reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Spokój Laski- Grubaski;p
Nie napisałam by robić zamęt, a skoro to przeze mnie założony watek to wprowadzam ZAKAZ KŁÓTNI!!:tak:
Teraz się Wam pochwalę troszeczkę..
Kupiłam już na Flohmarku fotelik samochodowy JEEP, czekoladowy, śliczny, za 15euro i jak nowy, zero zabrudzeń, zarysowań, super!! Taka wersja jak moja kosztuje ponad 500zł, więc jestem sporo do przodu.
Kupiłam też przekolorową, śliczną matę edukacyjną za 5euro. Również jak nowa.
No i latam za ciuszkami, kupuję neutralne (białe, ecru, bladozielone, bladoniebieskie, khaki). Jeszcze tylko 3 flohmarki do wyjazdu, więc mogę szaleć, bo fortuny nie wydam:-D

Pozdrawiam cieplutko:-)

reklama
Spokój Laski- Grubaski;p
Nie napisałam by robić zamęt, a skoro to przeze mnie założony watek to wprowadzam ZAKAZ KŁÓTNI!!:tak:
Kupiłam już na Flohmarku fotelik samochodowy JEEP, czekoladowy, śliczny, za 15euro i jak nowy, zero zabrudzeń, zarysowań, super!! Taka wersja jak moja kosztuje ponad 500zł, więc jestem sporo do przodu.
No i latam za ciuszkami, kupuję neutralne (białe, ecru, bladozielone, bladoniebieskie, khaki). Jeszcze tylko 3 flohmarki do wyjazdu, więc mogę szaleć, bo fortuny nie wydam:-D

hmm.... fotelik to jedna z bardzo nielicznych rzeczy, które powinny być nowe. każdy z fotelików dostosowuje sie w pewnym sensie do małego pasażera, a przez to się odkształca, co może być niebezpieczne dla nowego dzidziusia.

ostatnio sie naczytałam dużo na ten temat ( ze względu na bardzo niemiłe zdarzenie wśród moich znajomych) i w większości pism jest to samo- kupić nowy i bardzo bezpieczny.

pozdrawiam

p.s.
mam nadzieję, że Cie nie uraziłam tym komentarzem elvie3

P.S. Czy któraś z Was też już coś kupiła czy tylko ja taka szybka jestem?:-)
ja jeszcze nic nie kupilam,... wydaje mi sie, ze jeszcze za wczesnie.
A tez zaluje, bo u nas tez sa "pchle targi" i tylko sezonowo, gdzies tak do konca wrzesnia, a tak fantastyczne rzeczy mozna dostac za bezcen. Jestem w kropce i nie wiem co robic.

Pozatym dzis w pracy (z racji tego , ze pracuje w hutrowni ze wszystkim do domu) dostalam od szefa pierwszy prezent - poszewke na kolderke i podusie, pieknie haftowana i w ecru, a od managera materacyk.
I tez na razie zostawilam to w pracy, nie chce zapeszyc znoszac to juz do domu...

Kupiłam już na Flohmarku fotelik samochodowy JEEP, czekoladowy, śliczny, za 15euro i jak nowy, zero zabrudzeń, zarysowań, super!!
tez slyszalam o tym, ze w fotelik warto zainwestowac kase i kupic nowy. Nigdy nie wiadomo czy fotelik spelnia nadal swoje zadania pod inne dziecko...

Kurcze, nie wiedziałam, że fotelik trzeba nowy.. Obejrzałam z koleżanką mój bardzo dokładnie, zdjęłam pokrycie i oglądałyśmy styropianowy wkład - zupełnie nie jest zniszczony, wgnieciony itd. Poza tym sprzedająca mi go Niemka stwierdziła, że dziecko było w nim wiezione tylko kilka razy do marketu. Pomyślę jeszcze nad tym..

