reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
to mój pierwszy babel i nie mam zapasu ubranek:-) wiec momentami daje sie poniesc szaleństwu.
staram sie kupowac takie uniwersalne, jednak niekiedy wpadnie mi w raczki jakas sukieneczka, a jesli nie przyda sie teraz to moze dla nastepnego babla bedzie dobra:-)

ja z zakupami również czekam do czasu poznania płci, ale za to mój mąż przyniósł już do domu sukieneczkę mmm śliczniutka jest. :-) no i mamy jeszcze kołyskę a z resztą czekamy ... już nie mogę się doczekać kiedy będziemy znali płeć maluszka i rozpocznę zakupowe szaleństwo ;-) cudne są te wszystkie rzeczy.

Ja jeśli by była dziewczynka to tylko dokupie jakies różowe rzeczy do tego co już mam , bo w sumie bodziaki co mi przeszkadzają jak są np. białe z autkiem he he :-D

Ja przejrzałam dokładnie allegro i wybrałam 2 sprzedawców: mirek-76 i RYS47
Od jednego kupimy wyprawkę, pieluszki i ciuszki, a od drugiego pościel, rogal do karmienia, pościel ze wsadem do wózka, kocyk itp.
Wysłałam już maile z zapytaniem o koszt wysyłki przy większej ilości, kazali dodać tylko 10zł, więc suuuuuper:-)
Wybrałam już łóżeczko, byliśmy je na żywo oglądać, ale zamówimy przez allegro, bo 85zł taniej wyjdzie, mimo że z wysyłką:
ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII SOSNA+MATERAC G-P-K (756475846) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO RADEK VII SOSNA SZUFLADA KLUPŚ+MATERA (755351967) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiamy się tylko czy z szufladą czy bez, więc proszę doświadczone Mamy o pomoc!!
Wg filozofii chińskiej pod łóżkiem powinna być wolna przestrzeń, wtedy lepiej krąży energia. Z drugiej strony szuflada może być potrzebna..

Ja przejrzałam dokładnie allegro i wybrałam 2 sprzedawców: mirek-76 i RYS47
Od jednego kupimy wyprawkę, pieluszki i ciuszki, a od drugiego pościel, rogal do karmienia, pościel ze wsadem do wózka, kocyk itp.
Wysłałam już maile z zapytaniem o koszt wysyłki przy większej ilości, kazali dodać tylko 10zł, więc suuuuuper:-)
Wybrałam już łóżeczko, byliśmy je na żywo oglądać, ale zamówimy przez allegro, bo 85zł taniej wyjdzie, mimo że z wysyłką:
ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII SOSNA+MATERAC G-P-K (756475846) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO RADEK VII SOSNA SZUFLADA KLUPŚ+MATERA (755351967) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiamy się tylko czy z szufladą czy bez, więc proszę doświadczone Mamy o pomoc!!
Wg filozofii chińskiej pod łóżkiem powinna być wolna przestrzeń, wtedy lepiej krąży energia. Z drugiej strony szuflada może być potrzebna..

Bez szuflady , a już pisze dlaczego . Łózeczko które jej nie ma można bardziej obniżyc do dołu potem . Byłam ostatnio u kolezanki i synek spał u niej w łóżeczku jej córeczki . Jakby się postarał to by spokojnie z niego wylazł :tak: ma własnie z szufladą . Moje obniża się bardziej a mam takie bez . Zalezy to oczywiście jakie dziecie Ci się trafi ale lepiej dmuchac na zimne . Mój akrobata wspina się po szczebelkach ( zapiera się o nie nogami) Materac koniecznie gryka - kokos , ew jak masz ciut wiecej kaski to lateks . lepszych materacy dla dzieci nie ma:tak: a zresztą widzę że tu masz w komplecie taki gryka - kokos

materacyk gryka-kokos tez polecam
co do lozeczka z szuflada- takie kupilismy, na wysokosc nie narzekam, ale szuflada szybko stala sie bezuzyteczna, tzn male lapki wszystko z niej wyciagaja wiec tylko na srodku mozna cos polozyc, poza tym jak sie chce odkurzyc pod to za kazdym razem trzeba cale lozeczko przenosic, a troche wazy jak sie do tej szuflady napakuje
wazne zeby mialo wyciagane szczebelki, bo po co nosic smoka jak juz moze sam wyjsc:)

hej kochane... a ja tak totalnie z innej beczki... w listopadzie lecimy do polski... i tak sie zastanawiam co warto kupic w polsce bo w uk nie ma... myslalam o spirytusie bo tutaj nie wiem gdzie kupie... cos czytalam ze pieluszki tetrowe lepsze sa w polsce... co jesli chodzi o kaftaniki i spioszki bo slyszalam ze tutaj nie ma... napewno kupie wanienke onda bo tutaj jej nie ma i zestaw poscieli bo w polsce zaplace za nia 70 funtow a tutaj 110 za taka sama... a to 40 funciakow jakby nie bylo-prawie 200 zl... wole wydac ta reszte kasy na cos innego dla bobasa... moze wiecie co jeszcze warto zabrac ze soba?? moze jakas masc?? tylko jaka... prosze o pomoc... :tak::tak:

sandra zamiast spirytusu polecam leko, takie wciki juz nasaczone spirytusem 70%, bo ten zykły trzeba rozcienczac i sie z nim bawic, pewnie tez tam macie cos takiego w aptekach, to jest ogólnie do dezynfekcji, nie tylko u noworodka, ale tez np przed zastrzykami

reklama
sandrahaha - najlepiej sobie wejdz na watek "mamy w uk" lub "ciezarne w uk", ja Ci nie doradze, bo nie sprowadzam duzo z PL, wiem, ze dziewczyny rozki sobie polecaja, ale mnie sie nie przydal zupelnie, kaftanikow nie polecam, lepsza sa bodziaki zapinane w kroku, do dostania tutaj, tak samo jak i spioszki i wydaje mi sie, ze mozna to kupic taniej, zestaw 7 bodziakow mozna juz kupic za 5f, spioszki zestaw 3 szt tez od 5f (ceny z ASDY), wydaje mi sie ze w PL ciuszki sa drozsze, do pielegnacji pepuszka tutaj nie polecaja nic, pilnowac tylko, zeby byl suchy

Do góry