reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Znalazłam wczoraj w końcu w sklepie Jane Slalom pro ( inny kolor ale model ten sam) na całe szczęście , bo okazało się ,że wózek jest super ale...i to duże ale dla mnie wręcz idealny ale Szanowny jest sporo ode mnie wyższy i dla niego brak wysuwanej rączki , jest tragedią , bo było mu strasznie niewygodnie. Miałam kupę szczęścia ,że go znalazłam :tak:

obok Jane bo cena ta sam stała ten

iCandy UK - Which mode are you in today?

zakochaliśmy się w nim od pierwszego wejrzenia ale na szczęście , postanowiliśmy ,że zamówimy dopiero po świętach .
Jadąc do domu stwierdziłam ,że głęboki jest super ale ta spacerówka będzie nam służyła krótko bo ona nie jest rozkładana i jak troll podrośnie trzeba będzie i tak kupić inną a musielibyśmy wydać teraz 1000 e i za rok znowu około 200 , kocham tego szkraba itd, ale to juz lekka przesada.
Zadzwoniła do mojej przyjaciółki(matka 4 dzieci :-p) z prośbą o poradę a ona ,że oszalałam juz całkiem. Żebym kupiła teraz wózek ale najważniejsza jest dla mnie teraz gondola a spacerówka ,musi mi długo służyć więc;
teraz tańszy z uwzględnienie gondoli ,ze spacerówką ,która zmienię sobie około lutego/ marca jak młody podrośnie i wtedy wybajerzona spacerówka będzie mi potrzebna .
Co wy na to???
Szanowny prosił ,żeby zapytać czy nie macie mnie już dość z tymi wózkami :zawstydzona/y::zawstydzona/y:?

Aga ja tak zrobiłam , a wogóle jesli podoba Ci się ten slalom to zobacz jeszcze wózek jane nomad ( ma podnoszoną rączkę i ja mając 175 mogę go prowadzić bo ma kolezanka ) i wózeczek concord fusion ma bardzo podobną ramę do nomada , jeden i drugi cenowo podobny lekki i z fajną i spacerówka i gondolką .
Co do drugiego który wybrałas to wizualnie piękny ale własnie to samo miałam o nim napisac że spacerówka jest beznadziejna wkładałam Szymka niedawno do takiego bardzo podobnego wózka a konkretnie do tego
**JOOLZ ZZZ ONE**Okazja** (844229398) - Aukcje internetowe Allegro
i ledwo tam siedział .
Nomad i slalom i ten concord mają jednak duże te spacerówki

Ja jesli chodzi o wózek miałam uzywane mutsy i mam nadal a potem właśnie kupiłam spacerowy maclaren , powiem Ci że jestem szczęśliwa z takiego obrotu sprawy i ja polecam tak zrobić . Maclaren jest super spacerówką , lekką i dla mnie właściwie nie ma wad . I uważam że dobra jest taka zmiana a nie bujanie się z jedym wózkiem 3w1 którego tak naprawdę nie kupisz idealnego bo zawsze coś musi nie pasić a to waga a to gondola a to spacerówka a to fotelik .. a to gabaryty .
Może kup nawet jakiś używany lepszy , ew nowy ale tańszy to już jak wolisz

reklama
Mam pytanko może któraś pomoże ;-) Jaki laktator lepszy? Ręczny wystarczy czy lepiej elektroniczny? Oczywiście się zastanawiam czy to w ogóle jest potrzebne. Bo naprawdę zielonego pojęcie nie mam;-) Karmić naturalnie bym raczej chciała nie wiem jak długo ale chęci mam :tak: Drugie pytanie czy to prawda, że przy badaniu cukru jak się wypije glukozę to jak najmniej ruchu wskazane? Przeczytałam kiedyś coś takiego nie pamiętam gdzie i nie wiem ile w tym prawdy ;-)

