reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

jak ja czytam w jakich rozmiarach Wasze Dzieciaki chodza to sie zastanawiam czy moja to nie liliput... od niedawna ubieram jej ubranka na 62 i 0-3miesiecy. Są troche luzne. Te 56 sa w sam raz ale wole zeby miala troszke luzu. ale juz pisalam ze wazy 5300 i mierzy 58

Nata
tez kupilismy dla malej tez zielony dywanik z kubusiem i prosiaczkiem po niedlugo mala zostawiamy sama w pokoju wiec sie jej przyda a pokoik jest wlasnie taki zielony:)

reklama
My właśnie wczoraj przesiedlismy sie do spacerówki. Borysowi się na poczatku srednio podobało, ale chyba powoli już się przyzwyczail.

ps. Mój x-lander rozkłada się całkowicie na płasko:tak:

No to chyba ten model 2010 udoskonalili. Ja mam wczesniejszy, i nie jest na plasko. Minimalne zgiecie jest, cos a`la bujaczek z FP na najnizszym poziomie - w sensie, ze dupka przychodzi nizej...

no to cholerka problemos a nie masz kogoś żeby się podmienić na wózki na jakiś czas żeby była płaska ?
Ola już dawno w spacerówce śmiga bo w te upały wolałam niz gondole a mam płaską i z taką wkładka jakby materacykiem

Rozwiązanie jest... miałam dla Janka spacerówkę z Baby Design... rozkłada się na całkiem płasko... ale porzyczyliśmy ją koleżance męża bo stwierdziliśmy co ma leżeć skoro mamy tu spacerówkę... głupia byłam że nie popatrzyłam jak z tym rozkładaniem jest... a model quinny też starszy i to sporo bo ma minimum 5 lat...

Mówili mi, że tak bedzie po porodzie ale nie wierzylam. Wczoraj znow wydałam stówe w Mothercare, a pojechałam SOBIE kupić bluzkę. Każde zakupy tak się kończą - idę kupić coś dla siebie, a wracam z ciuchami albo zabawkami dla Mlodej. Nie wiem w czym pójdę do pracy za 2 tygodnie bo dupsko w żadne przyzwoite ciuchy mi sie nie mieści, a całą kasę wydaję na ciuchy dla dziecka...

Tam ciuszki ciuszkami ... ja mam problem bo Marek na szerokość już w gondolę quinny się nie mieści a do długości brakuje mu może... 10 cm... w każdym razie albo głową albo nogami wali nie ma możliwości wypośrodkowania bo właśnie gondolka jest środkiem węższa :-( ... dzisiaj spacerówkę założyłam i jestem wściekła bo się na całkiem płasko nie rozkłada...

No to może byc rzeczywiscie problemem, moja corcia tez sie ledwie w gondole miesci ale ona na dlugos bo do szerokosci to jej jeszcze wiele brakuje. My mamo espiro vector 4 2010 i tam jest takie samo rozwiązanie jak w tych wózkach quinny spacerówki a naszą da się rozłożyc a wlasciwie to bujnac na leżąc i moja tez w te upały jeździła w spacerówce. No zostaje albo "zabrac koleżance" albo kupic tak zwaną parasolke drogie nie sa a na zakupy i dalsze wojarze jak znalazł.

Forget Ja mam to samo nie przejmuj się mój W mnie na siłe na zakupy zabiera, tym bardziej, że ja mam inny problem bo przed ciążowe ubrania mi spadają co niektóre.

Isabela parasolkę mam ale też nie rozkłada się na całkiem leżąco bo mi taka nie była potrzebna... a głupota wg mnie jest kupować nowa skoro "mamy" spacerówkę...
Młody lezy w tej spacerówce niby nie jest źle...tylko cholera teraz tak patrze i kurde pałąka zabezpieczającego nie ma (teraz to pikuś) ani tego tunelu zabezpieczającego od wiatru czy zimna... wrrrrrrrrrrrr dobrze że wózek pożyczony...

jak ktoras uzywa jelpa plynu do plukania to w carrefurze sa za 8 zl dwulitrowe

wlasnie mi sie przypomnialo bo wczoraj kupowalam a to dobra cena :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja w ramach premii zafundowałam sobie żółte skórzane szpilki 10cm:-)
szpilki 37 100 skóra naturalna (1167024990) - Aukcje internetowe Allegro

Już się doczekać nie mogę aż je dostanę!

A żeby nie było, że tylko szpile w swojej bucikowej kolekcji posiadam to zakupiłam również japonki:
klapki 37 100%skóra naturalna venezia ZARA bata (1162860141) - Aukcje internetowe Allegro

Ceny ma ten sprzedawca rewelacyjne, więc z pewnością będę do niego wracać:-)

te żółte cudo!!!! zakochałam się :-p

szkoda, że na mojego kajaka nie ma rozmiaru :-(

Do góry