reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
11 lat temu po bojach o pokarm , wysłuchwaniu w szpitalu ,że piersi mam ogromne więc i pokarm powinnam mieć i tym ,że młody darł się w niebogłosy bo ciągle był głodny zdecydowałam ,że jeżeli kiedykolwiek na świecie pojawi się moje następne dziecko przywita świat z butleką. Wiem ,że to może mało popularme ale.... ja nie dam się przekonać a tutaj nikt mi wyrzutów z tego powodu nie robi. Już na pierwszej wizycie położna zapytała o to jak zamierzam karmić powiedziałam ,że butelką(oni muszą wiedzieć bo szpital przygotowuje jedzenie dla noworodków, ja do szpitala nic nie biorę) to była zaskoczona tym ,że jestem pierwszą jak oni tutaj mówią z East Europe która chce karmić butelką. Powiedziała ,że mam się nie przejmować bo tutaj nikt do niczego zmuszał mnie nie będzie

Przepraszam , że tak się tutaj rozpisałam ale to dla mnie bardzo ważny temat ,gdyż 3 tyg. temu na jednej z sobotnich imprez zostałam zrównana z podłogą(w przenośni ;-)) za to. Szanowny popiera a raczej się nie wypowiada bo to moje ciało tak więc najważniejszą osobę mam po swojej stronie

A tak w ogóle to Tommee tutaj też jest bardzo ceniony.

Aga - moja mama karmiła mnie piersią rok, a mam mojego męża nie karmiła piersią wcale. Nie widzę żeby przez to mój mąż był jakimś wybrakowanym modelem:-)

Ja chcę spróbować karmienia piersią, ale jak nie dam rady to trudno. Jeżeli uda mi się dogadać z moją córunią i będzie chciała cyca, to będę ją karmić max pół roku. Nie uważam, że będę przez to wyrodną matką.

Ja chcę spróbować karmienia piersią, ale jak nie dam rady to trudno. Jeżeli uda mi się dogadać z moją córunią i będzie chciała cyca, to będę ją karmić max pół roku. Nie uważam, że będę przez to wyrodną matką.

Najgorsze jest to, że my nie uważamy siebie za wyrodne matki i nimi nie jesteśmy, ale otoczenie ma z tym problem, jakby się ludziska nie mogli zająć swoimi sprawami!!!!! :wściekła/y::no::wściekła/y:

Ja rożka nie kupuję, bo a. mam- nowy po Kubie, nieużywany ;-) b. nie będę go używać, bo jest niewygodny- wolę kocyk, albo otulacz.

Ja rożka nie kupuję, bo a. mam- nowy po Kubie, nieużywany ;-) b. nie będę go używać, bo jest niewygodny- wolę kocyk, albo otulacz.

i oto plusy kiedy "rodzaj" numeru 1= numerowi 2 i odwrotnie :-D:-D:-D
ileż my dla ojczyzny robimy ---My matki synów :-D:-D:-D
Matki córek nie obrażać się czasami bo do was nie przyjdzie 11-latka i nie będzie jęczeć ,że musi założyć jeansy :confused2: choć ich nie cierpi a w dresie szedłby wszędzie :wściekła/y::wściekła/y:

i oto plusy kiedy "rodzaj" numeru 1= numerowi 2 i odwrotnie :-D:-D:-D
ileż my dla ojczyzny robimy ---My matki synów :-D:-D:-D
Matki córek nie obrażać się czasami bo do was nie przyjdzie 11-latka i nie będzie jęczeć ,że musi założyć jeansy :confused2: choć ich nie cierpi a w dresie szedłby wszędzie :wściekła/y::wściekła/y:

Ale za to przyjdzie 4 latka i zacznie jeczec,że chce spodniczkę a nie spodnie, albo,że ta bluzka nie pasuje:tak::-D, albo te buty a nie tamte..itd, itp:wściekła/y::-D

reklama
Ale za to przyjdzie 4 latka i zacznie jeczec,że chce spodniczkę a nie spodnie, albo,że ta bluzka nie pasuje:tak::-D, albo te buty a nie tamte..itd, itp:wściekła/y::-D

A chłopiec potem przyjdzie że chce gre na TV za bagatela tysiaka i że komp za stary bo nowych gier już nie odpala:-D:-D

Najgorsze jest to, że my nie uważamy siebie za wyrodne matki i nimi nie jesteśmy, ale otoczenie ma z tym problem, jakby się ludziska nie mogli zająć swoimi sprawami!!!!! :wściekła/y::no::wściekła/y:

.

Z ludzmi to jest tak jak nie karmi cycem to jest wyrodna , ale jak karmi i np. musi w miejscu publicznym bo się było z dzieckiem u lekarza czy gdzieś tam i było głodne , to też jest wyrodna bo cycki publicznie wywala bo takie komenty też słyszałam w centrum handlowym jak sobie laska spokojnie na ławce w kąciku karmiła a cycka i tak miała zasłoniętego pieluchą tetrową . Nikomu kurna nie dogodzisz:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry