reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Szanowny malzonek wczoraj siedzial myslal, myslal i wymyslil, ze musimy kupic nowy set ubranek chociaz do zdjec, zeby nam sie potem chlopinki nie mylily!!! Zrozumialam, ze na starosc, jak nas skleroza dopadnie po ciuchach dzieciaki bedziemy rozpoznawac :-D Jak juz chlop cos wymysli... ale nie prostowalam go, bo i tak cos niecos zamierzam zakupic, mimo, ze duzo tego juz mam :-D

reklama
Szanowny malzonek wczoraj siedzial myslal, myslal i wymyslil, ze musimy kupic nowy set ubranek chociaz do zdjec, zeby nam sie potem chlopinki nie mylily!!! Zrozumialam, ze na starosc, jak nas skleroza dopadnie po ciuchach dzieciaki bedziemy rozpoznawac :-D Jak juz chlop cos wymysli... ale nie prostowalam go, bo i tak cos niecos zamierzam zakupic, mimo, ze duzo tego juz mam :-D

No i mężuś ma rację:tak: Mój młodszy synuś jest tak podobny do starszego że mówią że to klony.Nieraz na zdjęciach niektórzy nie potrafią ich rozróżnić.
Dla bezpieczeństwa mają osobne podpisane albumy.
Zawsze to milutko cos nowego specjalnie da tego maluszka kupić:-)

aniam141 wozek kupie w marcu od kolezanki.I jestem z tych co dmuchaja na zimne...znam kilka historii gdzie wszystko bylo przygotowane dla dziecka przed,a dziecko np rodzilo sie martwe.Jak juz dostane swoje dziecko to wtedy zaczne szalec z zakupami,teraz sie wole wstrzymac;-)

Jeżeli wytrwasz w postanowieniu to chyle czoła.
Ja doczekać sie nie mogę kiedy dowiem się czy chłopak czy dziewczynka a wtedy mam zamiar poszaleć.
Wózek planuje na styczeń ,łóżeczko już mam , fotelik też pewnie będzie w styczniu tak wiec po nowym roku ja was tu zatruje pytaniami ;dobre , niedobre ;-):-D

Byłam wczoraj w Tesco i pierwszy raz ruszyłam do działu z ciuszkami dla niemowląt. ;-)Nie wiem sama co o tym myśleć, ale mnie się te ciuszki z Tesco wydają naprawdę całkiem przyzwoite jakościowo. Jaka jest prawda? Kupowałyście już coś dla swoich dzieciaków tam?

:-D

Tescowe rzeczy są super jak dla mnie szczególnie te wszystkie pakowane w wielopaki body dla mnie maja najlepszą jakoś a kupuje wiele firmowych rzeczy . Jak porównam noszone rzeczy przez szymka z tesco do tych z mothercare czy HM to tescowe mają się znacznie lepiej - polecam :)

aniam141 wozek kupie w marcu od kolezanki.I jestem z tych co dmuchaja na zimne...znam kilka historii gdzie wszystko bylo przygotowane dla dziecka przed,a dziecko np rodzilo sie martwe.Jak juz dostane swoje dziecko to wtedy zaczne szalec z zakupami,teraz sie wole wstrzymac;-)

Dzielna jesteś ale ja należę do urodzonych optymistek i nie potrafiłabym myślec że nie kupie bo coś się stanie:no:

Witam Was kochane po weekendzie:)ja wczoraj z mężem i dzieciakami pojechałam do Reala masakra parking tak zap...że nie było gdzie postawić auta:(chciałam kupić sobie płaszczyk albo jakąś lepszą kurteczkę zimową i co?nie ma na mnie:(wszystko jakieś małe na teraz a potem co?he były na pasażu dla ciężarnych ale cena 260 zł oszaleli,i tak na razie zostałam w polarze,nawet na giełdzie byłam są ale pikowane tak jak dla starszych :-D pań.Jedyne udane zakupy to body dla bąbla bo wczoraj były po 2 zeta.Z bojówek ciążowych też wyrosłam i z dnia na dzień jestem grubsza,w czwartek gin.więc zobaczymy jak moja waga szaleje...
Co sądzicie dziewczyny o kajcu bo mam zamiar kupić,często wyjeżdzamy a to się bardzo przyda i wydaje mi się,że lepsze od łóżeczka choć moje 2 skarby miały łóżeczka a spały w wózku bo non stop ryczały i noce nie przespane.Pozdrawiam
ŁÓŻECZKO / TUR - KOJEC ARTI L6 MAX PROMOCJA (767713187) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne ale tylko na wyjazdy nie wyobrażam sobie posiadania tego na codzień w domu:tak:

