reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

My w zeszłym roku fajny strój rycerza w auchan kupiliśmy, za całość coś koło 35 zł daliśmy, więc taniocha, dam później zdjęcie.
W tym roku kumpela mi pożyczyła, tylko nie wiem czy syn zaakceptuje, bo to kowboj jest, a on sobie batmana wymyślił.
batman jest w realu za 29,95. jak chcesz to zobacz sobie w gazetce na ich stronie. stroj jest na str 16 tylko w tej gazetce o premii punktowej.

Kupno zdecydowanie droższe, my za suknię daliśmy 100zł, jakoś to przebolałam, bo wiedziałam, że jednorazowe wystrojenie się to będzie za mało, zakłada ją średnio 3 razy w tygodniu i pindrzy się przed lustrem:-).
mala kobietka, nie ma co:-D

super okazja, tylko 600 PLN:shocked2::-D

Taaa to się wzięłam za sprzątanie... ale rzeczy na allegro :)

Powiedzcie mi czy miałyście kiedyś coś takiego? Zastanawiam się czy to wogóle wygodne? Wygląda super!
VIVIEN CARON NOWE BIALE BODY BLUZKA 38-40 (1421197781) - Aukcje internetowe Allegro
MELROSE NOWE MODNE BODY W KRATE 38-40 (1424686070) - Aukcje internetowe Allegro
ja ueiwlbiam body. nic ci ze spodni nie wylazi co chwila pzry siadaniu, cieplej w nerki i bardziej estetycznie. tylko trzeba zwracac uwage zeby zapiecie nie bylo zbyt twarde bo moze obcierac nogi...

Jak dla mnie to przegięcie, dziecku jest obojętne czy ma ubranko za 200 czy za 50 zł ważne żeby było kochane i bezpieczne a to czy ono będzie otoczone suoer markowymi ciuchami czy nie to mu to obojętne. Takie wydawanie pieniędzy i kupowanie rzeczy dla dziecka za miliony monet to tak naprawdę zaspokajanie ego rodziców, którzy najczęściej chcą się pokazac, czasami krzywdzac dziecko bo w świecie pieniędzy czasami brakuje miejsca na ludzkie uczucia jak poprostu miłośc rodzicielska
pieknie powiedziane:tak:

reklama
kurcze w cocodrillo u nas byla dzis taka promocja ze dwie pary spodni malej kupilam slicznych (kupilabym dwiecej tylko juz rozmiarow nie bylo) jedne za 17zl przecenione z 87 a drugie za 19zl przecenione z 65...
w wojciku tez maja fajne przeceny, znalazlam leginsy sliczniutkie za 15zl i bluzke do kompletu za 20
a no i po lumpkach pochodzilam wczoraj piekne rzeczy Olutka dostala:)
mama zaszalala w nagrode za dzielnosc malej:)

Jak dla mnie to przegięcie, dziecku jest obojętne czy ma ubranko za 200 czy za 50 zł ważne żeby było kochane i bezpieczne a to czy ono będzie otoczone suoer markowymi ciuchami czy nie to mu to obojętne. Takie wydawanie pieniędzy i kupowanie rzeczy dla dziecka za miliony monet to tak naprawdę zaspokajanie ego rodziców, którzy najczęściej chcą się pokazac, czasami krzywdzac dziecko bo w świecie pieniędzy czasami brakuje miejsca na ludzkie uczucia jak poprostu miłośc rodzicielska

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia , i piszesz to z naszego punktu widzenia normalnych zjadaczy chleba .
Jakbym za przeproszeniem srała kasa to bym kupiła bo niby czemu nie , kasy jak ktoś ma to do grobu jej nie zabierze, to wydaje , a na kogo ma wydać jak nie na dziecko. w świecie kasy nie raz brakuje uczucia tak samo jak w świecie biedy nie raz sa dzieci bite czy opiekują się nimi pijani rodzice ( bo alkohol to czesciej choroba biednych niestety ) wiec nie ma co oceniać

A ja cholery zaraz dostane... szukam fotelika dla M. i przekopać się przez ten wątek nei mogę!
Kochanie proponuje załóżmy może osobny wątek o fotelikach co?? i zgromadźmy tam foteliki które mamy dla naszych pociech i opinie o nich...o reszcie możemy pogadać tutaj...
patrzyłam na Romero, ricardo, ... i już się pogubiłam... Dla J. mam odkupiony od znajomych fotelik 9-36kg i fajny jest ale on w nim jeszcze pojeździ dość trochę... i musze kupić nowy bo nie mam od kogo odkupić... Oczopląsu i cholery dostaje przeglądając strony internetowe...Ratunku!!!!

