reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Moje dziecko ma gdzieś wypasioną huśtawkę za 300 pln - nie chce się w niej huśtać. Woli jak ją wsadzam do fotelika samochodowego i bujam (jest wyprofilowany na kołyskę).
I po co było kupować?;-)

reklama
Moja też na początku w huśtawce płakała i szybko się nudziła, ale huśtawka ma zdejmowany bujaczek, więc w samym bujaku zaczynaliśmy bujać a później na huśtawę go montowałam i z dnia na dzień było lepiej. Teraz bez huśtawki chyba śniadania byśmy spokojnie nie zjedli, a tak mała się buja i ogląda kwiaty - ma fazę na kwiaty od początku i zna wszystkie miejsca w domu, gdzie kwiaty są - do jednego to nawet rączki wystawia jak ją przewijamy, bo z przewijaka ma go na wysokości wzroku:-)
Najbardziej Lenka lubi nasze śniadania na tarasie, bo wtedy widzi cały ogród, a tam to dopiero zielono;-) Cudownie jest widzieć jak się uśmiecha i do kwiatków gada;-)

Czy karuzela o której piszecie to taka??
Karuzela Wyspa Marzeń TINY LOVE PILOT, 3xGRATISY (1096228911) - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się czy nie zainwestować w nową karuzelę dla małej, bo nasza z drewexu praktycznie wcale jej nie interesuje - może dlatego, że takie pastelowe, jaśniutkie kolory ma.. Nie wiem..
Opłaca się jeszcze karuzelę kupować? Do 5 m-ca ona służy czy dłużej?

Czy karuzela o której piszecie to taka??
Karuzela Wyspa Marzeń TINY LOVE PILOT, 3xGRATISY (1096228911) - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się czy nie zainwestować w nową karuzelę dla małej, bo nasza z drewexu praktycznie wcale jej nie interesuje - może dlatego, że takie pastelowe, jaśniutkie kolory ma.. Nie wiem..
Opłaca się jeszcze karuzelę kupować? Do 5 m-ca ona służy czy dłużej?
tak to ta
my mamy ja dopiero od tygodnia i mysle ze jest sens bo dopiero teraz naprawde zaczął zwracać uwagę na takie zabawki a Tymek jest starszy od Lenki, moze Twoja karuzelą Lenka dopiero zacznie sie interesowac....

My mamy taka:

Karuzela TINY LOVE Księżniczka +pilot + Kubuś P (1091687290) - Aukcje internetowe Allegro

Ogolnie to robi ona furrore. Od jakis dwoch tygodni Natalka jest nia oczarowana, potrafi pol godziny sie wpatrywac w te zwierzaki. Na poczatku myslalam ze jak rozowa i taka mniej kolorowa od wyspy marzen to nie bedzie zainteresowana. Jednak te maskotki sa w kropki, paski wiec od spodu jest bardzo interesujaca jak sie okazuje ;-) Jak mala jest marudna i sama nie wie czego chce, to wystarczy wlaczyc jej karuzele i spokoj :-)

znalazlam takie letnie ubranko dla chłopczyka na chrzest
Chrzest, ubranko Adaś lato cappucino 68 (1102267784) - Aukcje internetowe Allegro
jak Wam sie to widzi ze spodnie są 3/4?
Jeśli mam być szczera to średnio mi się to widzi i za takie pieniądze z pewnością coś ładniejszego znajdziesz.
Kiedyś Dagsila wrzuciła link do lnianych kiecek na chrzest dla dziewczynek, były przecudne! Sprawdź w historii - może i dla chłopców tam coś pięknego mają.

Kwiatek mi też się nie widzi jeśli mam być szczera!
Też szukam czegoś na chrzciny malucha ale niczego nie znalazłam. Z tym że ja na bank nie wystroje mojego syna w żadne spodnie na kant , koszule, muchę czy frak jakiś.
Szukam zwykłych ładnych białych lub ecrue spodenek do tego śnieżnobiałe body lub jakaś bluzeczka i w zależności od pogody coś na górę. Mam prześliczny sweterek w kolorze ecrue więc jak będzie chłodno ( a w kościele z reguły jest) to będzie idealnie. do tego mam już ładne białe buciki i dokupie jakąś czapunie i będzie git.

reklama
ja też sądzę żę mają coś nie teges w sobie.

ja jak szukałam sukni dla Oli to tez nie chciałam takiej typowo chrzcielnej, zwykła prostą no ale w końcu kupiłam balówkę, może nie taka typowa chrzcielna bo nie jest z tego śliskiego materiału (blondynka zapomniała jak on się nazywa:-p- atłas?, satyna?), dobrze ze mam to z główki i za jedyne 59zł:-D jeszcze tylko jakiś sweterek musze dokupić bo suknia ma krótki rękaw.

no i pochwalę się jakie zaproszenia zrobiłam
DSC00872.jpgDSC00871.jpgDSC00869.jpg

Do góry