Mam pytanko może któraś pomoże ;-) Jaki laktator lepszy? Ręczny wystarczy czy lepiej elektroniczny? Oczywiście się zastanawiam czy to w ogóle jest potrzebne. Bo naprawdę zielonego pojęcie nie mam;-) Karmić naturalnie bym raczej chciała nie wiem jak długo ale chęci mam :tak: Drugie pytanie czy to prawda, że przy badaniu cukru jak się wypije glukozę to jak najmniej ruchu wskazane? Przeczytałam kiedyś coś takiego nie pamiętam gdzie i nie wiem ile w tym prawdy ;-)

ja kupuję tym razem elektryczny , za pierwszym razem miałam zwykły ale się nie sprawdził.
Tylko tak jak piszesz może lepiej się wstrzymać , bo nie będzie ci wcale potrzebny:tak:

Ja miałam ręczny ale teraz będę miała elektryczny

ja tez to pytanie zadawalam juz tutaj wczesniej, mozesz sobie poczytac ale to juz troche dawno bylo, ogolnie to dziewczyny raczej polecaja elektroniczny... ale chyba lepiej go kupic jak bedziesz potrzebowala
a co do glukozy to nie mam pojecia bo tego badania nie robie.

Ja sie zastanawiam co naprawde warto kupic a co moze byc zbedne:eek: i dzisiaj rano zrobilam taka miniliste tego co bedzie najpotrzebniejsze wg mnie.Lozeczko,i wozek wiadomo zajmuja dwa pierwsze miejsca a reszta to:

-przewijak
-wanienka + stelaz
-kocyk
-smoczki 2-3 sztuki na poczatek
-butelki 2-3 na poczatek
-sliniaki plastikowe lub foliowe do mycia pod biezaca pod woda
-recznik
-nozyczki do paznokci,szczoteczka do wloskow itp
-szczotka do czyszczenia butelek
-gruszka do nosa lub aspirator

Na pewno cos tu jeszcze dodam.I piszac ta liste nie mam na mysli wyprawki dla noworodka.
Bardziej zalezy mi na tym aby spisac najwazniejsze rzeczy dla niemowlaka tzn to czego bedziemy uzywac az do pierwszych urodzin:-):-):-) albo i dluzej
Mile widziane sa takze wasze propozycje:tak::-)

reklama
Ja sie zastanawiam co naprawde warto kupic a co moze byc zbedne:eek: i dzisiaj rano zrobilam taka miniliste tego co bedzie najpotrzebniejsze wg mnie.Lozeczko,i wozek wiadomo zajmuja dwa pierwsze miejsca a reszta to:

-przewijak
-wanienka + stelaz
-kocyk- ja bym kupiła dwa jeden cienki jeden gruby taki akrylowy
-smoczki 2-3 sztuki na poczatek-jeden , nie każde dziecie jest smokowe i chce
-butelki 2-3 na poczatek- jedna wystarczy jak będziesz cycem karmiła to po co 2-3 a dokupić można
-sliniaki plastikowe lub foliowe do mycia pod biezaca pod woda- przydają się ale jak już dziecko je co innego bo na początek nie
-recznik- dwa ręczniki
-nozyczki do paznokci,szczoteczka do wloskow itp
-szczotka do czyszczenia butelek
-gruszka do nosa lub aspirator - aspirator
- pieluchy tetrowe takie do wyvierania buzi itp. Kilka flanelowych przydają się do łóżeczka pod główke i jak dziecko uleje to nie trzeba zmieniać całego prześcieradła , do wózka też fajne jak prześcieradło.
Dla mnie niezbedna jeszcze karuzelka do łóżeczka dziecko pamięta te muzyczki i potem ładnie zasypia ale kazdy robi jak uważa :)
To tyle ode mnie może Ci się coś przyda :)
- A no i ja laktator będę miała bo mi się przydał
i pudełko modyfikowanego mleka bo różnie może być lepiej mieć
-

Na pewno cos tu jeszcze dodam.I piszac ta liste nie mam na mysli wyprawki dla noworodka.
Bardziej zalezy mi na tym aby spisac najwazniejsze rzeczy dla niemowlaka tzn to czego bedziemy uzywac az do pierwszych urodzin:-):-):-) albo i dluzej
Mile widziane sa takze wasze propozycje:tak::-)

:)..

Do góry