reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła/uzywała taką poduszkę w kształcie litery S?

Ja juz mam taki brzuch, że nie mogę na nim spać ( a przyznam że dotąd nie spałam nigdy inaczej niż na brzuchu). Niecierpie spania na boku i zastanawiam sie czy taka poduszka by mi jakoś nie pomogła. Tylko czy warta jest tej ceny?

Tutaj przykładowa poduszka nad którą się zastanawiam Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

reklama
Dzięki Ania za wspaniały dowcip... Mąż popłakał się ze śmiechu i radośnie oświadczył, że dziewczynki mogą chodzić w niebieskim, jakby co ;-) To zapewne w ramach oszczędności...

He he u mnie napewno by chodziła bo mam bardzo dużo ciuszków po Szymku:tak:
Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła/uzywała taką poduszkę w kształcie litery S?

Ja juz mam taki brzuch, że nie mogę na nim spać ( a przyznam że dotąd nie spałam nigdy inaczej niż na brzuchu). Niecierpie spania na boku i zastanawiam sie czy taka poduszka by mi jakoś nie pomogła. Tylko czy warta jest tej ceny?

Tutaj przykładowa poduszka nad którą się zastanawiam Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

Fajna poduszka ale nie miałam . Ja miałam drugą kołdrę i ją sobie układałam jakoś pod brzuch i tak spałam:tak:

He he u mnie napewno by chodziła bo mam bardzo dużo ciuszków po Szymku:tak:

No właśnie- jak będzie Ola to na mur beton będzie dygać w Kubusiowych ciuszkach :-) Dobrze, że jak Kuba był mały to byłam zapobiegliwa i kupowałam różne kolorki (pominęłam tylko róż- z litości nad mężem). No i może spódniczki zakupię, bo Kuba jakoś nie gustuje w damskich fatałaszkach ;-)

Poza tym moja przyjaciółka właśnie oczekuje synka i obiecała mi, że jakby co, to będę mogła zanurkować w rzeczach po jej córci ;-)

forget-me-not mam ten sam problem, zawsze spalam na brzuchu, tylko i wyłącznie... ale jakos przemeczylam te pol roku na boku, tak jak aniam kocyk sobie tak jakos obkrecam zeby bylo dobrze:) cena faktycznie niezla

A! I mam pytanie do dziewczyn, które mają starsze dzieciaczki- kiedy 'przeniosłyście' dzieci z łóżeczka ze szczebelkami do normalnego? Mój Kuba ma 2 lata i 4 miesiące i się zastanawiam, kiedy go przetransportować, coby zwolnić łóżeczko dla malucha :tak:

aniez - my Kubusiowi kupilismy na 2 urodziny lozeczko-autko i zaczal w nim sypiac, a Maciek nie spi juz od miesiaca

U mnie tez gora ciuszkow po chlopakach, ale mnie to nie przeszkadza. Gorzej z Anglikami, bo ostatnio jak ubralam Macka w czerwone spodenki i czerwona bluze z samolotem to mi babeczka powiedziala, jaka sliczna dziewczynka :baffled: U nich kolor jest scisle zwiazany z plcia.
A tesciowa mojej znajomej byla zbulwersowana, ze zalozyla swojemu nowonarodzonemu synkowi rozowego bodziaka po starszej siostrze. :sorry: Jeszcze biedna potem skarzyla mojemu B, ze z chlopaka robia dziewczynke.

A! I mam pytanie do dziewczyn, które mają starsze dzieciaczki- kiedy 'przeniosłyście' dzieci z łóżeczka ze szczebelkami do normalnego? Mój Kuba ma 2 lata i 4 miesiące i się zastanawiam, kiedy go przetransportować, coby zwolnić łóżeczko dla malucha :tak:

Moja Weronika miała rok i 11-mcy. Mieliśmy łóżeczko pożyczone od koleżanki i jakoś tak w maju jej przyjaciółka rodziła bliźniaki(weronika kończyła 2 latka w czerwcu), więc oddaliśmy jej to łożeczko. Zresztą i tak mieliśmy ją najpoźniej na 2 latka i 1m-c przetransportowac do większego lóżka, gdyż wlaśnie wtedy się przeprowadzaliśmy do nowego mieszkanka. Oczywiście kupiłam łóżko z barierką coby mi córcia czasem nie spadła:tak:

Co do ciuchów ciążowych to się obkupiłam w spodnie po 100 zł w takim sklepiku przy Centrum Handlowym Wileńska. Ceny przyzwoite, warszawskie mamy mogą tam zajrzeć

reklama
haha, tez sie niezle usmialam z tego dowcipu co napisala aniam141, dobre :-D:-D
a co do tej poduszki rogala czy jak tam sie to nazywa to slyszalam ze super rzecz, u nas wszyscy to kupuja i ja napewno tez juz niedlugo kupie, tylko najlepiej samemu zobaczyc i dotknac niz tak na slepo z allegro kupic, bo czesto sa bardzo lipne, poduszka jest tez bardzo przydatna przy karmieniu dzieci

Do góry