reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła/uzywała taką poduszkę w kształcie litery S?

Ja juz mam taki brzuch, że nie mogę na nim spać ( a przyznam że dotąd nie spałam nigdy inaczej niż na brzuchu). Niecierpie spania na boku i zastanawiam sie czy taka poduszka by mi jakoś nie pomogła. Tylko czy warta jest tej ceny?

Tutaj przykładowa poduszka nad którą się zastanawiam Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

tez mam ten problem, mecze sie na boku. Na razie jeszcze tak troszke w pozycji boczno - brzusznej, ale uciska mnie juz brzuch. Od kilku nocy spie z normalna poducha miedzy nogami i brzuchem, ale wydaje mi sie, ze chyba zmienie na kolderke, bo poduszka to za malo. Nawet nie wiem jak to bedzie potem :zawstydzona/y:

reklama
tez mam ten problem, mecze sie na boku. Na razie jeszcze tak troszke w pozycji boczno - brzusznej, ale uciska mnie juz brzuch. Od kilku nocy spie z normalna poducha miedzy nogami i brzuchem, ale wydaje mi sie, ze chyba zmienie na kolderke, bo poduszka to za malo. Nawet nie wiem jak to bedzie potem :zawstydzona/y:

myslalam ze ja tylko tak mam... na brzuchu ne moge bo boje sie o dziecko, na plecach to nie bo brzuch ciagnie, na boku nie bo cycuchy mnie denerwuja (a mam male-b75, nigdy mnie nei denerwowaly a teraz nie moge ich ,,ulozyc''-ani rreka na ani pod nimi :eek: co to bedzie jak urosna:eek:)... wiec jak zasne to przewaznie w boczno-brzysznej pozycji... i bardziej mi sie wydaje ze w glowie mam jakies schizy ze mnei to czy tamto denerwuje bo wczesniej tak nie mialam a teraz cos sie mi odmienilo :-D:-) i krece sie w nocy, a oj tz co chwile ,,dlugo sie tak bedziesz jeszcze wiercic??'' :-):-):-) no co ja mu poradze na to... gdyby to oni nosili dziecko w brzuszku to by wiedzieli ze wcale nie jest tak latwo jak mogloby sie to wydawac... :tak::tak::tak::tak:

dołączam do was ja też śpie w pozycji brzuszno-bocznej i wierce się całą noc i mam wrażenie że robie dzidzi krzywdę bo może jakoś uciskam czy coś. Kładę sobie poduszke albo kolderke pod brzuch i jest trochę lepiej.

dołączam do was ja też śpie w pozycji brzuszno-bocznej i wierce się całą noc i mam wrażenie że robie dzidzi krzywdę bo może jakoś uciskam czy coś. Kładę sobie poduszke albo kolderke pod brzuch i jest trochę lepiej.

hi hi jest nas wiecej :tak::tak::tak::-) ja to mam w ogole tez problem ze jak spie to musze mojego tz przytulac albo on mnie albo chociaz zeby go dotykac czy noga czy reka... i do tego cykor jestem ze masakra... ale takie naprawde ogromny... chocby nie wiadomo jak goraco mi bylo to cholera reki czy nogi nie wystawie :-) a do lazienki to szybko zeby swiatlo zapalic i najlpeiej zeby spac nie na brzegu tylko po srodku lozka bo schize mam ze mnie tam cos zlapie jakas lapa spod lozka :-):-D :-D masakra... i teraz jeszcze te problemy ze spankiem bo ciaza to juz w ogole kosmos mam :-):-):-D:-D sama ze siebie sie smieje a i tak bede sie bac przed zasnieciem... :-D:-D wiem wiem cykor jestem... mam nadzieje ze dziecko nie bedzie takie :-D:-)

albo chociaz zeby go dotykac czy noga czy reka...
ja mam tak samo :-D:-D
choc u nas to troche utrudnione jest , bo spimy pod dwoma koldrami. Na poczatku znajomosci meczylismy sie pod jedna, ale to naprawde mordega byla. Ja w prawo, tz w lewo, a pies na srodku sciagal cala koldre :-D:-D
Szybko wymienilismy jedna duza, na dwie normalne. A teraz juz jest inny pies, i nauczony spac osobno.

a do lazienki to szybko zeby swiatlo zapalic i najlpeiej zeby spac nie na brzegu tylko po srodku lozka bo schize mam ze mnie tam cos zlapie jakas lapa spod lozka :-):-D :-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D taka faze to ja mialam jak bylam mala ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D taka faze to ja mialam jak bylam mala ;-)

no ja mialam taka faze jak mala bylam tylko ze mi zostala... chyba przez to ze rodzice mnie nauczyli spac przy oswietlonym swietle i pozniej to juz nie bylo ze nie bo wylam okrutnie i musieli wstac i swiatlo zapalic :-):-D ja sie smieje a w nocy potem oblewam przez to... to juz chyba jakas choroba :eek::eek: a moj jak wyjechal do portugalii na 3 dni... no nie cale bo ok 2 w nocy wyjechal z domu to ja 2 noce nie spalam... przy kompie siedzialam i tylko patrzylam sie przez okno kiedy widno sie zrobi... masakra jakas... pozniej czym bylam starsza tym bylo lepiej tzn spalam juz przy zgaszonym swietle ale schizy z lapami nadal mialam :-D:-) a teraz jak jestem przyzwyczajona do spania z moim tz tak nie ma zmiluj... sama nie zasne... i oczy jak chinczyk i ledwo zylam ale trudno, poczekalam do rana i wtedy spalam.... a w nocy komp a i sorki jedna noc sprzatalam dom bo juz oczy od kompa mnie bolaly... boze az wstyd... ale co zrobic... ja dzidziora napewno nie bede przyzwyczajac do spania przy swietle bo sie boje ze bedzie cykor jak ja...:tak::tak:

