że jestem pierwszą jak oni tutaj mówią z East Europe która chce karmić butelką. Powiedziała ,że mam się nie przejmować bo tutaj nikt do niczego zmuszał mnie nie będzie

Przepraszam , że tak się tutaj rozpisałam ale to dla mnie bardzo ważny temat ,gdyż 3 tyg. temu na jednej z sobotnich imprez zostałam zrównana z podłogą(w przenośni ;-)) za to. Szanowny popiera a raczej się nie wypowiada bo to moje ciało tak więc najważniejszą osobę mam po swojej stronie

A tak w ogóle to Tommee tutaj też jest bardzo ceniony.

Aga twoje ciało to twoje sprawa, mnie wkurza jak ktoś komuś robi wyrzuty że nie karmi piersią. To jest chore, bo niektóre kobiety czują się potem winne itp. Twoje dziecko twoje piersi twoja sprawa, masz prawo wyboru i nikomu nic do tego. Ja mam zamiar karmić piersią ale tylko jakieś pół roku bo potem chcę odzyskać moje ciało dla siebie i mieć możliwość wyjścia gdzieś wypicia drinka itp. Jak odstawiłam Nadię to zostawiłam ja Mamie na weekend i wyjechaliśmy z mężem sami, było cudownie znów byliśmy tylko dla siebie i nikt nam nie przeszkadzał. Teraz też mamy zamiar tak zrobić.

Sorry za ten off topic! :sorry:

też zamierzam kupić cały zestaw Tommee ( razem z wyparzaczem , bo położna może się czepiać ,że nie mam) a że młody na dzień dobry dostanie butlę to potrzebny mi będzie duży zestaw. Czekam z wszystkim zakupami do początku stycznia kiedy zaczną się moje ukochane SALE :-D:-D
Ja wybrałam ten zestaw

Tommee Tippee Closer to Nature Essentials Set : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
Aga, poogladaj na necie dokladnie przed kupieniem tego zestawu.
Ja tez mam na oku Tommee Tippee, i tez czekam na obnizki, ale na pierwszej lepszej stronie innej niz Mothercare taki zestaw kosztuje juz Ł40 mniej
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-U...ippee-Closer-to-Nature-Essentials-Set(0070825)

Aga, poogladaj na necie dokladnie przed kupieniem tego zestawu.
Ja tez mam na oku Tommee Tippee, i tez czekam na obnizki, ale na pierwszej lepszej stronie innej niz Mothercare taki zestaw kosztuje juz Ł40 mniej
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Feeding/Steriliser-and-Warmers/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Essentials-Set(0070825)

Też czekam kochana na obniżki po świąteczne :-D:tak: u mnie w sklepie ten zestaw kosztuje około 129 euro
Ja zamierzam poszaleć w styczniu doczekać się nie mogę , może różowo nie będzie ;-) ale wystroję go a co !!!

Tommee najlepszy :-D Ja nawet ich 'zastawę' kupowałam :-D o smoczkaqch, butelkach i innych cudach nie wspomnę. Teraz też zamierzam.

Aga- w Polsce to jest presja na karmienie jak nie wiem... gdzie się nie obrócisz karmić piersią i koniec... matka może być na skraju załamania, wyczerpania i inne takie, ale ma karmić! A jak nie to jest trędowata. Jak miałam kryzys w karmieniu cycem to 90% ludzi dokoła na mnie naskoczyło... brrr... z 'obcych' to jedynie mój ginekolog porozmawiał ze mną rzeczowo, jakie są przyczyny, że chcę przestać karmić i mi rzeczowo wyjaśnił jakie są za, ale bez zadnych ideologii- medcznie poleciał i mnie przekonał. Reszta bredziła coś o tym, że ja jestem wyrodna i mam się poświęcać... Teraz mam zamiar karmić 6-7 m-cy (tak samo jak Kubę), ale jak się nie uda rwać włosów z głowy nie będę- Enfamil będzie czekał :-D

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z Wami w 100%. Uważam ,że to sprawa indywidualna każdej matki czy chce karmic piersią czy butlą i nikomu nic do tego. Ja mam zamiar karmic piersią ok 9 m-cy (córcie tez tyle karmiłam) i akurat odstawienie od cycka wpadnie w grudniu, także w Sylwestra 2010/2011 będę szalec nie z picollo a prawdziwym szampanem....hhmmmm uwielbiam:-D:-D:tak:

iza813 - fajne to okrycie kapielowe wielkie, tez cos takiego kupie i ten rozek potrzebuje kupic tylko nie wiem jaki...

