reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja, katik, kwiatek mamy maxi cosi proprifix, i chyba wszystkie dzieci zadowolone, choc moja niunia troche w nim pojezdzila ale wrocilam jeszcze do tego nosidelka maxi cosi - bo ona sie w niego spoko jeszcze miesci... i ladnie tam zasypia i moge go wkliknac do wozka bez budzenia malej jak gdzies jedziemy...

reklama
Ella my mamy taki: Nowy 2011 Fotelik Recaro Young Sport 2.0 (9-36kg.) (1478329697) - Aukcje internetowe Allegro i nasz Q jest z niego bardzo zadowolony. świetnie się w nim czuje. montaż prosty, fotelik stabilny i oczywiście jest wysoko w rankongach bezpieczeństwa.

Ja tez go mam ale dla szymka bardzo fajny

Buciki- eh... pierwsze dostanie, bo przecież w kwietniu- maju w sandałkach nie będzie popylał :-) ale po Kubie będzie stety- niestety nosił (o ile wstrzeli się w rozmiar), bo poszłabym z torbami. Za rada Anim kupię nowe wkładki.

Dawajcie tu więcej rowerków, bo to jedyny typ zabawki, którego nie mamy po Kubie... jakos nie wpadliśmy na to coby mu w swoim czasie kupić rower... teraz ma taki 'dorosły' ale jeszcze z kijkiem jeździ :-D

na jesieni ( późnej) szymek dostał buty za ponad 100zeta sporo większe mi sie wydawały wkładam mu wczoraj i co za małe:wściekła/y: w sobotę musze kupić mu buty na wiosnę , już nosi bo jak jade autem i wiem że nie będę łaziła to kozaków mu nie zakładam .
Mała narazie się nie wbije bo ona ma bardzo małe nogi a szymka pierwsze buty to było 22 Ola się topi w 18 .
Udało mi sie za to kupić taniutko sandałki na allegro kupie mu jeszcze jakieś skórkowe na codzień i lato przepykane:-D
NOWE SANDAŁY NIKE SANTIAM TD 27 REWELACJA (1487011583) - Aukcje internetowe Allegro

Chicco Fotelik samochodowy Key-1 X-plus 2011 PL (1502051133) - Aukcje internetowe Allegro a my mamy taki tylko zielony :-), ale to pewnie jakis nieodpowiedni ;-P i czyms tam pewnie szkodzi :-D :-D :-D

To czy fotrelik czymś szkodzi to można sobie na stronach z testami sperawdzić .
Chicco ma tylko jeden marny fotelik , taki większy z regulowana wysokościa pasów było o tym w uwadze na TVN pasy się wyrywały przy wypadku a firma stwierdziła że fotelik ma testy i homologacje i że generalnie mają to w d. i będą go sprzedawać . a reszta jest w czołówce testów zwykle .
Także to zdanie było zbędne:no:

Nie ma wiecej rowerkowych propozycji??? :-(

Aniam- Ty mi nawet nie mow o polbutach... K. jeszcze wchodzi w takie poznojesienne, kupione w listopadzie, ale tylko dlatego, ze wtedy byly zdecydowanie za duze, teraz sa OK. Ale w zeszlych latach, to mi sie zdarzaly 2 rozmiary w sezonie :-( Jakis koszmar!

rodzina i przyjaciele bombardują mnie telefonami z pytaniem "co Julce kupić na urodziny" - jakiś koszmar - sama nie wiem co dziecku kupic (mam typ - rowerek), a tu jeszcze wymyślać prezenty od reszty "świata"

Nie ma wiecej rowerkowych propozycji??? :-(

Aniam- Ty mi nawet nie mow o polbutach... K. jeszcze wchodzi w takie poznojesienne, kupione w listopadzie, ale tylko dlatego, ze wtedy byly zdecydowanie za duze, teraz sa OK. Ale w zeszlych latach, to mi sie zdarzaly 2 rozmiary w sezonie :-( Jakis koszmar!

te szymka tez były sporo za duże bo kupiłam je późni zaraz łaził w kozakach to specjalnie tak wzięłam myśląc że wiosnę przepęka w nich a tu d..... buty na szczęście są sportowe białe z czerwoną wstawką także Oli zostaną , wkładkę mają wyciaganą kupie nową i będzie lazić
U mnie to samo 4-6 par rocznie , butów nie licząc kapci , kupując nawet srednio po 100 ( co się w sumie rzadko zdarza to już 600zł mamy ) a gdzie kurtki i cała reszta

rodzina i przyjaciele bombardują mnie telefonami z pytaniem "co Julce kupić na urodziny" - jakiś koszmar - sama nie wiem co dziecku kupic (mam typ - rowerek), a tu jeszcze wymyślać prezenty od reszty "świata"

Może klocki? popatrz wybierz jakieś ( jednej firmy ) np lego duplo niech kazdy kupi nawet jakiś mały zestaw to się nazbiera , za chwilkę będą jak znalazł :)
My tak skompletowaliśmy już wielkie pudło ja kupiłam jeden zestaw samych klocków z BP wziełam jakiś samochodzik do nich , od chrzestnego dostał , potem jeszcze od kogoś jedne i ma teraz wielkie pudło :) Tylko lepiej własnie jedne bo potem wszystko do siebie pasuje i mozna ew coś dokupić . Moja już się bawi wysypując i wrzucając do pudełek

reklama
dziewczyny koło pracy mam hurtownie rajstop (czyt. rajstop, skarpet, majtek, pidżamek)
no i poszłam tam za namową koleżanki z pracy - matki dwójki dzieci...
Matko!! wydałam ponad 200pln :szok: z czego dla Q prawie 130pln :eek:
no ale moim zdaniem ceny mają bardzo fajne. Poniżej fotki i ceny :-)
1 - skarpetki WOLA z ABS 7,11zł
2 - skarpetki RIS ze skórzanymi podeszwami rozm 80-86 12,01zł
3 - skarpetki RIS ze skórzanymi podeszwami rozm 22-23 13,60zł
4 - rajtki Gatta Babe Cottonline gładkie rozm 80-86 10,90zł
5 - rajtki WOLA Kids gładkie 92-98 14,20zł
6 - rajtki Gatta wzorzyste 80-86 11,89zł
7 - rajtki WOLA wzorzyste 80-86 11,89zł
8 - rajtki WOLA wzorzyste 92-98 16,30
9 - rajtki Gatta cienkie kolorowe 92-98 16,30zł
10 - rajtki Gatta cienkie kolorowe 80-86 11,89zł

20110311057_1.JPG20110311058_1.JPG

oczywiście muszę dodać, że dla dziewczyn tam wybór znacznie większy.
buciki te skórkowe to naprawdę mieli duży wybór dla dziewczynek... w ogóle ile fajoskich rajstopek dla dziewczynek!! i to takich super cieniutkich do spódniczek, sukieneczek... heh...

a no i jak można zauważyć im większe rzeczy tym ceny wyższe. przeraża mnie to, że mój Q nosi obecnie rozmiar 86 a rozmiar 92 to niby 2lata+ :eek: nie kupiłam żadnych skarpetek (poza tymi z ABS-ami, bo mamy pół szuflady skarpet, ale wybór też nieziemski - zwłaszcza dla dziewczynek). Jakby któraś chciała, żeby jej coś kupić to nie ma sprawy. mogę podejść kupić i wysłać później. ale w takiej hurtowni to opłaca się iść samemu i zrobić duuuuże zakupy z zapasem :-)

Ostatnia edycja:
Do góry