reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ella1,akaata ja tez jeszcze NIC nie mam dla maluszka i wcale mi to nie przeszkadza,zreszta wielu rzeczy kupowac nie bede bo sporo dostane,a ta wieksze zakupy typu wanienka planuje dopiero na marzec:tak:

reklama
Ja też jeszcze nic nie kupiłam, mam tylko to co po Nadii, ale mam nadzieję że maleństwo się ujawni w środę i będę mogła już coś kupić, skarpetusie np.

Mam pytanie jaki proszek do prania najlepszy? Chodzi mi o wypranie tych wszystkich ubranek słyszałam coś o płatkach mydlanych no i o tym, że to ręcznie trzeba wyprać i koniecznie wyprasować :sorry:

Ja też jeszcze nic nie kupiłam, mam tylko to co po Nadii, ale mam nadzieję że maleństwo się ujawni w środę i będę mogła już coś kupić, skarpetusie np.

Ja też jeszcze nic nie mam bo po chłopakach nic mi nie zostało a po drugie to ja lubię wszystko podotykać zanim coś kupię:-D
Poczekam do 18 wtedy chyba dowiem się kto mieszka w brzuszku i zrobię prezent maleństwu na gwiazdkę:-)

Nie trzeba ręcznie, można w pralce ale ja zawsze dodatkowe płukanie ustawiam. Ja używałam lovelę albo jelp i płyn do płukania sensitiv dla maluszków. To co białe to wypierz w 90 stopniach no i prasowanie jak kto uważa ja prasowałam tylko jak byłam w ciąży potem już nie i nadal tego nie robię tylko jak coś ewidentnie pogniecione jest a tak to ładnie składam i do szafy. Jak coś od kogoś dostajesz i są plamki to możesz vanisz na to nalac ale trzeba potem uprać normalnie w dziecięcym proszku. Ogólnie to ja wszystkie ubranka jakie miałam to wyprałam najpierw w normalnym proszku + vanish żeby plamy zeszły a potem jeszcze raz w dziecięcym z płynem zmiękczającym i dodatkowym płukaniem.:tak:

Ella1,akaata ja tez jeszcze NIC nie mam dla maluszka i wcale mi to nie przeszkadza,zreszta wielu rzeczy kupowac nie bede bo sporo dostane,a ta wieksze zakupy typu wanienka planuje dopiero na marzec:tak:

Ja kupiam tylko jednen dresik:tak:. Jak narazie przywiozłam troszke ciuszków po niuni. Poważniejsze zakupy zacznę robic po Nowym Roku:tak:

Mam pytanie jaki proszek do prania najlepszy? Chodzi mi o wypranie tych wszystkich ubranek słyszałam coś o płatkach mydlanych no i o tym, że to ręcznie trzeba wyprać i koniecznie wyprasować :sorry:

Ja prałam w Lovelli i Jelpie, poźniej wszystko prasowałam, ale pranie robiłam w pralce a nie ręcznie:-D

to ja sie podlacze pod to pytanie, bo ile ludzi, tyle opiniii. Jedni mowia, zeby prac w jak najdelikatniejszych detergentach, zeby uczulenia nie bylo, a drudzy, zeby prac w normalnym proszku, zeby dziecko sie przyzwyczailo od malego do "normalnego traktowanie" i nie bylo "zachuchane" ... Jakies sugestie?

Ja używałam Lovelli do prania wiem że była w formie proszku i płynu do prania.
Płatków nie używałam więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć.
Ja zawsze prasowałam ubranka dla dzieci.:tak:

to ja sie podlacze pod to pytanie, bo ile ludzi, tyle opiniii. Jedni mowia, zeby prac w jak najdelikatniejszych detergentach, zeby uczulenia nie bylo, a drudzy, zeby prac w normalnym proszku, zeby dziecko sie przyzwyczailo od malego do "normalnego traktowanie" i nie bylo "zachuchane" ... Jakies sugestie?

O ile dobrze pamietam to gdzies po roku zaczęlam prac ciuszki niuni już w normalnym proszku.

reklama
Do góry