reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny macie namiar na kogoś z allegro kto ma rzeczy w rozmiarze 80??
Jestem fanką zakupów u jednej osoby bo nia mam na bzdury czasu
Do tej pory kupowałam u Rys 47 ale On ma tylko do 74 a to już nie pasuje...

reklama
O matko z córką to ile twoja Ala ma wagi i cm że w 74 nie wchodzi? Marek ma ponad 7100 g i 70 cm a dopiero 74 zaczynamy ruszać... :szok:

Nie wiem poddaję się -jutro idę ją mierzyć i ważyć bo w głowie mi się nie mieści -moze po prostu kupiłam jakieś małe 74 ale nie widzę sensu kupowania 76 czy jakiegoś pośredniego skoro tak szybko z tego wyrasta. Ręce opadają lepiej Ją żywić niż ubierać bo przecież ostatnie zakupy robiłam przed wyjazdem (miesiąc temu) na body śpioszki półśpiochy kaftaniki koszulki i śpioszki zapłaciłam prawie 300zł i to na allegro gdzie sztuka kosztowała grosze i teraz wszystko do kosza poszło... mam 4 rzeczy w które się mieści... no i próbowałam na spokojnie znowu założyć pampki 3 bo pomyślałam że moze jeszcze wejdzie i zużyję te parę sztuk które mi w domu zostały ale zapomnij!!! przesikała pierwszego założonego więc się poddałem

ja nie kumam...Borys wazy ponad 7kg, mierzy 70cm, a jeszcze w 62 wchodzi, fakt ze musze juz zmienic garderobe bo sie robi przymaława, ale wchodzi. No chyba ze Batko sprzedaje jakies wieksze te 62:eek:

ja nie kumam...Borys wazy ponad 7kg, mierzy 70cm, a jeszcze w 62 wchodzi, fakt ze musze juz zmienic garderobe bo sie robi przymaława, ale wchodzi. No chyba ze Batko sprzedaje jakies wieksze te 62:eek:

Wronka to pożycz mi to 62 ja zmierzę na mojego małego ludka i wtedy się wyjaśni zagadka:-):-D:tak:

No 80 to taki duży rozmiarek ;) ale ja zauważyłam pewną prawidłowość- zaraz po praniu ciuszek się przykurcza, oraz oczywiście nasi krajowi producenci w poważaniu mają rozmiarówki... co jeden to inne kryteria i pewnie stąd problemy. 76 to chyba w ogóle nie ma... jest 74 i dopiero 80. Dlatego ja wolę ciuchy kupować w realu i wtedy biorę takiego bodziaczka i go maltretuje rozciąganiem- im ciągliwszy tym na dłużej styknie :-D
Zresztą mam trochę problem z głowy, bo mam kupę ciuszków po Kubuli i jak mi Bartek wyskakuje z rozmiaru, to ja siup do pudła.

Mówili mi, że tak bedzie po porodzie ale nie wierzylam. Wczoraj znow wydałam stówe w Mothercare, a pojechałam SOBIE kupić bluzkę. Każde zakupy tak się kończą - idę kupić coś dla siebie, a wracam z ciuchami albo zabawkami dla Mlodej. Nie wiem w czym pójdę do pracy za 2 tygodnie bo dupsko w żadne przyzwoite ciuchy mi sie nie mieści, a całą kasę wydaję na ciuchy dla dziecka...
:-D:-D:-DMam tak samo, a do tego cycki mi się w nic nie mieszczą:tak:

Salamandra, ale ten Adaś mobilny:-D
13, rzeczywiście rozmiar rozmiarowi nierówny... ja teraz już patrzę na podane wymiary długości ubranek i szerokości pod pachami:tak:
co do sprzedawcy, to nie mam bo albo zatrzymują się na 74 albo ja potrzebuje na 98/104

Nie wiem poddaję się -jutro idę ją mierzyć i ważyć bo w głowie mi się nie mieści -moze po prostu kupiłam jakieś małe 74 ale nie widzę sensu kupowania 76 czy jakiegoś pośredniego skoro tak szybko z tego wyrasta. Ręce opadają lepiej Ją żywić niż ubierać bo przecież ostatnie zakupy robiłam przed wyjazdem (miesiąc temu) na body śpioszki półśpiochy kaftaniki koszulki i śpioszki zapłaciłam prawie 300zł i to na allegro gdzie sztuka kosztowała grosze i teraz wszystko do kosza poszło... mam 4 rzeczy w które się mieści... no i próbowałam na spokojnie znowu założyć pampki 3 bo pomyślałam że moze jeszcze wejdzie i zużyję te parę sztuk które mi w domu zostały ale zapomnij!!! przesikała pierwszego założonego więc się poddałem

ja np. nie ubieram małej w półspiochy i wogóle w zadne pajacyki itp . super dla dziewczynek sa tuniki . ma takiech kilka które nosi już bardzo długo z tuniki robis się bluzeczka i nowi dalej to samo kiecka lubie takie bawełniane np. bo zaraz się z niej tunika robi . Body zalezy od firmy z HMu dla mnie jakoś rozną z dzieckiem .
to samo do spania mała ma piżamy . jak nogawki ma ciut krótsze to nic się nie stanie tym bardziej teraz w lato . Bo z pajacyków wyrasta mi po chwili albo sa za wielkie czego nie cierpie a potem za chwilkę za małe . takze się juz wycwaniłam . tak samo lubie spodnie takie z podpinanymi nogawkami co z nich się 3/4 robi też na dłużej dzieciaki je mają . na lato do spania super też rampersy mozna trafić takie z dłuższymi nogawkami też na dłużej wystarczą niż pajacyki

reklama
Jak było cieplutko, to stwierdziłam, że nie mam żadnej letniej sukieneczki dla Justki, a jak doszły, to się ochłodziło:-p
1098043996.jpg1098043787.jpg1098044174.jpg

Do góry