reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam141 - sek w tym, ze my nie mamy tv w domu, wiec oglada wtedy gdy cos sie mu na kompie pusci, wybieramy takie lagodne bajki, np disneya, albo ogladaja cbeebies, ale on od kolegow slyszy o transformersach czy ben10, rysuje sobie rozne potwory czy buduje z klockow i sam sie nakreca :sorry:

sandrahaha - no tu tez sa takie dzielnice, gdzie lepiej sie samemu nie zapuszczac, ale my zawsze staralilismy sie mieszkac w takich ciut bezpieczniejszych, a teraz mieszkamy w takiej niby super spokojnej, ale zdarzaja sie wlamania na tle rabunkowym, ja sie pocieszam, ze mieszkamy teraz w parterowym domku, to nie beda ryzykowac, ze ludzie sie obudza, bo do takich pietrowych to nie maja oporu wchodzic

reklama
Aniam141 - sek w tym, ze my nie mamy tv w domu, wiec oglada wtedy gdy cos sie mu na kompie pusci, wybieramy takie lagodne bajki, np disneya, albo ogladaja cbeebies, ale on od kolegow slyszy o transformersach czy ben10, rysuje sobie rozne potwory czy buduje z klockow i sam sie nakreca :sorry:

To ma skubany niezłą wyobraźnie , To dobrze że bajek nie oglada , bo by dopiero było:tak::tak: Ta mojej przyjaciółki ogladała skubiego ( nie wiem jak się pisze ) i przez ta bajkę tak się bała:-(

Aniam141 - o wyobraznie to on ma nie z tej ziemi, dowiedziec sie od niego co dzialo sie w szkole jest nie mozliwe, zakladamy z mezem, ze pierwsze zdanie jest prawdziwe, a reszta to jego wymysl. Np na pytanie co robiliscie dzis w szkole, odpowiada: bylismy na polu, skakalismy sobie i wszyscy sie zaczali przewracac, polamali sobie nogi i maja gips :eek: albo biegalismy w klasie, popychalismy sie i pani sie zdenerwowala i kazala nam stac w kacie (nastepnego dnia pytalismy pania czy Kubus byl niegrzeczny i stal w kacie pani zrobila wielkie oczy) i takich historii jest codziennie kilka, do tego dochodza rozne wersje, takze juz wiem, ze mi cos sciemnia

Aniam141 - o wyobraznie to on ma nie z tej ziemi, dowiedziec sie od niego co dzialo sie w szkole jest nie mozliwe, zakladamy z mezem, ze pierwsze zdanie jest prawdziwe, a reszta to jego wymysl. Np na pytanie co robiliscie dzis w szkole, odpowiada: bylismy na polu, skakalismy sobie i wszyscy sie zaczali przewracac, polamali sobie nogi i maja gips :eek: albo biegalismy w klasie, popychalismy sie i pani sie zdenerwowala i kazala nam stac w kacie (nastepnego dnia pytalismy pania czy Kubus byl niegrzeczny i stal w kacie pani zrobila wielkie oczy) i takich historii jest codziennie kilka, do tego dochodza rozne wersje, takze juz wiem, ze mi cos sciemnia
:szok: no niezle, niezle!! skad mu takie rzeczy do glowy przychodza? :szok:

To nieźle , ale to chyba taki wiek ?

Aniam141 - tez tak mysle, i sie pocieszam, ze w ogole gada, bo jak pytam sie znajomych, to ich dzieci najczesciej odpowiadaja, ze nic sie dzialo w szkole i koniec rozmowy

tez mam ten problem, mecze sie na boku. Na razie jeszcze tak troszke w pozycji boczno - brzusznej, ale uciska mnie juz brzuch. Od kilku nocy spie z normalna poducha miedzy nogami i brzuchem, ale wydaje mi sie, ze chyba zmienie na kolderke, bo poduszka to za malo. Nawet nie wiem jak to bedzie potem :zawstydzona/y:

Ja jeszcze jakoś daje rade, zawijam się kołdra miedzy nogi i jakoś śpię. jednak to co teraz to pikuś (Pan Pikuś:-D), pamietam jak na koncowce ciąży kazda pozycja była zła. Na wznak sie nie da, na brzuchu tym bardziej, a boki...masakara, jak poleżałam na jednym to zaraz drętwiał, przekulałam sie na drugi i było to samo:-(....nic tylko na stojaco spac:-p.

Oglądałam dzisiaj dzień dobry tvn i był pan fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski, który mówił o kąpieli noworodków, o wanienkach itp. Pokazywał jak kąpać niemowlaczka, jemu to szczerze mówiąc pieknie i sprawnie wyszło, ale mi jako świeżo upieczonej matce ciężko będzie to zrobić. Co do wanienek to powiedział, że najlepsze są takie zwykłe, chodzi o to by była jak największa i nie miała żadnych stojaczków w środku, bo dziecko wtedy jest w nienaturalnej pozycji, nie ma jak mu plecków umyć i ciężko mu pomachać rączkami i nóżkami. A mi tak bardzo spodobała się ta wanienka co pokazywała któraś z was z takim siedziskiem... Na koniec powiedział, że dziecko w sumie można umyć we wszystkim i przypomniało mi się to wiadro, co któraś z was wkleiła link :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oglądałam dzisiaj dzień dobry tvn i był pan fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski, który mówił o kąpieli noworodków, o wanienkach itp. Pokazywał jak kąpać niemowlaczka, jemu to szczerze mówiąc pieknie i sprawnie wyszło, ale mi jako świeżo upieczonej matce ciężko będzie to zrobić. Co do wanienek to powiedział, że najlepsze są takie zwykłe, chodzi o to by była jak największa i nie miała żadnych stojaczków w środku, bo dziecko wtedy jest w nienaturalnej pozycji, nie ma jak mu plecków umyć i ciężko mu pomachać rączkami i nóżkami. A mi tak bardzo spodobała się ta wanienka co pokazywała któraś z was z takim siedziskiem... Na koniec powiedział, że dziecko w sumie można umyć we wszystkim i przypomniało mi się to wiadro, co któraś z was wkleiła link :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Bardzo lubie p Zawitkowskiego , miałam z nim zajęcia w szkole rodzenia to madry facet . Kupcie sobie jego książke z filmem jest rewelacyjna .
Co nieco o rozwoju dziecka - Zawitkowski - KURIER (760721438) - Aukcje internetowe Allegro

ale wracając do wanienek ja mam tą profilowana i byłam mega zadowolona , nie musiałam sie martwić że mi się młody wyslizgnie , mogłam spokojnie wziąść mydełko czy szampon . mały spokojnie chlapał w tej wanience nigdy z tym nie miał problemów . Do umycia plecków kładłam go odwrotnie . Jemu łatwo mówic bo wywija dziećmi na wszystkie kierunki :tak: a te sie nawet nie budza .
Czesto jak czegoś nie wiedziałam wchodziłam na jego forum na edziecko i czytałam co on na to

reklama
Do góry