A nie lepiej otulaczek ?
MOTHERHOOD ------- OTULACZEK ROŻEK ANTYKOLKOWY (829019110) - Aukcje internetowe Allegro
ja kupie to bo mi się rożek wogóle nie przydał ale co kto lubi

justa24 podzwiam cie ze tak duzo rzeczy juz kupilas ja bym sie bala;-)

Zastanwiem jakie smoczki i butelki beda najlepsze,niewiem czy mam sie kierowac przy ich zakupie (tu chodzi bardziej o smoczki do ssania).Poradzcie cos;-):-)

Dla mnie TT tylko koniecznie żeby nie miały BPA smoczki tez z TT ogólnie ja wszystko od nich kupuje i na niczym się nie zawiodłam

też zamierzam kupić cały zestaw Tommee ( razem z wyparzaczem , bo położna może się czepiać ,że nie mam) a że młody na dzień dobry dostanie butlę to potrzebny mi będzie duży zestaw. Czekam z wszystkim zakupami do początku stycznia kiedy zaczną się moje ukochane SALE :-D:-D
Ja wybrałam ten zestaw

Tommee Tippee Closer to Nature Essentials Set : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

super ten zestaw

11 lat temu po bojach o pokarm , wysłuchwaniu w szpitalu ,że piersi mam ogromne więc i pokarm powinnam mieć i tym ,że młody darł się w niebogłosy bo ciągle był głodny zdecydowałam ,że jeżeli kiedykolwiek na świecie pojawi się moje następne dziecko przywita świat z butleką. Wiem ,że to może mało popularme ale.... ja nie dam się przekonać a tutaj nikt mi wyrzutów z tego powodu nie robi. Już na pierwszej wizycie położna zapytała o to jak zamierzam karmić powiedziałam ,że butelką(oni muszą wiedzieć bo szpital przygotowuje jedzenie dla noworodków, ja do szpitala nic nie biorę) to była zaskoczona tym ,że jestem pierwszą jak oni tutaj mówią z East Europe która chce karmić butelką. Powiedziała ,że mam się nie przejmować bo tutaj nikt do niczego zmuszał mnie nie będzie

Przepraszam , że tak się tutaj rozpisałam ale to dla mnie bardzo ważny temat ,gdyż 3 tyg. temu na jednej z sobotnich imprez zostałam zrównana z podłogą(w przenośni ;-)) za to. Szanowny popiera a raczej się nie wypowiada bo to moje ciało tak więc najważniejszą osobę mam po swojej stronie

A tak w ogóle to Tommee tutaj też jest bardzo ceniony.

Aga - nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem , ja przestałam karmić jak mały miał trzy tygodnie moze źle zrobiłam dając mu butle i przywykł do łatwego karmienia , nie wiem ciężko mi to ocenić . Ja miałam dośc , mały miał dość bo był głodny i tak się skończyło moje karmienie . Z wielką ulgą przeszedł całkowicie na bebilon , on był najedzony a ja szczęścliwa , a jeszcze bardziej był szczęśliwy tata który mógł karmić . Dla mnie same plusy z tego wynikły bo jak młody miał ok miesiąca byłam sama w kinie i na zakupach mogłam się ruszyć i pobyć ze sobą .
Teraz powiedziałam sobie że spróbuję karmić ale jak się nie oda witaj butlo i senstymentu nie będę miała , włosów z głowy tez sobie nie wyrwę . Butelki mam z TT kupione , sterylizator mam z mothercare mleko tez napewno kupie jedno opakowanie żeby mieć .
Więc wierz mi ale bardzo dobrze rozumiem co czujesz i rozumiem Twój wybór :tak:

aniam141 rozek bede miec a ja bardziej nastawiam sie na kocyk do wozka tak co by malucha mozna przykryc,zreszta jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji wiec moze mi sie cos odmieni;-)

reklama
a dzisiaj dzwoniła pani ze sklepu i juz mamy wózio do odebrania:-):-):-):-)

nasze pywatne zwrotne nowiusieńkie lamborgini:-D
tylko na diabełka czekamy do kwietnia;-)

Do góry