Nie martw sie, jeszcze mamy przeciez sporo czasu na nadrobienie wszelkich zaleglosci - moze bardziej doswiadczone kolezanki nam cos podpowiedza, bo ja msuze przyznac, ze jestem nieco przerazona tym wszystkim co mnie (nas) czekaNo i kupiłam jeszcze takie dziwne coś, niby kocyk a z jednego rogu ma zrobiony kaptur. Wykonany z pluszu, strasznie milusi, taki do przytulania. Myślałam, że wykorzystam po kąpieli, a tu przyszła koleżanka, ogląda i mówi, że jej brat dla dziecka to miał takie z ręcznika i tamto było po kąpieli, bo wodę wchłaniało a moje pluszowe to chyba tylko do owijania suchego bobasa Chyba muszę się jeszcze sporo nauczyć
reklama
A ja dziś kupiłam śliczne pieluszki tetrowe, 3szt. za 2,99euro
W PL takich nie widziałam, bo są w kolorowe misie i różne takie cudeńka;-)
No i kupiłam jeszcze takie dziwne coś, niby kocyk a z jednego rogu ma zrobiony kaptur. Wykonany z pluszu, strasznie milusi, taki do przytulania. Myślałam, że wykorzystam po kąpieli, a tu przyszła koleżanka, ogląda i mówi, że jej brat dla dziecka to miał takie z ręcznika i tamto było po kąpieli, bo wodę wchłaniało a moje pluszowe to chyba tylko do owijania suchego bobasa Chyba muszę się jeszcze sporo nauczyć
Do kąpania sa takie z ręcznika , kolezanka miała racje Ja mam takie 3 sztuki i używam do tej pory
wyglada to tak
BabyOno OKRYCIE KĄPIELOWE ręcznik z kapturem HIT (733239321) - Aukcje internetowe Allegro
U nas też mozna takie pieluszki już kupić , ja mam jeszcze kolorowe flanelowe , takie w misie , używam pod główkę do łóżeczka ( bo Szymek do tej pory bez poduszki), wózka itp
A zresztą co sie martwicie , zrobimy tu wam całą wyprawkową listę
Więc do czego to moje?? Tylko o okrywania??
Były też ręcznikowe w sklepie, ale nie były takie milusie, więc kupiłam te pluszaki
Aha, wózek Ani prosty, bardzo ładny, ja lubię takie zestawienia kolorystyczne.
Ten poprzedni nazwany "marketowym" zupełnie nie w moim guście - z resztą teraz niektóre wózki są tak kosmiczne, że szok!!
No, ale ile kobiet tyle gustów;-)
Najważniejsze moim zdaniem aby Bobas miał dużo miejsca i by było mu wygodnie:-)
Były też ręcznikowe w sklepie, ale nie były takie milusie, więc kupiłam te pluszaki
Aha, wózek Ani prosty, bardzo ładny, ja lubię takie zestawienia kolorystyczne.
Ten poprzedni nazwany "marketowym" zupełnie nie w moim guście - z resztą teraz niektóre wózki są tak kosmiczne, że szok!!
No, ale ile kobiet tyle gustów;-)
Najważniejsze moim zdaniem aby Bobas miał dużo miejsca i by było mu wygodnie:-)
Ostatnia edycja:
dziewczyny, założyłam nowy wątek, bo nie miałam gdzie "podpiąć" mojego pytania.
Nie wrzucę go przecież do badań, przebiegu ciąży czy zachcianek;-)
No i chyba mamy większy porządek jak każdy temat ma swój wątek, a nie jeden wielki mix o wszystkim i niczym..
Dziękuję za odpowiedź:-*
W między czasie znalazłam na innym forum informacje, więc wklejam - może innym również się przyda:
1miesiąc - 56
2-3 miesiące - 62
3-6 miesięcy - 68
6-8 miesięcy - 74
9-10 miesięcy - 80
11-12 miesięcy - 86
13-14 miesięcy - 92
15-18 miesięcy - 104
Miłego dnia i udanych zakupów dla Maluszków;-)
P.S. Czy któraś z Was też już coś kupiła czy tylko ja taka szybka jestem?:-) Zwyczajnie nie mogłam się oprzeć!!
Nie obraź się, ale te rozmiary to ktoś chyba wziął z sufitu.
Po pierwszym roku maluszki na szczęście już tak szybko nie rosną!
Do rozmiaru 80 wszystko się zgadza, ale potem powinno być inaczej:
12-18 miesięcy to ciuszki na 86,
2 lata to 92, a potem co roku więcej o 6 cm.
104 to rozmiar dla czterolatka!
Ciuszki na 56 często są za małe już na noworodka, więc nie warto kupować ich zbyt wiele. Maluszek, który przy urodzeniu waży powyżej 4 kilo zwykle się w nie nie zmieści.
Pozdrawiam przyszłe mamusie
Ostatnia edycja:
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
haha a ja mam ciuszki jeszcze po mnie
i to w perfekt stanie ....
ale cos czuje ze tez dam sie poniesc i kupie sama wuchte bobasowych rzeczy !!!
poki co z N nie mamy siana na to
:-)
Myslę że to taki otulaczek zamiast rozka np. i pewnie Ci się przyda , bo maluszki bardzo lubia byc ciasno zawiniete , czują się wtedy jak w brzuszku u mamy
Nie obraź się, ale te rozmiary to ktoś chyba wziął z sufitu.
Po pierwszym roku maluszki na szczęście już tak szybko nie rosną!
Do rozmiaru 80 wszystko się zgadza, ale potem powinno być inaczej:
12-18 miesięcy to ciuszki na 86,
2 lata to 92, a potem co roku więcej o 6 cm.
