reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ryczej chyba nie..., u nas to sie zaczynaja butki od numeru w sumie 15-16 i to sa takie tylko do wozka, albo jak dziecko zaczyna raczkowac czy cos...numer 16 to ma jakies 9,5 cm i niektore babki tu mi pisza ze byly od razu za male...nie wiem (to z niemieckiego forum)

no wlasnie tez tak czesto slysze, ale i tak kupie 16 zeby byly pierwsze takie malutkie, potem sobie w samochodzie na lusterku powiesze hihihi, ty pewnie kupowalas jakies oryginalne butki albo zagraniczne i pewnie stad ta numeracja, bo one wlasnie sie tak zaczynaja od 16

no chyba jakies nieporozumienie, bo u nas numer 16 to dla niemowlakow, nie dla dzieci co zaczynaja chodzic. to sa takie buciki cieniutkie pod spodem, raczej nie do chodzenia...nie wiem jaka srednio dziecko ma stopke jak sie urodzi...dlatego sie specjalne zapytalam was, bo moze w Polsce jakos inaczej z tymi rozmiarami... i chyba zalezy jakie to sa butki...

No w Polsce buciki Befado czy ZetPolu zaczynają się chyba od 16 i jest to rozmiar na takiego brzdąca co zaczyna raczkować widocznie w Niemczech jest inna rozmiarówka dla maluchów. Najlepiej mierzyć stópkę, ja kupowałam buciki dopiero jak Nadia była na świecie:tak: Ewentualnie jakieś tam szmacianki miałam wcześniej kupione. Nadia nosi teraz mniej więcej taki rozmiar :
Baby-Moda* Buty, buciki dziecięce r. 24 SKÓRA (830731000) - Aukcje internetowe Allegro
a zaczynałyśmy jako takie próby tuptania od rozmiaru 16 i był jeszcze luz ale najmniejsze jakie znalazłam na allegro to 18 i zobaczcie jakie one malutkie.:tak:
http://www.allegro.pl/item816999100_kapcie_pantofle_maxi_befado_rozmiar_18_18_26.html

reklama
wlasnie sie dowiedzialam ze moja mamusia ma dla mnie trzy wielkie kartony z ciuszkami w roznych rozmiarach i kolorach:-)ale sie ciesze:-D

to sa ciuszki( i nie tylko) od znajomych,rodziny i sasiadow,czesc podobno jest nieuzywana:tak:
ale rozne pierdolki jak przewijak,smoczki itp to juz sama kupie:-)

Ja się wymieniam rzeczami z kuzynką od niej dostałam po Antku , potem ja jej oddałam dla Jasia który ma teraz pół roku i ona już teraz mi oddaje oprócz tego dostałam od przyjaciółki siostry anzcy się wybrałam sobie narazie te nautralne rzeczy i od koleżanki tutaj z BB też neutralne sobie pożyczyłam. Ale w razie dziewuszki jeszcze różowe na mnie czekają rzeczy

Elma - to co ja poradze że mam gogant dziecko he he ale wkońcu to facet to może być duży chociaż mam w pracy koleżankę której córcia jest w wieku SZymka i waży teraz 12.6 ona jest mała ale jej mąz ma ponad 190cm i Maja jak się urodziła miała 60cm aż się lekarze dziwili w szpitalu że jest taka długa

a ja sie Wam pochwale, ze kupilam dzis sukienke na obrone. Nie do konca taka jaka chcialam, bo wolalabym, zeby byla odcieta pod biustem, ale i tak jest super:tak: zwlaszcza ze w przecenie, z 49 na 29 euro, wiec tym bardziej mnie sie podoba:-D
http://www.mothercare.com/richContent/B002HE8DR4

Bardzo ładna a u mnie w mothercare to same szmaty wiszą nie ma w czym wybierac bluzki i spodnie jak dla starych bab:no: a tu jednAK robią ładne ciuszki

reklama
aga2010 - sliczna ta sukienka, bardzo lubie takie klasyczne.
dziewczyny fajnie i niedrogo mozna tez kupic w c&a, znacie to? kupilam tam dwie bluzki takie tuniki pod biustem z gumka jakby po bokach, bardzo ladnie leza, typowo ciazowe za 19 euro za sztuke

Do góry