reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

dawajcie ta listę to zobaczymy co tam :) ja teraz jakos ostrożniej robie zakupy a to dlatego że poprzednio wariowałam i sporo rzeczy kupiłam wogóle niepotrzebnie . A zreszta nie ma co przeginac bo po porodzie sklepów nie zamykaja i zawsze mozna iść i dokupic co nam potrzeba:tak::-D

Monitora nie miałam i spałam spokojnie , ale co komu potrzeba , tak samo niania dla mnie to zbedna kasa. Mama na takie czułe ucho że ja słysze swoje dziecko z dołu jak jest na piętrze a mamy dom 200m:tak:

reklama
Mnie jeszcze nie ogarnelo zakupowe szalenstwo, ale to dla tego, ze siedze w domu i czekam az mi sie zdrowko polepszy. Sporo rzeczy mam po maluszkach, ale wiadomo nowe ciuszki, zwlaszcza jak sie okarze, ze to dziewczynka, trzeba bedzie kupic.
Z takich rzeczy, ktore mi przychodza do glowy teraz, to jest odciagac do pokarmow. Tym razem sie chyba zdecyduje na elektryczny. Poprzednio mialam reczny Aventa i sie nie sprawdzil u mnie. A to jednak jest wygoda jak chce sie gdzies wyskoczyc bez maluszka i nie trzeba czasu pilnowac kiedy wrocic.
Monitora nie mialam, maluszki na poczatku sypiaja z nami w sypialni, ale skolei bardzo sprawdzila sie niania. Zarowno w domu (aniam141 gratuluje sluchu!!!! ale ja jak ogladalam filmy przy zamknietych drzwiach w salonie to w zyciu nie uslyszalabym maluszka placzacego na gorze) I tez bardzo przydatne urzadzenie podczas wszelkich wyjazdow, gdy maluchy spia, a my z mezem np schodzimy sobie do pubu, czy wychodzimy z rodzinka na nocne ognisko.

Z takich rzeczy, ktore mi przychodza do glowy teraz, to jest odciagac do pokarmow. Tym razem sie chyba zdecyduje na elektryczny. Poprzednio mialam reczny Aventa i sie nie sprawdzil u mnie. A to jednak jest wygoda jak chce sie gdzies wyskoczyc bez maluszka i nie trzeba czasu pilnowac kiedy wrocic.
Monitora nie mialam, maluszki na poczatku sypiaja z nami w sypialni, ale skolei bardzo sprawdzila sie niania. Zarowno w domu (aniam141 gratuluje sluchu!!!! ale ja jak ogladalam filmy przy zamknietych drzwiach w salonie to w zyciu nie uslyszalabym maluszka placzacego na gorze) I tez bardzo przydatne urzadzenie podczas wszelkich wyjazdow, gdy maluchy spia, a my z mezem np schodzimy sobie do pubu, czy wychodzimy z rodzinka na nocne ognisko.

Może dlatego że ja TV prawie nie ogladam:-D:-D Ognisko czy impra , a o tym jakoś nie pomyślałam:eek: może jednak sie skuszę:-D
co do laktatora zgadzam się w zupełności ręczny to porażka;-) Mi pozyczy koleżanka bo ma elektryczny chyba medeli jak się nie mylę , bo poprzednio krótko bardzo karmiłam, a to w sumie drogie ustrojstwo . jakby się miał przydać na dłużej to kupie sama . mam tez od niej podusie do karmienia taką fasolkę , wczoraj przytargałam do domu , fajna rzecz
MOTHERHOOD --------- FASOLKA PODUSZKA DO KARMIENIA (756719317) - Aukcje internetowe Allegro

ja tez polecam elektryczny laktator medeli :tak: jest świetny.
Mnie się baaardzo przydał - mogłam wyskoczyć w kazdej chwili na zakupy i zostawic tatusia a maleństwem bez obawy że będą mnie wzywać za jakiś czas. Poza tym moja Karolka była taka że nie najadała się i jadła na raty a tak jak miała podane mleko z butelki to przynajmniej wytrzymała te kolejne 3h i ja byłam pewna ze zjadła tyle ile miała zjeść :sorry:

aniam ja tez cie podziwiam że byłabyś w stanie usłyszeć dziecie które nie daj Boże przestało oddychać ;-) ja takiego słuchu nie mam - pomimo że mam malusie mieszkanko :sorry:

aniam141 - ja tez TV nie ogladam, bo poprostu nie mamy w domu, wystarczy nam komputer jako pozeracz czasu. A poniewaz trudno nam sie wybrac do kina, wiec zrobilismy sobie kino w domu.

aniam ja tez cie podziwiam że byłabyś w stanie usłyszeć dziecie które nie daj Boże przestało oddychać ;-) ja takiego słuchu nie mam - pomimo że mam malusie mieszkanko :sorry:

To było odnośnie płaczu a nie oddychania i dotyczyło zakupy elektronicznej niani:-D:-D Co do oddechu to nie dopuszczam do siebie myśli że mogłoby się cos stać . A monitor bym kupiła tylko w razie konieczności . To oczywiście tylko moje zdanie i kazdy robi jak uważa.
słuch mam nie tylko ja dobry bo jak mały zostaje z teściową i spi u siebie to ona tez z dołu słyszy jak on się obudzi, albo u nas tak głos niesie po domu , nie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry