reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
A ja musze dzisiaj moją mame sprawdzic, bo cos mi sie wydaje, ze tez nic nie wie na temat wanilinowego;-)

ten koleś co gotuje w MKS mówił, że cukier waniliowy robi się tak: wsypuje się cukier puder i laskę wanilii w słoik, zakręca się, czeka kilka dni i wuala

Wrzucam to do zakupow, bo jakby nie bylo to pod konsumpcje podchodzi......

Otoz... musze sie przyznac, ze sama dzis siebie rozwalilam.

Dzis, po 30 latach zycia na tym swiecie dotarlo do mnie, ze to co mam w szafce, to nie zaden cukier waniliowy, a cukier wanilinowy! Ha!
Dopiero dzis zglebilam wiedze na ten temat, i juz wiem nawet jaka jest miedzy nimi roznica.
Ale jak bog mi swiadkiem, jeszcze wczoraj gdyby ktos mi powiedzial cukier wanilinowy zabilabym go smiechem myslac, ze sie przejezyczyl........

I teraz przyznac sie bez bicia:
czy to tylko ja jestem taka wybitna, i 30 lat zylam w niewiedzy, czy ktoras z Was mi dorowna???????????
to ja tez nie mialam o tym pojecia
ide sprawdzic jaki mam :)
ale jestem w glebokim szoku :szok::szok::szok:

ten koleś co gotuje w MKS mówił, że cukier waniliowy robi się tak: wsypuje się cukier puder i laskę wanilii w słoik, zakręca się, czeka kilka dni i wuala

Od wczoraj się zastanawiałam co to to MKS,ale chyba wiem to ten program 'między kuchnią a salonem'? Jakoś nie miałam go okazji obejrzeć...

Katik - ja to wiedziałam ale tylko dlatego że mam kolege co tyrał w zakładach mleczarskich i on mnie kiedyś oświecił jaki serek homogenizowany jem . Bo też nie zwracałam uwagi i się zajadałam wanilinowym . A to się podobno robiło tak że brało wiadro serka dolewało szklankę xzy ileś tam tej waniliny i był serek sobie he he . Potem juz zaczęłam czytać jak kupowałam

reklama
No to melduje że jeden fotelik z głowy ;-)
w końcu nie kupiliśmy żadnego z tych które miałam upatrzene w necie a ... Confort Lift Evo PT :-) były z rabatem 20% :-D więc dzieć starszy w foteli zaopatrzony.
M. mierzyłam na razie do tego Recaro Young Sport 2.0 i do Britax Evolva i stanowczo będzie to Recaro. W britaxie ma za dużo luzu przy dupce a wkładki zmniejszającej pod tylek niet. Więc jak przyjdzie czas i pora na kupowanie dla M. to tylko Recaro :tak:

Do góry