Marta super zakupy dal Olci zrobiłaś! I fajnie żę się "rozerwałaś" :tak:

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia , i piszesz to z naszego punktu widzenia normalnych zjadaczy chleba .
jakbym za przeproszeniem srała kasa to bym kupiła bo niby czemu nie , kasy jak ktoś ma to do grobu jej nie zabierze, to wydaje , a na kogo ma wydać jak nie na dziecko. w świecie kasy nie raz brakuje uczucia tak samo jak w świecie biedy nie raz sa dzieci bite czy opiekują się nimi pijani rodzice ( bo alkohol to czesciej choroba biednych niestety ) wiec nie ma co oceniać

Może i jestem zwykły wyjadaczem chleba ale ciesze się z tego co mam, bo pieniądze to nie wszystko powiem tak ja jak bym miała kupę kasy to wolałabym zamiast ubranek wybrać się na jakieś wakacje z dzieckiem, podróżować zamiast kupować i zrobić z dziecka egoistycznego snoba bo zazwyczaj tak te dzieci kończą, zawód syn ojca ewentualnie córcia ojca. Ale tak jak napisałaś punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Agnieszka my też taki chcieliśmy ale pan nam odradził bo ponoć dzieci w takich później nie chcą jeździć, ale Ty masz doświadczenie więc podejmiesz mądrą decyzję :-)

marta aż się wybiorę do crocodrillo :) lubię tę firmę bo się przynajmniej ubranka nie rozciągają tak jak i 5, 10, 15 :) Kurcze ja jakoś się nie mogę przekonać do lumpków

Może i jestem zwykły wyjadaczem chleba ale ciesze się z tego co mam, bo pieniądze to nie wszystko powiem tak ja jak bym miała kupę kasy to wolałabym zamiast ubranek wybrać się na jakieś wakacje z dzieckiem, podróżować zamiast kupować i zrobić z dziecka egoistycznego snoba bo zazwyczaj tak te dzieci kończą, zawód syn ojca ewentualnie córcia ojca. Ale tak jak napisałaś punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Agnieszka my też taki chcieliśmy ale pan nam odradził bo ponoć dzieci w takich później nie chcą jeździć, ale Ty masz doświadczenie więc podejmiesz mądrą decyzję :-)

marta aż się wybiorę do crocodrillo :) lubię tę firmę bo się przynajmniej ubranka nie rozciągają tak jak i 5, 10, 15 :) Kurcze ja jakoś się nie mogę przekonać do lumpków

Znam kilka osób w moim wieku wychowanych w bardzo bogatych rodzinach w których było wszystko łącznie z gosposią w domu . I tych ludzi których znam sa to ludzie wykształceni , normalni , nie obnoszący sie ze swoją kasą czy rzeczami na które ich stać . tacy ludzie mają na wakacje i inne rzeczy a kupowanie drogich rzeczy wcale nie oznacza że dziecko bedzie snobem . Mam taką bardzo bogatą sąsiadkę z którą chodze z dzieciakami na spacery jak miała 16 lat tyrała w mcdonaldzie , lub jak chciała na lody to myła tacie auto . Jej brat ma 14 lat i jest najleoszym uczniem w naszym mieście na stypendium naukowe i sportowe .
Jest też różnica miedzy ludzmi którzy maja kase od zawsze ( czesto są normalnie ) a takimi dorobkiewiczami co się szybko dorobił a nie miał nic . TYm zwykle palma odbija:tak::tak: No i wszystko zalezy z jakimi ludzmi miał się styczność . Ja jakoś trafiłam na same dobre przykłady .

reklama
Agnieszka ja mam dwa i z obu jestem zadowolona .
Ola jeździ w espiro optima ( 0-25 ) a SZymek ma recaro 9-36.
Mam też trzy fotelik BMW 9-25, te akurat sa średnie choć mają isofixa

Do góry