haha, tez sie niezle usmialam z tego dowcipu co napisala aniam141, dobre :-D:-D
a co do tej poduszki rogala czy jak tam sie to nazywa to slyszalam ze super rzecz, u nas wszyscy to kupuja i ja napewno tez juz niedlugo kupie, tylko najlepiej samemu zobaczyc i dotknac niz tak na slepo z allegro kupic, bo czesto sa bardzo lipne, poduszka jest tez bardzo przydatna przy karmieniu dzieci

Tego linka co zamiesciła forget- me -not to z tej firmy można kupić z allegro . Ja mam od kolezanki od nich poduszkę do karmienia ( to zupełnie inna poduszka niż ta z linku ) i są super wykonane . A ta do spania raczej się do karnienia nie nadaje:tak:

i krece sie w nocy, a oj tz co chwile ,,dlugo sie tak bedziesz jeszcze wiercic??'' :-):-):-) no co ja mu poradze na to... gdyby to oni nosili dziecko w brzuszku to by wiedzieli ze wcale nie jest tak latwo jak mogloby sie to wydawac... :tak::tak::tak::tak:

Polecam materac leteksowy jak jedna osoba się wierci druga tego nie czuje . Jest rewelacyjny:-D:-D

ja mam tak samo :-D:-D
choc u nas to troche utrudnione jest , bo spimy pod dwoma koldrami. Na poczatku znajomosci meczylismy sie pod jedna, ale to naprawde mordega byla. Ja w prawo, tz w lewo, a pies na srodku sciagal cala koldre :-D:-D
Szybko wymienilismy jedna duza, na dwie normalne. A teraz juz jest inny pies, i nauczony spac osobno.
;-)

My tez pod dwoma kołdrami , bo był problem do tego kazde ma innej grubości;-)

sandrahaha - ja tez mam takie schizy jak zostane sama w domu, kazdy halas w domu mnie budzi i oczy jak 5zl, do tego spie z walkiem pod poduszka, ale to dlatego, ze raz sie nam wlamali i od tego czasu jakos nie potrafie sie poczuc bezpiecznie w zadnym domu, a przy zapalonym swietle spi moj Kubus, on tez sie boi ciemnosci i nie mam pojecia dlaczego, ani jak mu pomoc to przezwyciezyc, do tego uwielbia potwory, a potem sie ich boi :baffled:

sandrahaha - ja tez mam takie schizy jak zostane sama w domu, kazdy halas w domu mnie budzi i oczy jak 5zl, do tego spie z walkiem pod poduszka, ale to dlatego, ze raz sie nam wlamali i od tego czasu jakos nie potrafie sie poczuc bezpiecznie w zadnym domu, a przy zapalonym swietle spi moj Kubus, on tez sie boi ciemnosci i nie mam pojecia dlaczego, ani jak mu pomoc to przezwyciezyc, do tego uwielbia potwory, a potem sie ich boi :baffled:

my mamy tez kolo lozka taka metalowa rure ze jak cos to zeby miec... nie wiem jak u was ale tu w polnocnej irlandii to roznie bywa... najgorsze jest to jak zginie obcokrajowiec to im na reke bo ,,jednego'' mniej :eek::eek: wczesniej jak nie znalam mojego tz to mieszkalam na takim osiedlu ze strach... tyle co widzialam przez 3 miechy to chyba nigdy w polsce przez cale zycietyle nie widzialam... akcje laski sie bija albo do sasiadki przyjechaly irlandki, wybily okna, pobily laske i pojechaly sobie gdzies :eek::eek::eek: domy to chyba 4 spalili przez te 3 miechy...mowie o domach kolo nas... i auta przed oknem...w lato okno otwarte a tu nagle goraco jak cholera wstaje z kumpela a tu moze 7 metrow od okna sie auto pali... :eek::eek::eek:
a ile zamordowali w tym miasteczku co mieszkam przez ten czas co tu jestem... :eek::eek: dlatego lepiej cos na wszelki wypadek miec... nie zaszkodzi... pomimo tego ze mieszkamy teraz w bardzo dobrej dzielnicy... jak sie ma cos stac to nawet w najbezpieczniejszym miejscu sie cos stanie...

ja tak samo jak twoj syn.... :tak::tak::tak: bajki o potworach, o duchach, z archiwum x, nie wiargodne ale prawdziwe a pozniej strach w pokoju samemu byc :-D teraz to horrory lubie ogladac... a pozniej to tak sie wtulam w mojego tz za o malo go nei udusze... :-D:-):-)

reklama

Nie wiem jak u ciebie ale u mojej przyjaciółki pomogło ograniczenie TV do minimum:tak: i przestała się budzić bo jakis potwór gdzieś tam był.

Do góry