Byłam wczoraj w Tesco i pierwszy raz ruszyłam do działu z ciuszkami dla niemowląt. ;-)Nie wiem sama co o tym myśleć, ale mnie się te ciuszki z Tesco wydają naprawdę całkiem przyzwoite jakościowo. Jaka jest prawda? Kupowałyście już coś dla swoich dzieciaków tam?
ponoc body sa z tesco bardzo dobre, moja kuzynka tam kupuje, a wiem ze byle czego by nie kupila, chwalila tesco

Forget-me-not ja stałam i prawie płakałam w sobotę w w sklepie bo były ubranka dla małej śnieżynki , mikołaja, renifera. Szanowny tylko wzdychał i szedł dalej ....wiem ,że rodzę w kwietniu a święta są w grudniu ale.....
Podsumowując kupiłam strój mikołaja dla mojego biednego psa ,który już w niedziele musiał w nim chodzić:-D:-D:-D
no nieraz sa takie kochane te ciuszki dla dzieci ze tylko korca zeby je kupic...
rzeczywiscie biedny ten twoj pies:-D:-D

Działa na tej samej zasadzie co usg musisz mieć żel. Inne takie detektory to wzmocniony stetoskop a to nie. Ponoć nie ma wpływu na dzidziusia, jest dużo słabsze od normalnego USG u gina. Ja bym chciała mieć to na takie sytuacje kiedy dzidzia jest mało ruchliwa bo sobie śpi a my się denerwujemy czy wszystko o.k.

Oczywiście zachowałam się jak skończona idiotka - znalazłam buciki 0-3 m czerwone z pyszczkami reniferów (takie Bożonarodzeniowe) i kupiłam:zawstydzona/y:

No nie mogłam się im oprzeć po prostu - więc wydałam 25 zł na buciki dla noworodka do noszenia w grudniu, kiedy moje dziecko będzie miało już jakieś 9 miesięcy...
Ale super!
Ale to jeszcze nic, ja przed zeszlymi swietami kupilam taka super bluzeczke dla dziecka, swiateczna w mikolajki, ze moze kiedys sie przyda... i bluzeczka jest na pol roczne dziecko, haha, moze faktycznie sie zmiescimy??????????

Forget-me-not ja stałam i prawie płakałam w sobotę w w sklepie bo były ubranka dla małej śnieżynki , mikołaja, renifera. Szanowny tylko wzdychał i szedł dalej ....wiem ,że rodzę w kwietniu a święta są w grudniu ale.....
Podsumowując kupiłam strój mikołaja dla mojego biednego psa ,który już w niedziele musiał w nim chodzić:-D:-D:-D
hahahahha, dobre!!!!! Pokaz tego psiura!

Któraś z Was napisała jakiś czas temu, że kupiłaby sobie najchętniej urządzenie do wykonywania USG- nie powiem - też bym chciała, ale nie pogardziłabym również takim cudeńkiem :-)
Detektory tętna płodu dla ginekologów i położnych oraz dla kobiet w ciąży do użytku domowego - VOLOS - import i dystrybucja urządzeń medycznych; sklep internetowy; sprzedaż hurtowa

ooj słuchałabym maluszka cały czas- najpiękniejsza muzyka dla maminych uszu- bicie serca dziecka:-D
tak, ja tez siedzialabym jak zahipnotyzowana stale z tym przy uchu... Tak jak stale ogladam plytke dvd z usg!

Znajomi maja turystyczne i są zachwyceni( ale oprócz tego mają też drewniane) bo to na wyjazdy jest idealne. Zawsze kiedy są u nas na weekend mają je ze sobą( dla mnie nie ma też problemu z szuakniem rozwiązania gdzie ją położyć ,żeby nie spadła) i choć ich córeczka ma 2 lata to nadal śpi w nim na każdy wyjeździe. Dla podróżujących rodziców super sprawa. Ja na szczęście dostanę je w prezencie więc wydatek odpada;-)
Ja tez chce kupic turystyczne.... Normalne na gore, do pokoiku, turystyczne na dole. Zawsze mozna machnac je na ogrodek i jakby lato dopisalo - bylo by super...

Ale super!
tak, ja tez siedzialabym jak zahipnotyzowana stale z tym przy uchu... Tak jak stale ogladam plytke dvd z usg!
to ja tak samo, ciagle ta plytke mecze hihi i kazdemu pokazuje:-) a jak bede w Polsce na swieta to znowu lece do tego samego lekarza i nagrywam nastepna plytke

reklama
to ja tak samo, ciagle ta plytke mecze hihi i kazdemu pokazuje:-) a jak bede w Polsce na swieta to znowu lece do tego samego lekarza i nagrywam nastepna plytke
haha, no ja jutro mam zamowiona projekcje w pracy :-D:-D:-D

Fajnie masz, ze znow bedziesz w Polsce, i na badania pojdziesz. Taka plytka to nie tylko taki czad dla nas, ale super fajna rzecz dla dziecka kiedys - miec swoje dvd z brzusia :tak::tak::tak::tak:

Do góry