reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Podoba mi się Mura ale mam zastrzeżenia co do spacerówki , to wózek kubełkowy nie rozkładany tylko przechylane siedzisko , brak typowego pałąka tylko ten dziwny plastyk między nogami dziecka a mój synek lubi sie opierac na pałaku . To siedzisko ma jakies niskie oparcie jak Szymka w to wsadziłam to mu głowa wystawała . Gondola fajna , stelaz ładny ale ta spacerówka dla mnie odpada.
Rety Anka, Ty to masz juz "gadane" w tym temacie... Jesssu, jakbys juz z 15 dzieciakow prztetestowala.;-);-);-) Czyli co, tez niedobry wybralam? Ty wiesz ile ten wybor mnie kosztowal godzin na necie? ;-)Az mi sie potem w nocy wozki snily, a TZ od wariatek powoli zaczal wyzywac.
Teraz mnie zestreswoalas ta spacerowka. Musze sie do sklepu wybrac, i dokladnie to poogladac...

reklama
Rety Anka, Ty to masz juz "gadane" w tym temacie... Jesssu, jakbys juz z 15 dzieciakow prztetestowala.;-);-);-) Czyli co, tez niedobry wybralam? Ty wiesz ile ten wybor mnie kosztowal godzin na necie? ;-)Az mi sie potem w nocy wozki snily, a TZ od wariatek powoli zaczal wyzywac.
Teraz mnie zestreswoalas ta spacerowka. Musze sie do sklepu wybrac, i dokladnie to poogladac...

Ja mam poprostu sklep w którym bywam gdzie jest wózków kilkaset i jak wybierałam dla siebie z koleznką spędzałysmy tam godziny całe:-D To był mój najważniejszy zakup , a dwa ja lubie wózeczki;-) Koleznka własnie nad tym tez myslała i ogladałyśmy go kilka razy i właśnie ta spacerówka nas jakoś nie przekonała
Lubisz trzy kołowce czy odpada bo mi się np. podoba ten wózek :
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: CASUALPLAY S4 spacerowy + gondola MAKO>
w sumie stylem podobny .

No i jest jeszcze jedno super cacko obok którego nie potrafie przejśc obojetnie :he he
FUSION TRAVEL SYSTEM 3w1 +PROTON+ION CONCORD 2010 (813901883) - Aukcje internetowe Allegro
piękny lekki zwrotny , idealny tylko cholera ja nie mogę kupić nowego wózka bbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Ania, to zapytam jeszcze Ciebie, jak to w praktyce jest. Bo mi co prawda 3 kolowe wozki sie podobaja, ale jak widze spacerowke na 3 kolach, i wieksze dziecko w niej, to wydaje mi sie ten wozek malo stabilny. Stale bym drzala, ze jak mi sie dziecko przechyli, to wozek sie przewroci.
To tylko takie zludzenie?
A z ta Mura, to dodatkowy plus byl, ze u nas tez taki mozna kupic. I myslalam, ze to strzal w 10tke. Nie chcialabym sprowadzac wozka z PL, by w razie serwisow, czy problemow nie bawic sie znow w wysylanie wozka.

Ania, to zapytam jeszcze Ciebie, jak to w praktyce jest. Bo mi co prawda 3 kolowe wozki sie podobaja, ale jak widze spacerowke na 3 kolach, i wieksze dziecko w niej, to wydaje mi sie ten wozek malo stabilny. Stale bym drzala, ze jak mi sie dziecko przechyli, to wozek sie przewroci.
To tylko takie zludzenie?
A z ta Mura, to dodatkowy plus byl, ze u nas tez taki mozna kupic. I myslalam, ze to strzal w 10tke. Nie chcialabym sprowadzac wozka z PL, by w razie serwisow, czy problemow nie bawic sie znow w wysylanie wozka.

Ten który pokazałam ma akurat cztery he he choć dwa blisko siebie . Wiesz mi się wydaje że tym wózkiem poprostu trzeba się nauczyć jeździć i tyle , sa bardziej zwrotne od czterokołowców . Co do stabilnosci to przy drugim dziecku bym się zastanawiała czy może starsze nie przechyli wózka itp ale przy pierwszym myślę że Ty się na wózku wieszać nie będziesz:-D Zresztą najlepiej pójśc do sklepu i sobie pojeździć wózeczkami :tak: I bardziej ogladaj spacerowy niż gondole bo to nim dłużej pośmigasz , bo wiekszośc osób sie zwykle gondolami bardziej interesuje a to błąd . Szukaj normalnego siedziska nie kubełkowego i rozkładanego na płasko;-)

Ten który pokazałam ma akurat cztery he he choć dwa blisko siebie . Wiesz mi się wydaje że tym wózkiem poprostu trzeba się nauczyć jeździć i tyle , sa bardziej zwrotne od czterokołowców . Co do stabilnosci to przy drugim dziecku bym się zastanawiała czy może starsze nie przechyli wózka itp ale przy pierwszym myślę że Ty się na wózku wieszać nie będziesz:-D Zresztą najlepiej pójśc do sklepu i sobie pojeździć wózeczkami :tak: I bardziej ogladaj spacerowy niż gondole bo to nim dłużej pośmigasz , bo wiekszośc osób sie zwykle gondolami bardziej interesuje a to błąd . Szukaj normalnego siedziska nie kubełkowego i rozkładanego na płasko;-)
Ok, teraz mam misje specjalna: sklep i testy.

Powiedz mi kochana co sadzisz o wózkach Peg Perego.Mieszkam na 2pietrze i niestety potrzebuje wózek lekki bo będę musiała go tachać do góry.Dodatkowo dużo bedę jeździc po wertepach.Podobają mi sie tej firmy bo są lekkie i osobno można kupić gondolkę a później spacerówkę.

Ja sie wypowiem co do trzykolowych wozkow. Sa stabilne, swietnie sie prowadza, ale nie polecalabym ich do jazdy w miescie, zwlaszcza jak sie chce wjechac na kraweznik, a nie masz zablokowanego przedniego kolka. Natomiast swietnie sie sprawdzaja na jakis plenerowych wycieczkach.

doszlam do wniosku, ze zlece stolarzowi budowe lozeczka dla malucha. Wszystkie, ktore dotad widzialam sa albo lakierowane, albo zrobione z plastiku (sic!). I tak, jak juz zamowie lozeczko, to kaze je tak zrobic, by posluzylo przez kilka lat (po odpowiednich przestawieniach), a nie tylko 2 czy 3. Nie w tym jednak rzecz. Zastanawiam sie jaki rodzaj drzewa bylby najlepszy.

reklama
doszlam do wniosku, ze zlece stolarzowi budowe lozeczka dla malucha. Wszystkie, ktore dotad widzialam sa albo lakierowane, albo zrobione z plastiku (sic!). I tak, jak juz zamowie lozeczko, to kaze je tak zrobic, by posluzylo przez kilka lat (po odpowiednich przestawieniach), a nie tylko 2 czy 3. Nie w tym jednak rzecz. Zastanawiam sie jaki rodzaj drzewa bylby najlepszy.
nie wiem, chyba dab jest najmocniejszy, ale lepiej dowiedz sie u fachowca, a z drugiej strony to super sprawa z tym zrobieniem lozeczka na zamowienie

Do góry