reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

A jak cenowo u Was stoją te wózki? Pamiętasz może?
Póki co znalazłam je tylko na bobo-wózkach, ale widzę, że używane na allegro schodzą jak świeże bułeczki i to za wysokie sumki, więc liczymy na częściowy zwrot inwestycji;-)

reklama
Ten podwójny wózek rewelacyjny!! A cena jak na dwa wózki chyba też nie jest zbyt wygórowana. Wygląda na porządny i robi wrażenie.
My tez już wybraliśmy, głęboko-spacerowy Inglesina Classica Balestrino, taki:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=37&products_id=648&<osCsid>
Tylko jeszcze myślimy nad kolorem. na dole strony są wszystkie wersje. Zastanawiamy się nad granatowo-białą i granatową:-)

ja choruje na różową dla dziewczynki a dla chłopczyka jasno niebieska z bielą - w końcu najwiecej będziemy spacerować latem, więc wybieram kolory jasne, co by mi sie bąbel nie zagrzał :-D

Ooooo, widzę że nie tylko ja lubię stare, klasyczne i odważne;-)
Mnie się najbardziej podoba wersja biel-beż, ale ma biel przy wersji spacerowej, więc się będzie szybko brudzić:-(
Poza tym będziemy jeździć tym wózkiem długo, bo kupujemy ze spacerówką, więc i zimy nas czekają, dlatego jednak granat..
Mojemu M. tez się od razu tak spodobał, że już nawet innych oglądać nie chce. Ten i tylko ten:tak:

A jak cenowo u Was stoją te wózki? Pamiętasz może?
Póki co znalazłam je tylko na bobo-wózkach, ale widzę, że używane na allegro schodzą jak świeże bułeczki i to za wysokie sumki, więc liczymy na częściowy zwrot inwestycji;-)

Jak będę u siebie w sklepie to zobacze , bo tam sa te wózki . choć sam sklep jest drogawy

Ooooo, widzę że nie tylko ja lubię stare, klasyczne i odważne;-)
Mnie się najbardziej podoba wersja biel-beż, ale ma biel przy wersji spacerowej, więc się będzie szybko brudzić:-(
Poza tym będziemy jeździć tym wózkiem długo, bo kupujemy ze spacerówką, więc i zimy nas czekają, dlatego jednak granat..
Mojemu M. tez się od razu tak spodobał, że już nawet innych oglądać nie chce. Ten i tylko ten:tak:

O ile nie wymienisz go na jakąś lekka parasolkę . A jak ze składaniem i chowaniem do auta , bo wydaje się duży ?

Na lekką parasolkę za nic w świecie, bo on taki piękny, że szkoda będzie:-D
My mamy duże autko kombi, więc problemu z transportem nie będzie;-)

Rety Wy juz o wozkach????
Ja wczoraj "ponaglona" przez Was buszowalam po necie przegladajac wozki... i jestem zalamana! Sama nie wiem jaki wybrac, co jest dobre. Pozatym tutaj praktycznie nie do kupienia jest wozek gleboki... Nie wiem czy na taki sie decydowac, i sprowadzac go, czy jednak isc metoda wozenia dzieci tutaj :-( Jak na razie jestem w kropce, i dobrze ze jeszcze mnostwo czasu przede mna.

Natomiast jestem na 100 % przekonana do zakupu takiego kosza dla dziecka na pierwsze miesiace po urodzeniu:
Please Look After Me Moses basket : mothercare

No właśnie ja sama nie wiem...
Na razie rozważam opcję.
izunia lubi wózio, ale co będzie z 7 miesięcy?
Jednak do dzidków mam 30min na piechotę, a tego nawet najbardziej sprawny półtoraroczny berbeć nie pokona.

Malena, mój synek ma w tej chwili 2 lata i 8 miesiecy i nadal na dłuzsze wyprawy do miasta czy gdzie indziej jak najbardziej hrabia jedzie w wózku, ale kazde dziecko jest inne.... Choc uwazam, ze jednak taki wozek "rok po roku" bedzie jak najbardziej na miejscu, ze wzgledu na to, ze maluch bedzie potrzebowal duzo dlugich spacerkow, czego Mała nie pokona na własnych nóżkach :no:

Ja wczoraj "ponaglona" przez Was buszowalam po necie przegladajac wozki... i jestem zalamana! Sama nie wiem jaki wybrac, co jest dobre. Pozatym tutaj praktycznie nie do kupienia jest wozek gleboki... Nie wiem czy na taki sie decydowac, i sprowadzac go, czy jednak isc metoda wozenia dzieci tutaj :-( Jak na razie jestem w kropce, i dobrze ze jeszcze mnostwo czasu przede mna.

Natomiast jestem na 100 % przekonana do zakupu takiego kosza dla dziecka na pierwsze miesiace po urodzeniu:

Zawsze możesz kupić coś co sprzedaje się również u nas i dokupić u nas gondole :tak: Na allegro można kupić używane gondolki ( wkońcu tym się pół roku jeździ ) do większości wózków . Ja taki kosz dostane od kuzynki , kupiła w ciucholandzie z mamas& papas za 25 zł :) w super stanie . Teraz śpi jej synek jeszcze , a potem do mnie przyjedzie .

Coyote - moje dziecie to będzie raczej spało na tarasie nić chodziło na długie spacery . Mając dom mogę być na szczęście leniwcem;-) Z młodym tez tak jest , tesciowa go w wózek i idzie kimać przed dom :-D Mam łóżeczko turystyczne wystawie na taras i bedzi malec tam całe lato.
Zresztą jak pisałaś kazde dziecko inne a mój już warczy na wózek . jeszcze sam nie chodzi a już woli wózek pchać niż w nim jechac . Mam kolezanki co mają taką różnice wieku i nie kupowały tych wózków , nawet nie kupowały deskorolek czy innych cudów i maluchy dały spokojnie rade .

A jaka jest tam metoda wożenia? :szok:

Malena, mój synek ma w tej chwili 2 lata i 8 miesiecy i nadal na dłuzsze wyprawy do miasta czy gdzie indziej jak najbardziej hrabia jedzie w wózku, ale kazde dziecko jest inne.... Choc uwazam, ze jednak taki wozek "rok po roku" bedzie jak najbardziej na miejscu, ze wzgledu na to, ze maluch bedzie potrzebowal duzo dlugich spacerkow, czego Mała nie pokona na własnych nóżkach :no:

No sama nie wiem.
Na szczęście dużo czasu do namysłu...
Ja nie lubię siedzieć na tyłku, więc spcery długie murowane.
Izula uwielbi jeździć i pokazywać wszystko paluchem.
i trzeba jej bez końca opowiadać, a co? a jak i dlaczgo? :-D

reklama
dziewczyny, nie stresujcie mnie tymi wozkami, ja jeszcze nie zaczalam nawet o tym myslec, nie mowiac o tym, zeby juz miec jakis wybrany :szok:
Ja narazie jestem na etapie nowych spodni, bo wczoraj jak duzo musialam siedziec (bo wracalam samolotem "do siebie") to juz bylo ciasno mojemu maluszkowi w normalnych spodniach i musialam guzik rozpiac :-D dobrze, ze mialam dluga bluzke to nie bylo tego tak widac :rofl2:

Do góry