Dziękuję za radę:-*

Spokój Laski- Grubaski;p

Fajnie tak kupić za tyle:-D
Ja fotelik miałam używany , jak fotelik może się odkształcac ?
Kupiłam maxi cosi cabrio fix , wiedziałam że nie uczestniczył w wypadku i wszystko z nim jest ok. Jakoś wole miec używany fotelik z górnej półki , niż tani nie sprawdzony z crash testach nowy . Zresztą zawsze można kupić od kogoś znajomego gdzie wiemy co się działo z fotelikiem , wymienić pokrycie ( do niektórych można dokupić pokrowce itp. To oczywiście tylko moje zdanie :tak:
A dwa że zawsze wychodze z założenia że najpierw trzeba zadbać o auto a nie o fotelik , bo żaden nie pomoże jak ktoś śmiga autkiem po wypadkach albo złozonym w trzech , mój mąż w motoryzacji robi i takie cuda sprzedawane jako bezwypadkowe też juz widział
Ja mam prakstycznie wszystko , oprócz karuzelki którą sprzedałam i fotelika który ma moja kolezanka i jeździ w nim jej synek , ciuszki mam chłopiece typowo ale nawet jak bedzie córcia to w większości by chodziła , jakoś łatwiej w chłopięce ubrac dziewczynkę niż odwrotnie ( chłopaka w różowe koronki:-D)

Ostatnia edycja:

Super zakupy!
Też bym szalała!
A co do fotelika, myślę, że nie ma co przesadzać.
W tym pierwszym dziecko pojeździ raptem pół roku.
I przeceiż nie będzie w nim spędzać całych dni!
Lepiej odłożyć pieniązki na późniejszy fotelik z górnej pólki i nowy.
ten posłuży parę lat.

Ja po pół roku jeżdzaenia w tym Fotelik, nosidło 4BABY ~COLBY DELUXE~popiel-róż (714831770) - Aukcje internetowe Allegro
(Iza z niego szybko wyrosła, i ogólenie dosyć "badziewny" był)
przesiadłam się na to:
fotelik BABY DESIGN ESPIRO OPTIMA +WKŁADKI+KURIER (728813620) - Aukcje internetowe Allegro
i jestem zachwycona.

A to jest fotelik od 0kg, więc mogę Wam polecić jako ekonomiczne rozwiązanie od urodzenia do 25 kg.

a ja znalazlam dzis w Costco - to taki odpowiednic Macro - genialny fotelik. jest duzy, ale sluzy dzieciom od 0 do okolo 50 kilogramow. Cos tam sie przestawia, podkreca, rozkreca... Kosztuje mniej wiecej 250 dolarow, ale chyba warto - posluzy na kilka ladnych lat

Ja po pół roku jeżdzaenia w tym Fotelik, nosidło 4BABY ~COLBY DELUXE~popiel-róż (714831770) - Aukcje internetowe Allegro
(Iza z niego szybko wyrosła, i ogólenie dosyć "badziewny" był)
przesiadłam się na to:
fotelik BABY DESIGN ESPIRO OPTIMA +WKŁADKI+KURIER (728813620) - Aukcje internetowe Allegro
i jestem zachwycona.

A to jest fotelik od 0kg, więc mogę Wam polecić jako ekonomiczne rozwiązanie od urodzenia do 25 kg.

Ja tez mam ten fotelik ( ten większy i jestem zadowolona ) do górnej półki to mu daleko ale nie jest zły . Potem mam jeszcze inny z systemem isofix ale jeszcze chwilkę sobie poczeka , bo synek jest do niego za mały

a ja znalazlam dzis w Costco - to taki odpowiednic Macro - genialny fotelik. jest duzy, ale sluzy dzieciom od 0 do okolo 50 kilogramow. Cos tam sie przestawia, podkreca, rozkreca... Kosztuje mniej wiecej 250 dolarow, ale chyba warto - posluzy na kilka ladnych lat

Takie foteliki robi tez eddie bauer zobacz sobie na allegro .

Watek wyprawkowy ale nie tylko . Piszcie co nabyłyście , podawajcie fajne linki , wymieniajcie się pomysłami na ciuszki , wózki i co tylko chcecie;-)

reklama
Ja chcę sprzedać swój stary wózio i zastanawiam się nad podwójnym.
Co myślicie na ten temat?

A może ktoś chce ode mnie odkupić tamten???
Bardzo mało używany, bo tylko z gondolki korzystałam 4 miesiące.
znajdziecie go na tej stronie:
http://www.aroteam.pl/ model PINOKIO, kolor oliwkowo-kremowy.
Ładny wózeczek i wielofunkcyjny.

Od wiosny jeździmy w Graco Trekko i jestem zachwycona.
Ale on się dla noworodków nie nadaje :tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry