reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

czesc dziewczyny, swieta racja z tym ze ile nas tyle gustow i kazdej sie bedzie inny wozek podobal, i dobrze...ale fakt faktem ze przed zakupem nalezy dokladnie wozek sprawdzic, pojezdzic nim i dowiedziec sie o nim wszystko na temat bezpieczenstwa, wygody i wogole..ja juz od dawna wiem jaki wozek kupie i wiem ze bedzie dla nas najlepszy, nie odzywam sie na temat wozkow o ktorych piszecie (np.inglesina), bo musialabym tylko cos negatywnego napisac a i po co? kazda powinna sie sama przekonac i kupic taki ktory bedzie jej pasowal.
a co do maxi cosi to oczywiscie tez kupie z cabrio fix bo mam extra w samochodzie zamontowane, ale jak ktos tego nie ma to raczej nie ma sensu kupowac tylko fotelika cabrio fix bo wystarczy ta city wersja, do cabrio fix trzeba jeszcze dokupic to urzadzenie podtrzymujace ktore tez kosztuje tyle co fotelik, to lekko jest kolo 300-400 euro, no i zamontowanie iso fix jeszcze w samochodzie....

reklama
a co do maxi cosi to oczywiscie tez kupie z cabrio fix bo mam extra w samochodzie zamontowane, ale jak ktos tego nie ma to raczej nie ma sensu kupowac tylko fotelika cabrio fix bo wystarczy ta city wersja, do cabrio fix trzeba jeszcze dokupic to urzadzenie podtrzymujace ktore tez kosztuje tyle co fotelik, to lekko jest kolo 300-400 euro, no i zamontowanie iso fix jeszcze w samochodzie....

To , że fotelik nazywa się cabrio fix nie znaczy że nadaje się tylko do isofixa . Dla mnie kupno isofix do tego fotelika to wywalanie kasy w błoto . No chyba że ktoś bedzie miał małe dziecko i długo w nim pośmiga . Mój w tym foteliku jeździł jakieś 7 miechów . Fotelik można spokojnie zamontować pasami . Ja woziłam go z przodu , mąż mi w tym celu wyłączył poduszki w autach
Wersja city jest do bani bo to starszy model maxi cosi . Fotelik jest bardzo płytki:tak: i mniejszy od cabrio fix..
Isofix to nie takie ekstra , maja to wszystkie auta wypuszczone na europe po 2006 roku montaż systemu jest obowiązkowa ;-)

Powiem wprost nie mam pojęcia o czym się tu rozpisujecie :zawstydzona/y:Serio ale dobrze, że udzielacie rad bo może w końcu coś zrozumię. Kiedyś myslałam, że fotelik obojętnie jaki kupić i nawet mi nie przyszło do głowy, że trzeba sprawdzić czy do danego auta pasuje. Tak samo, że fotelik do wózków pasuje. Dla mnie to sa naprawdę nowości. Także twardo czytam może w końcu zaświeci się żarówka i u mnie w główce :tak:

To , że fotelik nazywa się cabrio fix nie znaczy że nadaje się tylko do isofixa . Dla mnie kupno isofix do tego fotelika to wywalanie kasy w błoto . No chyba że ktoś bedzie miał małe dziecko i długo w nim pośmiga . Mój w tym foteliku jeździł jakieś 7 miechów . Fotelik można spokojnie zamontować pasami . Ja woziłam go z przodu , mąż mi w tym celu wyłączył poduszki w autach
Wersja city jest do bani bo to starszy model maxi cosi . Fotelik jest bardzo płytki:tak: i mniejszy od cabrio fix..
Isofix to nie takie ekstra , maja to wszystkie auta wypuszczone na europe po 2006 roku montaż systemu jest obowiązkowa ;-)
moja droga ja wiem ze jesli on sie nazywa cabriofix to nie znaczy ze koniecznie jest montowany do isofix, mozna go uzywac bez isofix, ale ja mialam na mysli ze jesli ktos nie chce kupowac isofix to moze sobie kupic tansza wersje fotelika smochodowego, ktory tez spelnia takie same wymogi jak maxicosi cabriofix! cabriofix zostal specjalnie zrobiony do isofix i maksymalne bezpieczenstwo stanowia wlasnie te dwie rzeczy razem wziete a nie osobno, a jesli chodzi o maxicosi city to mnostwo dzieci na tym jezdzilo zanim pojawil sie cabriofix i jeszcze nie slyszalam zeby byl do bani, no chyba ze ktos ma dziecko wielkoluda, moja kuzynka ma wlasnie city i jest bardzo zadowolona
a mowiac extra mam na mysli dodatkowo, nieraz mi sie napisze jakies slowo po niemiecku, takze przepraszam...

