reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniez ja widziałam niedawno w tesco ale nie wiem czy takie jak chcesz , napewno była super pszczoła
Nie ma u was wypożyczalni ? U mnie jest za 20 zł od stroju i 50 kaucja

Jak kupowałam fotelik samochodowy to tam też wypożyczalnia była, wypożyczenie 25 i kaucja 50zł, a wybór mieli olbrzymi i babka się na wszystkich bajkach znała - ja oczy robiłam jak wymieniała jednemu chłopcu za co się może przebrać.
Poza tym dla mnie zakup takiego stroju to strata kasy - dziecko raz w nim pójdzie i za rok wyrośnie albo chce w nowym iść. No, chyba że sprzedasz.. I druga sprawa, że ja się kompletnie nie orientuję po ile takie stroje są? Ale chyba 20-25zł za wypożyczenie to nie jest dużo i stroje droższe..

Dla nas wypożyczalnia to kłopot- trzeba pojechać- wypozyczyć i w ciągu określonego czasu pojechać i oddać, a przy naszej pracy ciężko to połączyć. Zakup to 50 zeta (wypozyczenie 30), a ja stroje odkładam dla młodszego, albo dla bratanka :-) Także nie traktuję tego, jak stratę kasy :-)

Magda- no dla dziewczynek to te szmatki są droższe :-) ciekawe czemu, prawda?

reklama
Ja w tym roku się wycwaniłam i córcia zalożyla sukienke , która kupiłam jej na ślub kuzyna (w sierpniu ub roku), odkopałam mój welon ślubny, wypralam i tak o to moje dziecko bylo Panną Mlodą..heheheh , ale generalnie tez wypożyczam, tyle ze na moim osiedlu mnogo wypozyczalni;-)

Kupno zdecydowanie droższe, my za suknię daliśmy 100zł, jakoś to przebolałam, bo wiedziałam, że jednorazowe wystrojenie się to będzie za mało, zakłada ją średnio 3 razy w tygodniu i pindrzy się przed lustrem:-).

Igor też chyba z dwa miesiące miał fazę, że po kilka razy w tygodniu się przebierał, a teraz też czasami wyciąga i się ubiera

:szok::szok::szok:

Taaa to się wzięłam za sprzątanie... ale rzeczy na allegro :)

Powiedzcie mi czy miałyście kiedyś coś takiego? Zastanawiam się czy to wogóle wygodne? Wygląda super!
VIVIEN CARON NOWE BIALE BODY BLUZKA 38-40 (1421197781) - Aukcje internetowe Allegro
MELROSE NOWE MODNE BODY W KRATE 38-40 (1424686070) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam taki niby gorset/body, tzn dół jest miękki, nie ściskający, a na biust sztywniejsze. Mam takie dwa i na zimę super. Pod sweter można ubrać bluzeczkę na ramiączkach, ale pod bluzkę już raczej ciężko, a to sprawdza się idealnie i w końcu nie mam gołych pleców.

reklama
Jak dla mnie to przegięcie, dziecku jest obojętne czy ma ubranko za 200 czy za 50 zł ważne żeby było kochane i bezpieczne a to czy ono będzie otoczone suoer markowymi ciuchami czy nie to mu to obojętne. Takie wydawanie pieniędzy i kupowanie rzeczy dla dziecka za miliony monet to tak naprawdę zaspokajanie ego rodziców, którzy najczęściej chcą się pokazac, czasami krzywdzac dziecko bo w świecie pieniędzy czasami brakuje miejsca na ludzkie uczucia jak poprostu miłośc rodzicielska

Do góry