reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

dziewczyny ja tez mam te pojemniki aventu do pokarmu i niby na nich napisane ze 4 razy użycie to ja ich cały czas używam.
ola ma się dobrze po mleczku z nich... :-D

reklama
Na pudelku od moich pojemnikow aventu jest napisane, ze nalezy ich uzywac kilka razy i wyrzucic jesli beda uszkodzone (wolne tlumaczenie, bo po angielsku napisane).

Używałam aventowych pojemników przy Oli, mroziłam w nich dziesiątki razy, nie wiem jak miałyby się uszkodzić.

Objeździłam dziś z P i Olą dwie galerie w poszukiwaniu garderoby na jesień, udało mi się tylko buty kupić, cała reszta jakaś porażka w tych sklepach. Dzięki ci Boże za allegro - godzinka przy kompie i zakupy na jesień z głowy:-). Ja chyba już nie umiem w normalnych sklepach kupować - wszystko mnie wkurza - ludzie, światło od którego od razu bolą oczy, głośna muzyka

Dziewczyny czy dla naszych maluszków trzeba kupować buciki na zime?
Ja mam kombinezon z zakrytymi nóżkami, więc czy jest sens kupować buciki? a jeżeli tak to jakie?

No i w ogole kwestia pierwszych bucików (takich do nauki chodzenia po domu): jak je dobrać? Czy dziecko ma sie uczyc chodzić w skarpetach?

Moja w zwiazku z tym ze prawie najstarsza na kwietniówkach już zaczyna coraz ładniej siedzieć i raczkuje (a właściwie tak szybko pełza podnosząc i opuszczając tyłek jak gąsienica grzbiet), wiec obstawiam ze za miesiąc-półtora nauczy się wstawać. No i co wtedy?

Do tej pory w ogóle nie zakładałam jej bucików bo nie widziałam sensu (no może ze 2 razy ją wystroiłam w jakieś rózowe trampki)...

Ja mam kombinezon z zakrytymi nóżkami, więc czy jest sens kupować buciki? a jeżeli tak to jakie?

No i w ogole kwestia pierwszych bucików (takich do nauki chodzenia po domu): jak je dobrać? Czy dziecko ma sie uczyc chodzić w skarpetach?

Moja w zwiazku z tym ze prawie najstarsza na kwietniówkach już zaczyna coraz ładniej siedzieć i raczkuje (a właściwie tak szybko pełza podnosząc i opuszczając tyłek jak gąsienica grzbiet), wiec obstawiam ze za miesiąc-półtora nauczy się wstawać. No i co wtedy?

Do tej pory w ogóle nie zakładałam jej bucików bo nie widziałam sensu (no może ze 2 razy ją wystroiłam w jakieś rózowe trampki)...

Forget...Nasze dzieci bedą wstawac i moze chodzic zima, a co za tym idze naucza się tego raczej w domciu. Dlatego spokojnie mozna w skarpetkach tylko trza kupic te z ABS-em. Na dwór no to wiadomo, butki trzeba miec jak dziec chce pochodzic;-). Moja Weronika zaczęla chodzic jak miala 10 m-cy, zaiwaniala w domu w skarpetach, a buciki wlasnie na dwór miala zakladane. Zresztą lekazre sami razda by dziecko jak najwiecej na boso czy w skarpetkach, bo wtedy stópki najlepiej pracuja.

Forget ja mam takie na zime śliczne kozaczki panterki h&m nowe ! 10,5 cm (1212009667) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam zboczenie nie noszenia butow i nie lubie jak maluchy nosza buty, wiec poki co takie szmacianki oczronne a popylanie w domu w skarpetach :-)

haha panterki nieziemskie.

Ja tez mam zagwozdke z tymi bucikami. Mysle jednak, ze jak juz Konstancja zacznie stawac to kupie jej buciki. Nie wiem jednak czy musza miec sztywna zelowke, czy moze byc taka miekka, skorzana.

o butach tu jest sporo https://www.babyboom.pl/forum/porady-fizjoterapeuty-f345/odpowiedni-dobor-butow-dla-malucha-38976/ choć pan ma zupełnie inne teorie na ten temat niż pan Zawitkowski :-) wg Z buty należy dziecku kupić jak już dobrze chodzi, a uczyć się stania i chodzenia ma boso. I jest zwolennikiem miękkich sportowych butów, a nie sztywnych i twardych.
Moja Mania dotąd śmiga w skarpetkach, bo buty po domu jej przeszkadzają :)

Ja wlaśnie zgadzam się z zawitkowskim i jego rad mam zamiar się trzymac;-)

reklama
Buty- Bartek ma szmaciaki, jak wychodzimy z domu, bo mi ściąga skarpetki, a boso w tę pogodę to nie bardzo :D
Kuba dostał pierwsze prawdziwe butki jak miał rok- wcześniej 'chodził' w skarpetkach lub boso. Butki dostał jak już chodził za rączkę po podwórku, było to lato, więc kupiłam mu sandałki- popylał w nich, że aż miło. Jak był mały to do kombinezonu nie zakładałam mu butków (tylko te ocieplacze od kombinezonu).

Do góry