reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dagsila mam małe pytanko do ciebie przeczytałam że zamówiłaś już wózeczek dla maleństwa jeśli możesz to podaj mi adres tego sklepu.Ja jestem ze Złotoryii i do Legnicy mam bisko tyle tylko że nie mam pojecia gdzie są sklepy z artykułami dla niemowlaków.
Będe bardzo wdzięczna za informacje :-)

reklama
no tak, racja. Ta mala jak ja widzialam na tej macie, to miala juz kilka miesiacy i przemieszczala sie sama, znaczy przeturliwala lub przepelzywala sobie, wiec taka byla dla niej odpowiednia;-)
Mnie podonaja sie takie maty i pewnie sie w jedna zaopatrze jak juz zaczne na powaznie zakupy robic :-)

Te maty mają tak że potem jak potrzeba te pałaki można całkiem zdjąc a każda ma coś na tej płaskiej częsci co gra piszczy i szelesci , więc potem mozna ją spokojnie przerobić . Mały jak się już potem turlał to miał piankowe puzzle bo mata to już było dla niego za mało .
ja mam taką
TINY LOVE PLAC ZABAW DUET MATA DWUSTRONNA KURIER 0 (810741998) - Aukcje internetowe Allegro

img

O udalo mi sie nawet znalezc zdjecie tego pasa. Co o nim myslicie?

Ooo fajny ten pas tym bardziej, że wspiera kręgosłup a im dalej tym będzie ciężej muszę się nad nim zastanowić. Fajnie by było gdyby się okazało, że któraś z mamuś już taki używała i się wypowiedziała czy faktycznie działa ;-)

Hej... ależ żeście poszalały tematycznie :-D
Maty prześliczne- zarówno ta anim jak i elvie. Ja mam Tiny Love i Kuba był zadowolony- godzinami z niej nie schodził. Poza tym mata sprawdziła się jako leżanka, jak szliśmy do znajomych- układało się malca na podłodze i wizyta przebiegała bezstresowo i dla gości i dla gospodarzy :-D

Fajne są też takie zabawki, które można przyczepiać z boku łóżeczka- jak dziecko jest troszkę starsze (3-4 mce) zachęca je to do prób przekładania się na boczek, co świetnie ćwiczy mięśnie (nawet jak opróby są nieudane :-D).

W zeszłej ciąży nie kupowałam ani nowych majtasów, ani rajstop dla ciężarnych... jakoś mnie one przerażały ;-) brzuchol podtrzymywał pas ze spodni, a majty użytkowałam własne tyle, że bawełniane, bo na koronki i sztuczne materiały patrzeć nie mogłam :cool:

Nie używałam takiego pasa ale myślę nad tym bo mam problemy z kręgosłupem i przydało by się go wesprzeć.
Co do majtasków to u mnie tez już odpadają koronki, podrażniają mi skórę. :-(

A ja wczoraj zobaczyłam najnowszą kolekcję Inglesiny:tak:
Byliśmy przekonani, że granat z bielą kupimy a, a tu taaaaaaaaaakie zmiany, że nas zbiło z tropu:-D
Wycofali wózki błękitne i różowe.
Dodali za to fiolecik:-)
No i teraz już sama nie wiem: beż-ecru, granat-biel, czy dwa odcienie fioletu:-D

reklama
Ten pas to świetna sprawa, tak przynajmniej wygląda;-). Też będe się musiała zastanowić nad kupnem takiego żeby troszkę ulżyć mojemu kręgosłupowi.
A ostatnio zaczęliśmy się z M rozglądać za wózkiem i bardzo spodobał się nam Tako Jumper X. Czytałam opinie o nim na necie i osoby które go mają to sobie chwalą. Jak nic innego nam nie wpadnie w oko to chyba zostaniemy przy tym wózeczku:tak:.

Do góry