reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Aniez - niby się nie powinno a sama miałam pare par po mamy koleżanki córce , jak nic nie było to co zrobić . Ale nogi mam ok.

maonka - kupująb półbuty np możesz też postawić dziecko , wsadzić mały palec w tyłu buta powinien wejść tak w miare ciasno , choć i maluchów to tez trudny sposób bo mogą podwinąc palce . fajnie jak but ma wyciaganą wkładkę gdzie można przyłożyć nogę , na tych wkładkach czesto jest taki obrys czy bucik bedzie dobry

Ostatnia edycja:
Właśnie wyciągane wkładki to jest to :-) coraz więcej producentów to robi.

Kwiatuś- no i jak będzie z tymi kozaczkami :-D

W pierwszych zimowych to Kuba też prawie wcale nie chodził, bo chodził słabo i mało :-) ale pierwsze butki to Bartulkowi ideologicznie kupię :-) :-) :-)

Właśnie wyciągane wkładki to jest to :-) coraz więcej producentów to robi.

Kwiatuś- no i jak będzie z tymi kozaczkami :-D

W pierwszych zimowych to Kuba też prawie wcale nie chodził, bo chodził słabo i mało :-) ale pierwsze butki to Bartulkowi ideologicznie kupię :-) :-) :-)

Myślę ze w takich sklepach gdzie sa buty np te ortopedyczne dla dzieci bez problemu się dostanie wkładki takie skórkowe . jak nie wyciagana to czesto można odlepić i wkleić nową na stałe w but . MOjej teściowej brat troszkę się bawi w takie rzeczy bo ich tata był szewcem to jak coś wklei ale zawsze można gdzieś zanieść to za pare złotych zrobią . A taka skórkowa się ładnie do nóżki układa i bedzie cacy .
Nie wiem tylko czy mi się dzieciaki w rozmiary wbiją ale mam nadzieję że tak
Ja ogólnie staram się kupować takie uniwersalne rzeczy ,SZymek ma np sporo spodni dresowych szarych gładkich , małej do tego różową bluzkę czy inną i niech gania , kombinezony na zime ma dwa brązowe ( teraz i rok temu ) kupie Oli różową czape i szalik i bedzie chodziła , bez przesady nie będę kupowała nowych bo niby i po co

Wrócę do mego tematu fotelikowego :-) T. chce kupić używkę forda fokusa kombi z 2000-2002 jakiś sprowadzany; ja tam się nie znam czy on będzie miał isofix i czy nas bedzie stać na fotelik z isofixem. chciałam kupić maxi cosi priori no ale nie wiem czy stary wyłoży tyle kasy.............

ja tez mam pytanie odnosnie fotelikow maxi cosi priori/tobi-jak u nich jest z poceniem sie malucha? czytalam ze dzieci w nich sie poca...:( i jeszcze jak jest przy tych fotelikach z wymagana dlugoscia pasow w samochodzie? czytalam tez ze te dwa modele potrzebuja dluuugich pasow...

dziekuje za opinie o Lovi, to w takim razie kupuje młodszej nie ma co czekać, a znalażłam w dobrej cenie.

Co do butów - jeśli tylko się uda to Anielka też część po Marysi dostanie. Tylko wydaje mi się, że mogą się z porami roku rozejść, mimo że urodzone o tej samej porze roku. I głownie to jakieś trzewiki i zimówki, bo letnie Maryśka zdarła wszystkie na cacy.

Wrócę do mego tematu fotelikowego :-) T. chce kupić używkę forda fokusa kombi z 2000-2002 jakiś sprowadzany; ja tam się nie znam czy on będzie miał isofix i czy nas bedzie stać na fotelik z isofixem. chciałam kupić maxi cosi priori no ale nie wiem czy stary wyłoży tyle kasy.............

Isofix jest obowiążkowy od 2006 roku , więc może nie mieć .

reklama
Do góry