reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

nata001 jedna powinna wystarczyć ale wszystko zalezy od tego jak duże dziecko bedziesz miała. Ja kupowalam tylko 1 opakowanie i starczyło. Ale też mój pierworodny miał 3700 przy urodzeniu i potem praktycznie zaraz wskoczyliśmy w 2-gi rozmiar...

reklama
Każdy lekarz Ci powie że dziecie ma spać bez poduszki:tak: Mój dostał dopiero miesiąc temu taką płaską , a i tak śpi zwykle obok:-D

Te ubranka to tylko 56 i 62 no nazbierało się tego ale to po trójce dzieci i od dwóch kolezanek jeszcze:-D 3/4 z tego to w sumie lumpki

Masz rację z ta poduszką:tak:
Emil i Mateusz też spali na płaskim:tak: zreszta zostało im to do dzisiaj ani jeden ani drugi nie chcą spać na poduszce:-D

czyli wychodzi na to, że jak już zaczniemy stosować poduszkę powleczoną poszewką z kompletu to poszewka na kołderkę będzie już delikatnie mówiąc sprana :(

czyli wychodzi na to, że jak już zaczniemy stosować poduszkę powleczoną poszewką z kompletu to poszewka na kołderkę będzie już delikatnie mówiąc sprana :(

he he no tak :-D albo już się przeniesiesz do dużego wyrka , bo mój dostał poduszkę własnie w nowym wyrku dopiero . Ja podkładałam zawsze pieluszkę w miesce poduszki , zawsze możesz tam połozyć poszewke na poduszkę żeby się równo spierała z tą z kołderki:-D:-D Grunt to sobie radzić :tak:

A to wczorajsze zakupasy w HM

Załączniki

• HPIM0101.jpg
    HPIM0101.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 44
  • HPIM0102.jpg
    HPIM0102.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 41
Moj mezulo pojechal dzis sam na zakupy spozywcze, obskoczyl wszystko (market za spozywka, polski za PACZUSIAMI :-D i polskim chlebkiem i litewski sklep w ktorym dostal herbatke z pokrzywy - podobno moczopedna, wiec powinna byc dla mnie idealna). Ale nieo tym chcialam pisac.
Zrobil mi niespodzianke i sam od siebie kupil:
paczke Huggies Newborn
komplecik 3 szt pajacykow
i 2 pary skarpetulek.

Taka radosc mi tym sprawil, ze znow sie poryczalam :-D:-D:-D:-D

witam :) no to od razu się pochwalę: ja od rana dzis biegałam po sklepach, hurtowniach dzieciecych ... :-D:-D:-D nareszcie się wybrałam,bo kregosłup bolący mi dziś odpuscił :-). kupiłam pajace, spiochy, pieluszki, czapusie, skarpetunie, niedrapki, bodziaki, buciki, spiworek,kocyk, wanienke, akcesoria maluszkowe i kosmetyki dla dzidzi i dla mnie:-) ile mi to dało radości :-D:szok:
w planach dopiero na marzec mam kupno łużeczka i wózka.... ale juz se od razu upatrzylam :tak:
jak wpadłam do domu to mężulek się zdziwił że sie z tym wszystkim sama zabrałam.. ale uprzedziłam że to nie wszystko,że to tylko poczatek mojego szału :-)

Moj mezulo pojechal dzis sam na zakupy spozywcze, obskoczyl wszystko (market za spozywka, polski za PACZUSIAMI :-D i polskim chlebkiem i litewski sklep w ktorym dostal herbatke z pokrzywy - podobno moczopedna, wiec powinna byc dla mnie idealna). Ale nieo tym chcialam pisac.
Zrobil mi niespodzianke i sam od siebie kupil:
paczke Huggies Newborn
komplecik 3 szt pajacykow
i 2 pary skarpetulek.

Taka radosc mi tym sprawil, ze znow sie poryczalam :-D:-D:-D:-D

ach jaki kochany, tez bym sie pewnie poryczała z radości. Mój niestety nie wykazuje takich inwencji twórczych, bo twierdzi że się nie zna na ciuchach a już na niemowlęcych to w ogóle. :sorry2:

witam :) no to od razu się pochwalę: ja od rana dzis biegałam po sklepach, hurtowniach dzieciecych ... :-D:-D:-D nareszcie się wybrałam,bo kregosłup bolący mi dziś odpuscił :-). kupiłam pajace, spiochy, pieluszki, czapusie, skarpetunie, niedrapki, bodziaki, buciki, spiworek,kocyk, wanienke, akcesoria maluszkowe i kosmetyki dla dzidzi i dla mnie:-) ile mi to dało radości :-D:szok:
w planach dopiero na marzec mam kupno łużeczka i wózka.... ale juz se od razu upatrzylam :tak:
jak wpadłam do domu to mężulek się zdziwił że sie z tym wszystkim sama zabrałam.. ale uprzedziłam że to nie wszystko,że to tylko poczatek mojego szału :-)

no to istne szaleństwo żeś poczyniła droga. Wrzucaj fotki, bo ciekawskich pewnie duzo :-D

reklama
Każa nie dawac ze wzgledu na placy a dwa że jakby się dziecko przekreciło a nie umiało przekręcić spowrotem to by się mogło nią udusić :-( A na twardym materacy raczej nie jest to możliwe . Kiedyś nawet panowała opinia że dziecko może mieć poduszkę jak samo się bardzo dobrze przekręca i potrafi potem odkręcić

dlatego my bedziemy mieli poduszke klinowa ( kosztuje tylko ok 20 zl), w jej przypadku nie jest mozliwe uduszenie sie bąbla, nie ma negatywnego wplywu na kregosłup, a dodatkowo jakby dziecko lezalo na wznak i zaczelo sie ulewac, to delikatnie uniesnienie zapobiednie tragedii...

a ja szukalam na allegro kilka dni, kombinowalam, meczylam sie, a dzisiaj pojechalismy do hurtowni z art dzieciecymi i sie okazalo, ze tam dostaniemy wszytko co chcemy i w cenach takich samych jak na allego albo i taniej wiec w sumie czeka nas jedno pozadne wyjscie na zakupy...:-) czekamy do pt, zeby lekarz nam powiedzial czy wg niego dzidzia rosnie na giganta czy jest klasycznych rozmiarow;-) postanowilismy zrobic przemeblowanie w pokoju wiec jeszcze raz ikea i komoda z przewijakiem od nich, no i -nie jestem asertywan- bo kupujemy taka posciel z bajerami:tak: zeby bylo po ksiezniczkowemu:-D

Ostatnia edycja:
Do góry