reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie dot. tych woreczków. Laktator mam elektryczny Baby Ono, a butelki Avent. mam kupować woreczki do mrożenia Aventu czy uniwersalne jakieś? I w ogóle jak to działa? Do tych woreczków mam przelać mleko z butelki od laktatora czy zamiast butelki się taki woreczek montuje?
Sorry za głupie pytania, ale kompletnie zielona w temacie mrożenia mleka jestem;-)

Kupowalam w hurtowni na cukrowej, kolo 40 zl wyszlo mi 10 pojemniczkow z pokrywkami. Z tym ze pozniej znalazlam cos takiego:

Pojemniki AVENT VIA na pokarm PRIORYTET Warszawa $ (1192534518) - Aukcje internetowe Allegro

To sa pojemniczki z taka przejsciowka, ktora umozliwia uzywanie pojemniczkow bezposrednio z laktatorem aventa. Z tego co pamietam to jak szukalam na aukcjach to wyszlo to niewiele drozej o samych pojemniczkow.
tylko ze oni napisali w tej aukcji tak:
"Pojemnik VIA może byc użyty cztery razy."
dziwne prawda?

Pojechałam dzisiaj na zakupy z małżem... zakupy ogólnie jedzeniowe. Nakupiłam Markowi deserków, obiadków, soczków i kleik kukurydziany z nestle... czas wprowadzać nowości :tak:
Jasiowi nakupiłam ciuchów (akonto prawdopodobnego pójścia do przedszkola). Kupiłam dwie bluzy z długim rękawem, spodnie, sweter zapinany z kapturkiem i nowa kurteczke-wiatrówkę... i co usłyszałam?? nie chce, nie potrzebuje...a na pytanie co mam z tym zrobic stwierdził oddac do sklepu... padłam

Pojechałam dzisiaj na zakupy z małżem... zakupy ogólnie jedzeniowe. Nakupiłam Markowi deserków, obiadków, soczków i kleik kukurydziany z nestle... czas wprowadzać nowości :tak:
Jasiowi nakupiłam ciuchów (akonto prawdopodobnego pójścia do przedszkola). Kupiłam dwie bluzy z długim rękawem, spodnie, sweter zapinany z kapturkiem i nowa kurteczke-wiatrówkę... i co usłyszałam?? nie chce, nie potrzebuje...a na pytanie co mam z tym zrobic stwierdził oddac do sklepu... padłam

Mój zrobił mi dziś wykład w temacie 'Nie będę mierzył kapciuszków' i 'Nie podoba mi się dres od babci'. Kapciuszki zmierzyłam oświdczając, że MUSI, a na pytanie dodatkowe "Czeeemuuu?" odparłam "Bo TAK!". A w kwestii dresu mąż pouczył dziecię, że i tak będzie go nosił i też nie ma pola do dyskusji... przestał kwęczeć. To chyba taki wiek.

tylko ze oni napisali w tej aukcji tak:
"Pojemnik VIA może byc użyty cztery razy."
dziwne prawda?

Dobrze napisali- te pojemniczki wg producenta można używać do 4 razy (ale się przyznam, że nie trzymałam się tej zasady... a potem długo mi służyły, jako pojemniczek na zupkę).

reklama
Katik
myślałam ze ona jest po 75 zl wielki szal sklep zamykaja małżon nalegał i poszło...
i tak jestem z Toną umówiona na carsy plus zasłonki tylko po wypłacie
masz chyba na stanie nie?
jeszcze popytam tylko siostre czy siostrzeniec upodoban bajkowych nie zmienil odkad go widzialam bo oni w Norwey siedza

Kffiatku przegapilam.
Zapasy Cars`owe z Polski juz mi sie skonczyly. Jak cos to daj znac, a dosle Ci stad.

Do góry