reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

O Coneco słyszałam to samo, co pisze Aniam i Wronka. Tego Baby Design ma moja szwagierka i jest z niego zadowolona, a używa go ponad rok. Ale popieram dziewczyny - może lepiej wybrać parasolkę, nie koniecznie typową malutką, ale taką większą, w której i maluszkowi będzie wygodnie i do auta wejdzie. My mamy Inglesinę Max i bardzo ją sobie chwalę, tylko już jej nie produkują.

reklama
Wronka super ten wózek śliczny jest
ja coneco też bym nie kupiła przez to własnie że co druga osoba ma coneco . a takiego maclarena jak mam u siebie na wsi nie widziałam przynajmniej mam jedna :)

Ale mi namieszałyście hehe
Ewka też chciałam poczekać i po zimie cos kupic ale z racji tego ze mała będzie opiekowac sie moja mama co drugi dzien u siebie w domu a mam wozek to postanowila ze kupi mi drugi a stary zostawi soebi u siebie zebym nie musiala go codziennie wozic poza tym teraz przeprwoadzilismy sie na 2pietro i nie mam sily tamtego dzwigac wiec jest kolejny argument za.
Wronka a w tym x-landerze siedzisko rozklada sie na plasko-zakochalam sie w nim ;)
Aniam myslałam własnie o parasolce ale wydaje mi sie że Laurka jeszcze jest na niego za mała, ten taki troszke wiekszy ale naprawde dalas mi do myslenia i jak dzis mialam jechac juz kupic ten wozek tak w efekci jutro na spokojnie jedziemy szukac jeszcze raz hehe
a coneco tez dobrych opini nie slyszlam za bardzo i samej mi sie nie podobaja ale ten model ma akurat moja znajoma i jest baaardzo zadowolona....

Ewka też chciałam poczekać i po zimie cos kupic ale z racji tego ze mała będzie opiekowac sie moja mama co drugi dzien u siebie w domu a mam wozek to postanowila ze kupi mi drugi a stary zostawi soebi u siebie zebym nie musiala go codziennie wozic poza tym teraz przeprwoadzilismy sie na 2pietro i nie mam sily tamtego dzwigac wiec jest kolejny argument za.
Wronka a w tym x-landerze siedzisko rozklada sie na plasko-zakochalam sie w nim ;)
Aniam myslałam własnie o parasolce ale wydaje mi sie że Laurka jeszcze jest na niego za mała, ten taki troszke wiekszy ale naprawde dalas mi do myslenia i jak dzis mialam jechac juz kupic ten wozek tak w efekci jutro na spokojnie jedziemy szukac jeszcze raz hehe
a coneco tez dobrych opini nie slyszlam za bardzo i samej mi sie nie podobaja ale ten model ma akurat moja znajoma i jest baaardzo zadowolona....

kingunia, ten x-lander rozkłada się prawie na plasko...no dosłownie leciutko podniesione jest, w foteliku samochodowym i leżaczku jest wyżej :-). Poza tym ma dośc szerokie siedzisko, także Borysowi w nim super wygodnie, prawie jak w Naszym x-landerze XA, hehehe w zasadzie to x-lander chyba upust jakis powinien mi dac, bo dwa wózki x-landerowskie mam:-), no ale z obu jestem bardzo zadowolona, a to najważniejsze :tak:. XA napewno na zimę bedzie niezastapiony, a X-Go...teraz jest rewelacyjny, jak wspomniałam z 4 piętra śmigam z nim w jednej ręce a w drugiej Boryska mam;-)

Ja mam x-landera XT i jest strasznie ciężki. Nie wyobrażam sobie dźwigania, gdybym mieszkała gdzieś w bloku na piętrze i musiała się sama na spacery wybierać.
Póki co moja mała nadal śmiga w gondoli, mamy ją wielką, więc z miesiąc jeszcze spokojnie pojeździ.
Spacerówką zachwycona nie jest, bo mnie w niej nie widzi.
Byłyśmy 2 razy na spacerku spacerówką, ale bez rewelacji - prawie nie spała i jak ją wkładałam to ryk.
Może przez to, że kolor czarny..? Dokupiłam śpiworek w kolorze jasnego różu i od jutra po domu zrobimy drugie podejście;-)
Jak nadal niezadowolona będzie to kupimy jakąś spacerówkę, którą można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy.

Ten wózio zakupiony przez Wronkę mi się podoba!!

W polomarket są deserki w promocji Owoce&Jogurt po 3.99zł do wtorku,
A w rossmanie te same słoiczki po 4,19 w promocji. Ale za to kaszka ryżowa Bobovita po 3,99

Kingunia - nie widzę różnicy miedzy wozkami które pokazałaś a tzw parasolką tu chodzi tylko i wyłacznie o sposób złoęnia wózka ja mam maclarena XT i ten się rozkłada zupełnie na płasko wózek który ci pokazałam ( link ) jest bardzo do niego podobny też dobrze się rozkłada itp .
Ja kupiłam XT jak SZymek miał pół roku bo jexdziłam sporo po wawie komunikacja a jak widziałam miny ludzi uciekających żebym broń Boże nie poprosiła ich o pomoc we wniesieniu wózka do autobusu to mam to w nosie ten sama mogłam wnieść

reklama
Kingunia - nie widzę różnicy miedzy wozkami które pokazałaś a tzw parasolką tu chodzi tylko i wyłacznie o sposób złoęnia wózka ja mam maclarena XT i ten się rozkłada zupełnie na płasko wózek który ci pokazałam ( link ) jest bardzo do niego podobny też dobrze się rozkłada itp .
Ja kupiłam XT jak SZymek miał pół roku bo jexdziłam sporo po wawie komunikacja a jak widziałam miny ludzi uciekających żebym broń Boże nie poprosiła ich o pomoc we wniesieniu wózka do autobusu to mam to w nosie ten sama mogłam wnieść
masz racje , spotkalam sie tez z tym w PL. Albo szybkie wymijanie mnie gdy podjezdzam do drzwi, i potem udaja ze srodka ze nie widza jak se szarpie z wozkiem.
Wiecie, a na to sa takie proste rozwiazania, o ktorych sama poki na wlasne oczy nie widzialam - nie sadzilam ze sa!
Tutaj autobus podjezdza i ustawia sie calkowicie przed wozkiem, ze wystarczy ze popcham metr wozek i juz jestem w autobusie. Do tego opusci bok autobusu, ze nawet kolek podnosic nie musze. I mozna? Mozna.

EDIT.
Zapomnialam nadmienic, ze tu na przystanku staje sie w kolece w kolejnosci przyjscia i tak potem wsiada do autobusu. Nie ma przepychanek, walenia lokciami i siatami przez cudownie ozywione w sily witalne 80letnie babcie.

Ostatnia edycja:
Do góry