104 to rozmiar dla czterolatka!
Ciuszki na 56 często są za małe już na noworodka, więc nie warto kupować ich zbyt wiele. Maluszek, który przy urodzeniu waży powyżej 4 kilo zwykle się w nie nie zmieści.
He he mnie tez rozśmieszyły te rozmiary , ktoś sie dobrze zagalopował . Mój synek na szczęscie już tak super nie rośnie
Co do tej rozmiarówki to zalezy też wiele od firmy , przykładowo ciuszki z H&M są wielgaśne . Mój synek urodził się 57cm a przez 1.5 miesiąca były na niego dobre rzeczy z romiaru 50 czyli u nich to na 0-1 miesiąc . Do tej pory ma np. kilka rzeczy dobrych na 68 cm właśnie z tej firmy . Ważył 4100
Ja dużo kupuje w ciucholandach rzeczy angielskie , dobre jakosciowo , sliczne i super cenki . Bo niestety w naszych sklepach przy normalnych zarobkach idzie zbankrutować:--(
jak chodzi o ubranka h&m to jestem zachwycona jakością i trwałością, jak mały raczkował to normalne tanie spodenki miesiąca nie wytrzymywały, z h&m wytrzymały mi 4 mce!
Mój w niektórych spodenkach raczkował po dworku po kostce brukowej , no i z moich obserwacji mogę powiedziec ze jeszcze ciuszki tesco czyli cherooke sa super dobre , spodnie ma takie własnie od ganiania po dworku i ładnie się dopierają i nie sa jakieś podarte czy nawet mocno zmechacone . Bodziaki tez maja bardzo ładne i tanie ( 7 pak kosztuje 29 lub 39 zł ) czesto sa fajne promocje na ubranka . ostatnio kupiłam 2 body z długim za 11Zł i dwie pary spodni dresowych za 24 zł
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
Odnośnie rozmiarówki:
Dziewczyny, ktore maja juz dzieci pewnie juz nic nie zdziwi, ale reszta słuchac:
nie patrzcie na rozmiarówki!!! czesto jest tak, ze firmy maja swoje rozmiarowki! Ubranka z tego samego niby rozmiaru sa inne wielkoscia, zreszta kazde dziecko jest inne!! Ja na przykład rodziłam razem z moją kuzynką, na mojego synka najmniejsze spioszki byly za duze, wszystko musiałam mu podwijac, a ona na swoim zaczynała od 68!!! W tej chwili moj synek ma 2,5 roku i zarowno ma w szafie ubrania na 86 ktore sa niego jeszcze dobre, a niektire ma juz na 104 i sa odentyczne, wiec nie sugerurejcie sie naprawde rozmiarówkami! A najbardziej to zawsze mnie rozpierniczała rozmiarówka wg wieku - bez komentarza :-)
Dziewczyny, ktore maja juz dzieci pewnie juz nic nie zdziwi, ale reszta słuchac:
nie patrzcie na rozmiarówki!!! czesto jest tak, ze firmy maja swoje rozmiarowki! Ubranka z tego samego niby rozmiaru sa inne wielkoscia, zreszta kazde dziecko jest inne!! Ja na przykład rodziłam razem z moją kuzynką, na mojego synka najmniejsze spioszki byly za duze, wszystko musiałam mu podwijac, a ona na swoim zaczynała od 68!!! W tej chwili moj synek ma 2,5 roku i zarowno ma w szafie ubrania na 86 ktore sa niego jeszcze dobre, a niektire ma juz na 104 i sa odentyczne, wiec nie sugerurejcie sie naprawde rozmiarówkami! A najbardziej to zawsze mnie rozpierniczała rozmiarówka wg wieku - bez komentarza :-)
reklama
malena81
mamusia październikowa 08
A ja dziś kupiłam śliczne pieluszki tetrowe, 3szt. za 2,99euro
W PL takich nie widziałam, bo są w kolorowe misie i różne takie cudeńka;-)
Są, są. Gdzie ś po 4,5 zł./szt.
A to moja brynia, wózio jest ze sztruksu i ma zloty stelaz , dość rzadko u nas spotykany .
A co to za "marka"?
ja myślę, że do otulania.
Ta jak pisała aniam maluszki uwielbiają owijanie.
Moj do tej pory, jak ma gorszy dzień i nie może zasnąć to owijam w kocyk cieniutki, albo w rożek, i choć całe nogi wystają, od razu się uspokaja i odpływa.
Fakt, że nie warto zbyt dużo, bo błyskawicznie maluchy rosną.
Ale ja np. musiałam dokupić na 56.
Mała urodziła się 56/3250g, więc długa i chuda i w tych na 62 po prostu mi się "topiła".
haha a ja mam ciuszki jeszcze po mnie
Ja też się czasem nie mogę opanować.
Chociaż ciuchy czekają u koleżanek z ich szkrabów.
Np. wczoraj w ciuchlandzie kupiłam maciupeńkie sztruksowe ogrodniczki z wiewiórką
Ja dużo kupuje w ciucholandach rzeczy angielskie , dobre jakosciowo , sliczne i super cenki . Bo niestety w naszych sklepach przy normalnych zarobkach idzie zbankrutować:--(
Zgadzam się.
i zagraniczne są dużo lepszej jakości.
Cheeroke też jest ok.
Odnośnie rozmiarówki:
To tylko na początku jest problem, potem się po prostu dzieciakowi zakłada i patrzy czy dobre, czy musi poczekać, czy już odejść do lamusa
Podziel się: