Elma
Małgosia
ryczej chyba nie..., u nas to sie zaczynaja butki od numeru w sumie 15-16 i to sa takie tylko do wozka, albo jak dziecko zaczyna raczkowac czy cos...numer 16 to ma jakies 9,5 cm i niektore babki tu mi pisza ze byly od razu za male...nie wiem (to z niemieckiego forum)
no wlasnie tez tak czesto slysze, ale i tak kupie 16 zeby byly pierwsze takie malutkie, potem sobie w samochodzie na lusterku powiesze hihihi, ty pewnie kupowalas jakies oryginalne butki albo zagraniczne i pewnie stad ta numeracja, bo one wlasnie sie tak zaczynaja od 16
no chyba jakies nieporozumienie, bo u nas numer 16 to dla niemowlakow, nie dla dzieci co zaczynaja chodzic. to sa takie buciki cieniutkie pod spodem, raczej nie do chodzenia...nie wiem jaka srednio dziecko ma stopke jak sie urodzi...dlatego sie specjalne zapytalam was, bo moze w Polsce jakos inaczej z tymi rozmiarami... i chyba zalezy jakie to sa butki...
No w Polsce buciki Befado czy ZetPolu zaczynają się chyba od 16 i jest to rozmiar na takiego brzdąca co zaczyna raczkować widocznie w Niemczech jest inna rozmiarówka dla maluchów. Najlepiej mierzyć stópkę, ja kupowałam buciki dopiero jak Nadia była na świecie Ewentualnie jakieś tam szmacianki miałam wcześniej kupione. Nadia nosi teraz mniej więcej taki rozmiar :
Baby-Moda* Buty, buciki dziecięce r. 24 SKÓRA (830731000) - Aukcje internetowe Allegro
a zaczynałyśmy jako takie próby tuptania od rozmiaru 16 i był jeszcze luz ale najmniejsze jakie znalazłam na allegro to 18 i zobaczcie jakie one malutkie.
http://www.allegro.pl/item816999100_kapcie_pantofle_maxi_befado_rozmiar_18_18_26.html