reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja dzis oddawalam sie szalowi zakupow. Poza nieprawdopodobnie tanimi pampkami kupilam Kostce przepiekny zolty plaszczyk i jeansy. Plaszczyk bedzie boski na jesien i zime :D Oczywiscie nie bylo rozmiaru 9 miesiecy, 6 m-cy bylo przyciasne, wiec kupilam na 12 m-cy. Tylko rekawy sa za dlugie, ale to bez znaczenia.
Kupilam tez slimaka z Fisher price, ktorego kiedys pokazywala Forget. No i mam pytanie:

Forget (a moze inne mamy kupily go maluszkom), jak Twoja mala reaguje na tego slimara? Moja przez pierwsza minute nawet go lubila, a pozniej zaczela plakac. No i nie wiem, czy sie go przypadkiem nie boi.

Moja go bardzo lubi. Obgryza mu czułki i aktualnie unosi go lekko nad ziemię (na tyle ile ma siły) i rzuca na podłogę. Nie wróżę ślimakowi zbyt długiego życia :-D

U nas chyba już się zaczął okres demolowania zabawek - jeżeli tylko którąś jest w stanie podnieść, od razu wali nią o podłogę...

reklama
My dla Julci w weekend dostaliśmy huśtawkę o taką FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK HUSTAWKA + PŁYTA (1197568057) - Aukcje internetowe Allegro
tylko z białymi elementami -
tez ja mamy... niezly usypiacz z niej jest hahaha

U nas chyba już się zaczął okres demolowania zabawek - jeżeli tylko którąś jest w stanie podnieść, od razu wali nią o podłogę...
u nas od kilku dni to samo. Chwyta w lapke i z premedytacja uderza o podloge.

Kffiatek, no interesu z ta posciela nie zrobilas, u mnie z przesylka mialabys ksiezniczki za 70:sorry2:

a w szczecinskim tesco nie ma woreczkow na pokarm
:((((
gdzie mozna jeszcze kupic niedrogo?
tylko allegro?

Tez swojego czasu szukalam woreczkow. W zadnej aptece nie znalazlam, w hurtowni na cukrowej tez nie bylo. Kupilam wiec pojemniczki plastikowe aventu do mrozenia pokarmu. Plus taki, ze mozna je pozniej do innych rzeczy wykorzystac.

Katik
myślałam ze ona jest po 75 zl wielki szal sklep zamykaja małżon nalegał i poszło...
i tak jestem z Toną umówiona na carsy plus zasłonki tylko po wypłacie
masz chyba na stanie nie?
jeszcze popytam tylko siostre czy siostrzeniec upodoban bajkowych nie zmienil odkad go widzialam bo oni w Norwey siedza

reklama
Sprzedam moje woreczki jak chcecie, troszke mam pomrozone, wiecej mi raczej nie trzeba, bo Polka dostep do cycka ma 24/dobe. Kilka sobie zostawie, reszte moge odsprzedac

Zeby nie bylo ze smiece - info na Dagsillegro . Hehe, uwielbiam ta nasza nazwe :)

Do góry