reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

JEjku tak czytam jakie Wy fajne i drogie zabawki kupujecie maluchom pod choinkę....ja mam zakaz kupic cokolwiek małej...jestem teraz juz na utrzymaniu M i dupa...sytuacja finansowa lipna sie robi poza tym do M nie przemawiają argumenty ze interaktywne zabawki dobrze wpływają na rozwoj dziecka...slysze tylko ze nie ma kasy i koniec...a mnie smutno bo chciałabym małej coś kupić nawet uzywanego przez allegro...:(

Ella, nie smutaj się, u mnie podobnie, tylko w związku z tym, że doczekałam się wreszcie na wyrównanie z ZUS, to "zaszalałam na allegro i kupiłam dla młodszej FISHER PRICE SORTER BIEDRONKA PIRAMIDKA (1318942894) - Aukcje internetowe Allegro a dla starszej jutro M jedzie do Lidla po puzzle, bo są po 6 zł (kupi 3 i będzie po sprawiedliwości). Pod choinkę już też mam upatrzoną zabawkę używana z FP za 20zeta i w tym tygodniu kupię, żeby mnie nikt nie ubiegł.

reklama
Ella nie przejmuj się. Żadne zabawki nie zastąpią zabawy z mamą i tatą!!
U mnie bogaci sąsiedzi mieli wszystkie zabawki świata i mają głupie dziecko a w biednej rodzinie za ścianą u mojej mamy dzieciaczki w luksusie się nie wychowują a świadectwa z czerwonym paskiem.
U nas kasa jest, ale nie szalejemy z zabawkami. Młoda szaleje za nimi przez 5 minut, a później idą w odstawkę.

Dzisiaj udało się M. wygrać na aukcji kojec 8-elementowy drewniany, ten:
DUŻY KOJEC 8 ELEMENTOW BRAMKA SKLADANY BABYMAXI (1326622719) - Aukcje internetowe Allegro
Jak wrócimy do domu mała będzie miała bezpieczny i duży plac do zabawy:-)

a jak Ola na szczeniaczka?? bo dzieci roznie na niego reaguja i zbieram opinie :-D
moje dwie szpitalne kolezanki kupily i dzieci w ogole nie zwracaja uwagi, z kolei tutaj wszystkie dziewczyny polecaja...

Jest spoko choć ma lepsze zabawki . Ona ogólnie jest fanem pluszaków więc pieska poprostu tuli .
Szymek wogóle go olewał .
U nas hit to gąsienica gawedziarka - wkurza mnie też w psie jedno - nie można go wyprać

Ja też się zastanawiam nad tym pchaczem z chicco. U nas póki co pod choinke kupione krzesełko uczydełko
krzes1.jpg

Katiczku kupiłam już angielskiego szczeniaczka na którym mi zależało,ale jeśli tylko coś fajnego upolujesz do daj znać.

Szczeniaczka wylicytowałam za 28zł, wygląda jak nowy!!!! Ten gościu od któego go kupiłam ma je często, tylko w wersji angielskiej właśnie.

To krzesło fajne ale dla dzieci grubo pow roku

a jak Ola na szczeniaczka?? bo dzieci roznie na niego reaguja i zbieram opinie :-D
moje dwie szpitalne kolezanki kupily i dzieci w ogole nie zwracaja uwagi, z kolei tutaj wszystkie dziewczyny polecaja...

Szcerze powiem, ze faktycznie nie kazde dziecko lubi szczeniaczka i troche jest on drogi... Ja chcialabym kupic Bartkowi skrzynke pocztowa Fischera, ale jeszcze nad tym mysle, bo moze kupimy mu po prostu klocki...

W pzrypadku obu moich chlopakow swietnie sprawily sie takie kostki: FISHER PRICE KOSTKI EDUKACYJNE NR3 (1334773594) - Aukcje internetowe Allegro spokojnie mozna kupic uzywane, tylko zwrocicie uwage, czy strona z naklejkami (literki) nie jest zdarta.

JEjku tak czytam jakie Wy fajne i drogie zabawki kupujecie maluchom pod choinkę....ja mam zakaz kupic cokolwiek małej...jestem teraz juz na utrzymaniu M i dupa...sytuacja finansowa lipna sie robi poza tym do M nie przemawiają argumenty ze interaktywne zabawki dobrze wpływają na rozwoj dziecka...slysze tylko ze nie ma kasy i koniec...a mnie smutno bo chciałabym małej coś kupić nawet uzywanego przez allegro...:(

Ella nie smutaj sie! Jak chciecie kupic cos tanszego to w Ikea sa super zabawki- juz kiedys wrzucalam link... kosztuja grosze, a moj Kuba wszystkimi sie bawil GODZINAMI! Poza tym dzieci uwielbiaja wszytsko co nowe, nie znaja ceny i czesto rzeczy najprostsze zajmuja je na godziny. U nas hitem jest plastikowa butelka za ktora maly pelza.
Kuba nie mial stolikow, pchaczy i innych takich (pieska dostal od mojego brata i lubil, ale szalu nie bylo...) i jest super chlopakiem!
I wiesz- Wasza milosc najwazniejsza, zabawki rzecz wzgledna!

dokladnie...Ella nie smutaj...droga zabawka nie zawsze znaczy dobra. U Nas hitem ostatnio jest butelka po pepsi, albo butelka po małej wodzie żywic do której wsypałam soczewice (nie miałam nic innego:-). Jak Weronika była mała to tez jej do plastikowej butelki wsypałam grochu i miala radoche:-)

dokladnie...Ella nie smutaj...droga zabawka nie zawsze znaczy dobra. U Nas hitem ostatnio jest butelka po pepsi, albo butelka po małej wodzie żywic do której wsypałam soczewice (nie miałam nic innego:-). Jak Weronika była mała to tez jej do plastikowej butelki wsypałam grochu i miala radoche:-)

hehe, ja mam jeszcze po Mani butelkę po pepsi z ryżem, a teraz doszła pusta bo najlepiej za nią Nela się ugania. I za balonem z lekko spuszczonym powietrzem :-)

Ja też się zastanawiam nad tym pchaczem z chicco. U nas póki co pod choinke kupione krzesełko uczydełko
krzes1.jpg

Katiczku kupiłam już angielskiego szczeniaczka na którym mi zależało,ale jeśli tylko coś fajnego upolujesz do daj znać.

Szczeniaczka wylicytowałam za 28zł, wygląda jak nowy!!!! Ten gościu od któego go kupiłam ma je często, tylko w wersji angielskiej właśnie.
Dobrze, ze kupilas, bo cos widze ze tutaj na takie zabawki chyba zbyt jest duzy, albo podazy nie ma, w kazdym badz razie ja tez szczeniaczka na ebay kupowalam, bo normalnie trafic nie moglam.
Zreszta, ostatnio wogole jakis progres na gadajace zabawki jest, 2 dni temu schodzilam wszystkie mozliwe secondhandy w centrum i nie znalazlam nawet pol gadajacej zabawki.
Za to jest juz full zestaw swiatecznych mikolajow i balwanow spiewajacych, ale to chyba zaden wypas.
Bede jeszcze sie rozgladac.

Aha - czy ta ksiazeczka na stoliczku jest w zestawie? Bo ta ktora dla Ciebie mam wyglada tak samo i dziala na tej samej zasadzie, w sensie ze elektroniczna i plastikowa.

reklama
Do góry