reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

doszlam do wniosku, ze zlece stolarzowi budowe lozeczka dla malucha. Wszystkie, ktore dotad widzialam sa albo lakierowane, albo zrobione z plastiku (sic!). I tak, jak juz zamowie lozeczko, to kaze je tak zrobic, by posluzylo przez kilka lat (po odpowiednich przestawieniach), a nie tylko 2 czy 3. Nie w tym jednak rzecz. Zastanawiam sie jaki rodzaj drzewa bylby najlepszy.

Zobacz z czego u nas w polszy robi się łóżeczka :tak: Poszukaj na allegro

Powiedz mi kochana co sadzisz o wózkach Peg Perego.Mieszkam na 2pietrze i niestety potrzebuje wózek lekki bo będę musiała go tachać do góry.Dodatkowo dużo bedę jeździc po wertepach.Podobają mi sie tej firmy bo są lekkie i osobno można kupić gondolkę a później spacerówkę.

Mają dwie dziewczyny z Szymkowego watku wózek pliko jedna z gondola i fotelikiem a druga sam spacerowy . laski znam osobiście i zarówno jedna jak i druga wozek sobie chwalą . No i jest lekki , reszty modeli nie mam pojęcia .

reklama
A ja po chlopakach mam ten wozek: Graco Europe - Quattro Tour Deluxe TSB i jestem z niego bardzo zadowolona. Rozklada sie zupelnie na plasko i wtedy z ta wkladka jest jako gleboki. Dzidzia jest zwrocona w strone mamy, ta gorna bude przesuwa sie na druga strone. Krzeslko samochodowe montuje sie bezposrednio na wozek. Jest bardzo zwrotny i mozna go prowadzic jedna reka. Koszyk pod wozkiem na zakupy jest bardzo pakowny. Przy raczce ma dodatkowe 2 schowki na drobnostki, w jednym zamontowany jest zegarek i termometr, sa dwa zaglebienia na butelki. Z przodu "tacka" dla dzidzi tez jest wyprofilowana i moze tam trzymac sobie butelke, jakies zabawki. Jedyny minus to jest dosc ciezki, takze nie polecam osobom, ktore mialyby go wnosic, gdzies do domu.

Moja przyjaciółka wykończyła dwa wózki graco , już nie pamiętam modelu ale to bardzo dawno było bo jej córcie mają teraz jedna 7 a druga 5 lat:-D

ja sie narazie zast, czy kupic taki wozek 3w1, czy moze oddzielne 2 - jeden z gondola, a drugi - mala i lekka spacerowke. Co prawda bardzo mi sie nie podobaja te "parasolki" ale przynajmniej sa lekkie i na pewno latwiejsze do przeniesienia, niz takie typu 3w1...
A pochwale sie Wam, ze 1sze zakupy dla Urwisa mam juz za soba - kupilam wczoraj 6 par skarpetek w rozmiarze 0-0 za 2 euro :-) cieszylam sie jak dziecko jak je z domciu ogladalam:tak: Wzielam biale, bo nie wiem jeszcze kto bedzie je nosil, wiec tak jest barpieczniej. Jutro chyba pojde dokupic jeszcze kilka par, bo sa tak sliczne, ze nawet jak nie bede ich urzywac to i tak warto kupic, chocby dla samego patrzenia na nie:laugh2:

aga2010 - wydaje mi sie, ze warto miec taki i taki wozek, oczywiscie "parasolke" znacznie pozniej mozna kupic, jak juz dzidzia stabilnie siedzi, ale tak z mojego doswiadczenia, to chlopcy woleli duzy wozek na spacery do parku, ale z kolei na zakupy do miasta, podroz autobusem czy autem, parasolka jest lepsza, mniej miejsca zajmuje i bez problemu wszedzie mozna nia wjechac

aniam141 - wydaje mi sie, ze ten model trudno wykonczyc, bardzo czesto okresla sie ten wozek mianem czolgu :tak:

ja tez wczoraj bylam troche z mama po sklepach polatac i jakie sliczne ciuszki widzialam! jeju teraz sa tak piekne rzeczy dla dzieci, mialam taka ochote cos kupic i nie wiedzialam co, jakos poki nie znam plci to nie chce nic kupowac, nie wiem dlaczego

acha, ale za to dla siebie kupilam dwie sliczne bluzki ciazowe i spodnice dzinsowa ciazowa od esprit, super leza te ciuszki, acha i rajtuzy ciazowe kupilam...nie wiem po co narazie mi to - bo w normalnych chodze, ale co tam:-p

Ja muszę się wybrać na zakupy bo nie mam żadnych sukienek ciążowych a ,że na każde wyjście zakładam tylko sukienkę lub spódnice to pojawił się problem bo wcisnąć mogę się już tylko w jedną sukienkę. Może we wtorek zajrzę do M&S oni maja fajne sukienki w rozmiarach ,które teraz są dla mnie idealne.
A od tamtej soboty ganiam po domu juz tylko w ogrodniczkach ale wygoda , mówię wam:tak:

Ja muszę się wybrać na zakupy bo nie mam żadnych sukienek ciążowych a ,że na każde wyjście zakładam tylko sukienkę lub spódnice to pojawił się problem bo wcisnąć mogę się już tylko w jedną sukienkę. Może we wtorek zajrzę do M&S oni maja fajne sukienki w rozmiarach ,które teraz są dla mnie idealne.
A od tamtej soboty ganiam po domu juz tylko w ogrodniczkach ale wygoda , mówię wam:tak:
w Arnotts'ie na Henry St w cnetrum maja super (moim zdaniem) dzial dla "takich jak my":tak: tylko to troche daleko od Ciebie:-( Ja sobie juz tam upatrzylam sukienka na obrone, bo przeciez nie pojde w jeansach i t-shircie:sorry:
Ja na ogrodniczki poluje, ale tylko w Penym bo szkoda mi kasy na jakies inne. Kiedys mieli takie fajne i sobie kupilam, ale byly to dawne czasy mojej chudosci i sa w rozmiarze 8 wiec teraz mogo sobie tylko na nie popatrzec i pomarzyc:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Może i daleko ale czas się wybrać do Dublina bo nie byłam 2 miesiące a Henry st. to ja uwielbiam tylko przejście tą ulica zajmuje mi dużo czasu.:-D
Ja ogrodniczki kupiłam w Mothercare za 16 euro , ogólnie w tamtą sobotę bardzo dużo rzeczy było 50% off ludzie wychodzili z pełnymi koszami bo np. łóżeczko (duże, drewniane ) z materacem było za 120 euro i na dodatek był tam chyba przewijak drawniany nakładany na nie

Do góry