Powiem wprost nie mam pojęcia o czym się tu rozpisujecie :zawstydzona/y:Serio ale dobrze, że udzielacie rad bo może w końcu coś zrozumię. Kiedyś myslałam, że fotelik obojętnie jaki kupić i nawet mi nie przyszło do głowy, że trzeba sprawdzić czy do danego auta pasuje. Tak samo, że fotelik do wózków pasuje. Dla mnie to sa naprawdę nowości. Także twardo czytam może w końcu zaświeci się żarówka i u mnie w główce :tak:
ciesze sie ogromnie, ze nie jestem jedyna "zielona" a tym temacie... ja narazie ogladam wozki i foteliki na zasadzie: podoba mi sie, albo nie, a nie jakie ma atesty czy cos, chociaz to oczywiscie jest duuuzo wazniejsze. Dziewczynny juz "uswiadomione" piszcie jak najwiecej, to my- te mniej wiedzace sie czegos przydatnego dowiemy :)

My się o wózek nie martwimy, bo moi rodzice obiecali kupić, a znają sie chyba choć trochę. Ale przed nami wiele poważniejszy zakup - mieszkanie. Ciężko będzie przecież z maluszkiem w wynajmowanym...

a mowiac extra mam na mysli dodatkowo, nieraz mi sie napisze jakies slowo po niemiecku, takze przepraszam...

Nic nie szkodzi :-D:-D
Co do city zalezy jakie dziecko mój synek urodził się 4100 - to taka w sumie normalna waga w dzisiejszych czasach dla dzieci więc nie jakiś mega wielki . Jak mial pół roku wazył ok 9 kg . W cabriofix ledwo właził tym bardziej że była zima i ubrac go było trzeba :tak: W city sobie nie wyobrażam:no: chyba by cztery miechy pojeździł . Szymek nie jest gruby ale taki nabity . Bardzo dużo osób kupuje te foteliki bez bazy , ja tez taki miałam . Te bazy niestety jak na nasze pensje są dość drogie:tak: Więcej osób inwestuje w isofix do tych większych fotelików, co oczywiście nie zmiania faktu ze bezpieczniejszy ten fotelik jest z bazą .

Powiem wprost nie mam pojęcia o czym się tu rozpisujecie :zawstydzona/y::tak:

ciesze sie ogromnie, ze nie jestem jedyna "zielona" a tym temacie... :)

My tu tylko o fotelikach , o takich : :-D
Maxi Cosi Cabrio Fix Picnic Ocean + frotte !! (784248243) - Aukcje internetowe Allegro
Fotelik Maxi Cosi CITY 0-13 kg (794565556) - Aukcje internetowe Allegro

My się o wózek nie martwimy, bo moi rodzice obiecali kupić, a znają sie chyba choć trochę. Ale przed nami wiele poważniejszy zakup - mieszkanie. Ciężko będzie przecież z maluszkiem w wynajmowanym...

A nie lepiej żebyś sama wybrała ?

jak pisala Aniam tez wolalabym sama wybierac:) a co do mieszkania to faktycznie większy zakup:) powodzenia w szukaniu odpowiedniego!!

reklama
Hej:-)
A ja sobie wcozraj zafundowałam na allegro dwie ciążowe sukieneczki, bardzo mi się spodobałay i nie mogę się już doczekać jak je dostanę:tak::tak::tak:
Jeszcze planuję kupic spódnicę jeansową z gumą i chyba narazie na tyle ciuszków ciążowych.
Jeśli chodzi o zakupy dla maleństwa to mamy wybrane łóżeczko z pościelą, materacem, baldachimem itd. na allegro, za 359 zł (napewno widziałyście), i jeszcze gościu jest z Krakowa a my mamy niedaleko.Ale kupować to myślę dopiero koło lutego, nie wcześniej, to samo wózek, przewijak itd. Jedynie wcześniej będę sobie powolutku kupowała ciuszki:-)No i jeszcze komodę musimy dla dzidziusia kupić bo będziemy w jednym pokoju z naszym bobo:-)

Do góry