reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
A co zrobicie ze starym ?? Zostawiacie sobie czy chcecie sprzedać? I jaki to model i z ktorego roku?? :-)
teraz mamy Nikon D70, i ma jakies 4- 5 lat...
Do codziennego uzytku by wystarczyl, robi dobre zdjecia, mamy do niego kilka filtrow, i zdjecia sa ok.
Ale, ze niestety moj Ł to taki zapalony fotoamator- wymyslil sobie krok do przodu i lustrzanki z mozliwoscia nagrywania filmow.
Nie powiem, jak widze na necie jakosc filmow z lustrzanek jestem zachwycona, i powoli zaczynam przyklaskiwac jego pomyslowi na zmiane aparatu.

Stary natomiast dostanie Polusiowa siostra, bo po tatusiu ma fotograficzne zainteresowanie.

Siostra ostatnio kupiła lustrzankę i też nikona o taki: NIKON D5000 , D 5000 + 18-55 VR ,RATY,TORBA, FV (1446986933) - Aukcje internetowe Allegro Jest bardzo zadowolona.
Nie kupujcie czasem sony alfa, przereklamowane, drogie cholerstwo.
tez tak mysle
moj maz jeszcze canona jakiegos tam bierze pod uwage, ale to juz ponad 2 tysiace funtow, wiec bariera raczej nieosiagalna...

Ostatnia edycja:
Aniam, o to chodzi, ze zwykla kamera z hd nie uzyskasz tak dobrego obrazu jak wlasnie lustrzanka z opcja nagrywania filmow.

co do aparatow to ten katikowy jest wart polecenia.Tymbardziej jesli zalezy wam na mozliwosci filmowania.Aparat niemalze profesjonalny. Kilku moich znajomych takie zakupilo_Ogolnie to jest tak,ze kazdy fotograf bedzie polecal sprzet, na ktorym sam pracuje. Ale tu akurat aparat nie odgrywa najwazniejszej roli. Grunt to dobry obiektyw i oko :-)
Ogolnie jezeli fociliscie nikonami, znacie sprzet i jego mozliwosci, posiadacie do niego filtry, obiektywy to nie namawiam do zmiany marki. poza tym Nikonom mowie TAK :-) To juz sa aparaty dla wymagajacych

...o to chodzi, ze zwykla kamera z hd nie uzyskasz tak dobrego obrazu jak wlasnie lustrzanka z opcja nagrywania filmow
dokladnie. Kamerą konsumencką z hd nigdy nie uzyskasz takiej głębi

dzieki Salamandra za odpowiedz.

moj jeszcze wymyslil zakup jakiegos stabilizatora do tego aparatu, podobno to NIEZBEDNE!

Musze tez sobie wymyslic jakies hobby i zaczac kolekcjonowac gadzety.....

co do aparatow to ten katikowy jest wart polecenia.Tymbardziej jesli zalezy wam na mozliwosci filmowania.Aparat niemalze profesjonalny. Kilku moich znajomych takie zakupilo_Ogolnie to jest tak,ze kazdy fotograf bedzie polecal sprzet, na ktorym sam pracuje. Ale tu akurat aparat nie odgrywa najwazniejszej roli. Grunt to dobry obiektyw i oko :-)
Ogolnie jezeli fociliscie nikonami, znacie sprzet i jego mozliwosci, posiadacie do niego filtry, obiektywy to nie namawiam do zmiany marki. poza tym Nikonom mowie TAK :-) To juz sa aparaty dla wymagajacych

dokladnie. Kamerą konsumencką z hd nigdy nie uzyskasz takiej głębi

Taa tylko Katikowy kosztuje ponad 4 tysiące a ja myślałam o takim w przedziale 2000-2500. Salamandra poleciłabyś coś????

reklama
Buty... hmmmmm ;-)

Kittkowa, jak juz pisalysmy -Nikony sa godne polecenia. my teraz mamy D70, Nata pisala ze ma D90. Nie wiem jak to dokladnie cenowo w Polsce wychodzi, ale mysle , ze D70 samo body za okolo 1000 zl kupisz+ obiektyw. Moze w granicach 1500 bys sie zamknela. D90 natomiast pewnie w granicach 1000 wiecej, wszystko zalezy id tego jaki obiektyw do tego dokupisz.
Generalnie ja bym stawiala na Nikona.

Moj ojciec ma Canona, ale nie wiem ktorego, niby zadowolony jest, ale on akurat z tych co mala roznice widza w lepszym a gorszym, bo funkcje robienia zdjec spelnia kazdy.

Do góry