reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Co sądzicie o takiej macie edukacyjnej? Mnie się tak spodobała, że sama bym ją sobie kupiła;-)
Tylko czy warto? Czy lepiej kupić taką bardziej zwykłą, bez mrugających światełek? Jak długo dzieci używają takich mat?

No dobra - mnie rozbraja żyrafa z lusterkiem :-)

FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST KARUZELA (799542363) - Aukcje internetowe Allegro

Wszystko zależy od dziecka. Ja podobnie jak Ty "zakochalam" się w jednej macie 5 lat temu, no i kupiłam, dalam wtedy 250zl i co ....i d**a. Moja corcia niestety byla z tych co wszystkim interesowala sie na 5 min, no i matę praktycznie też olała, najdłużej chyba z 15 min sie pobawiła. jednak matę mam do dziś i mam nadzieję,że chociaż drugiemu posluży.

Co do majteczek- ja pomimo iż z córcią w ciąży przytyłam 35 kg , to też nosiłam normalne gatki, ale mimo wszystko myślę,że te na brzuszek są wygodniejsze i mam zamiar sobie zakupic, chocby na zimowe spacery, bo ja zmarżlak jestem.

reklama
Ja stringi to od święta zakładam, nie zdrowe są i mi nie służą wolę normalne bawełniane figi. W ciąży z Nadią nosiłam normalne tylko większe i teraz też pewnie tak będzie.:tak:

A ja kupiłam te ciążowe bo to moja pierwsza ciąża i doświadczenia nie mam. Brzucha póki co też nie mam ale z pewnością będzie to się wówczas gatki przydadzą.
Poza tym nigdy nie przeziębiałam się gardłem, nie wiem co to angina i zapalenie gardła, ale za to ciągle od doopy strony choruję:-D i zapalenie pęcherza, krwiomocz a nieleczone atakuje nerki, więc o tyłek trzeba dbać, szczególnie teraz.
Zimą.. grube rajstopy, na to skarpetki, ciepłe oficerki i majty na brzuch to dla takiego zmarzlucha jak ja ideał;-):-)
Poza tym ja w górach mieszkam, więc tu śniegu więcej i zwykle temperatura niższa:-(

Wszystko zależy od dziecka. Ja podobnie jak Ty "zakochalam" się w jednej macie 5 lat temu, no i kupiłam, dalam wtedy 250zl i co ....i d**a. Moja corcia niestety byla z tych co wszystkim interesowala sie na 5 min, no i matę praktycznie też olała, najdłużej chyba z 15 min sie pobawiła. jednak matę mam do dziś i mam nadzieję,że chociaż drugiemu posluży.

Co do majteczek- ja pomimo iż z córcią w ciąży przytyłam 35 kg , to też nosiłam normalne gatki, ale mimo wszystko myślę,że te na brzuszek są wygodniejsze i mam zamiar sobie zakupic, chocby na zimowe spacery, bo ja zmarżlak jestem.

U mnie mata to był hit synek lezał i sie bawił kilka godzin , potrafił na niej spac :-D wogóle nie domagfał się uwagi tylko zabawki mu zmieniałam na różne żeby się nie nudził .

Jak zimno to może i warto takie pantalony nosić ale jak dla mnie są wstrętne:no: Niektóre firmy uważają że kobieta w ciązy to nie musi dobrze wygladać . To samo jest ze stanikami do karmienia mało jest takich naprawdę ładnych kolorowych . Wszystko wstręptne na grubaśnych ramiączkach:no:

widze ze ciekawe tematy poruszamy:-) Ja z bielizna raczej nie bede miala problemu, wszystkie majtalonki ktore koncza sie na biodrach, bo nie znosze wyzszych wiec bede ich nadal uzywac (no chyba ze sie tak rozrosne, ze sie w nie nie zmieszcze, to wtedy bede miala problem:-p). Stringi tez uwielbiam, ale podobnie jak kilka z Was, marzne bardzo, wiec w zime zimno mi w pupe mimo, ze tutaj zimy nie sa takie mrozne jak w Pl, wiec stringi i tak na zime ida w odstawke.
Ja natomiast zastanawiam sie na zakupem pasa ciazowego, takiego co niby ma brzuszek podtrzymywac i odciazac kregoslup. Czy ktoras moze miala juz taki i moze cos powiedziec na jego temat?
Jesli natomiast chodzi o naty, to moja kolezanka miala taka grajaca, nieco wieksza od tej z allegro i bez tych zawieszonych maskotek, ale z roznymi grajacymi miejscami, wiec jej corcia nie nudzila sie na tym, bo jak tylko sie ruszyla, to cos gralo, spiewalo czy jakies tak inne dzwieki wydawalo:tak: ale nie moge takiej w necie znalesc zeby Wam pokazac o co mi dokladnie chodzi:zawstydzona/y:

Jesli natomiast chodzi o naty, to moja kolezanka miala taka grajaca, nieco wieksza od tej z allegro i bez tych zawieszonych maskotek, ale z roznymi grajacymi miejscami, wiec jej corcia nie nudzila sie na tym, bo jak tylko sie ruszyla, to cos gralo, spiewalo czy jakies tak inne dzwieki wydawalo:tak: ale nie moge takiej w necie znalesc zeby Wam pokazac o co mi dokladnie chodzi:zawstydzona/y:

No własnie jak się ruszył a mój lezał na tej macie w sumie jak miał koło 2 miesięcy i gapił się na te co wisiały , potem rączkami je dotykał więc wiszące się bardzo przydają;-) i mama ma trochę wolnego he he;-)

No własnie jak się ruszył a mój lezał na tej macie w sumie jak miał koło 2 miesięcy i gapił się na te co wisiały , potem rączkami je dotykał więc wiszące się bardzo przydają;-) i mama ma trochę wolnego he he;-)
no tak, racja. Ta mala jak ja widzialam na tej macie, to miala juz kilka miesiacy i przemieszczala sie sama, znaczy przeturliwala lub przepelzywala sobie, wiec taka byla dla niej odpowiednia;-)
Mnie podonaja sie takie maty i pewnie sie w jedna zaopatrze jak juz zaczne na powaznie zakupy robic :-)

Odnośnie zakupów bieliźnianych - odradzam Wam kupno rajstop ciążowych H&M Mama - kupiłam kilka par (dwupak kosztuje 25 pln), targają się przy pierwszym użyciu. Jestem z nich baaaaaardzo niezadowolona :-(

reklama
kupiłam sobie kilka par majtek takich niby na ciaze, ale kaszana... w kazdych mi niewygodnie, wiec jesli tylko nie musze poprostu galotków nie zakładam :-)

Do góry