reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Mój lekarz oszacował, że na 99,9% dziewczynka. Więc mam nadzieję, że nie będzie pomyłki. Byłyby niezłe jaja jakby się urodził chłopak. :-)
No ale dobrze, że w końcu Wasze dziecko ujawniło tożsamość.
Chociaż jak tak długo czekaliście, to bym się zastanawiała nad poznaniem płci. 2 miesiące czekania i byłaby niespodzianka.

reklama
Myslalam o paklankach, ale gdzies wyczytalam, ze rownie dobrze (a znacznie taniej) wychodzi stosowanie torebek sniadaniowych :-D Rozwazam tez kupienie kosza na pieluchy, ale mieszkam w bloku, w ktorym jest zsyp, wiec wyrzucanie smieci nie jest jakos bardzo uciazliwe (buty na nogi i wycieczka pol pietra w dol schodami :-D).

W tesco sa tanie worki na pieluchy chyba po 75 szt pakowane to się bardzo przydaje gdzieś na wyjścia do znajomych i raczej lepsze niż śniadaniówki bo ma takie uszy jak siatka i łatwo zawiązać .

Wronka - sliczne rzeczy .

To ja wam pokaże moje szafy a co tam , ciuszki Szymkowe i to co od koleżanek . Półki mają po 80 głębokości a napchane na trzy rzedy . Jakoś z kuzynką tak dokupujemy i tyle się zrobiło:szok::szok:
Butki Szymka :-D
Dziś tez byłam w HM ale to jutro wam pokaże
I rzeczy które dostałam od koleżanki kilka dni temu ;-)

Załączniki

• HPIM0069.jpg
    HPIM0069.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 59
  • HPIM0070.jpg
    HPIM0070.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 51
  • HPIM0071.jpg
    HPIM0071.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 50
  • HPIM0072.jpg
    HPIM0072.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 45
  • HPIM0073.jpg
    HPIM0073.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 52
  • HPIM0074.jpg
    HPIM0074.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 46
  • HPIM0075.jpg
    HPIM0075.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 54
  • HPIM0076.jpg
    HPIM0076.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 43
  • HPIM0077.jpg
    HPIM0077.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 44
Kurcze ja wczoraj dowiedzialam sie ze urodze kolejnego chlopca. A tak marzylam o takich ciuszkach....ehhhh
Ale za to jutro odbieram wozek i juz nie moge sie doczekac :)))

Gratuluje synka
:tak::-D Twoj pierworodny bedzie mial z kim w pilke grac ;-)

w zupełności wystarczy ta mniejsza wersja
tj- kołderka 70x100
poduszeczka 40x60
sama taka kupiłam - dziś mi przyszła i pasuje do łózeczka jak ulał:-)

Poduszeczka? No to ja juz sama nie wiem, niektorzy pisza, ze sie przydaje, a inni, ze sie nie powinno uzywac...
:baffled:

A ja cieszę się, że będę miała dziewczynkę. Będę ją stroić jak się tylko da :-)

Hehehe to zabrzmialo wrecz zlosliwie
:szok::-D:-D:-D

Pozno sie dowiedzialam, bo maly caly czas psikusa nam robil - albo zaslanial sie nozka, albo zle lezal. Teraz w koncu bylo wyraznie widac ;)

To dobrze o nim swiadczy, moze mu tak zostanie na starsze lata, ze nie bedzie od razu odkrywac przed dziewczynami co tam w majtkach nosi
;-)

W tesco sa tanie worki na pieluchy chyba po 75 szt pakowane to się bardzo przydaje gdzieś na wyjścia do znajomych i raczej lepsze niż śniadaniówki bo ma takie uszy jak siatka i łatwo zawiązać .

To ja wam pokaże moje szafy a co tam , ciuszki Szymkowe i to co od koleżanek . Półki mają po 80 głębokości a napchane na trzy rzedy . Jakoś z kuzynką tak dokupujemy i tyle się zrobiło:szok::szok:
Butki Szymka :-D
Dziś tez byłam w HM ale to jutro wam pokaże
I rzeczy które dostałam od koleżanki kilka dni temu ;-)

Rzeczywiscie, dobra uwaga z tymi paklankami na wyjscie do znajomych :tak:

Sliczne ubranka :-D Cale przedszkole moglabys przyodziac
:-D:-D:-D

:-)
Moja dzisiejsza przesylka w całej okazalości:-D

piękne nie mogę się napatzeć
ja jestem u rodziców i zaraz się biore za z\segregacje ciuchow po Hania i troche sobie nimi mieszkanko zawale
nie wiem jeszcze gdzie je upcham bo ledwo mieszcze sie z ciuchami Hani ale cos wymysle i wreszcie bede mogla tak jak Wy prac i prasowac :)))):-)

Poduszeczka? No to ja juz sama nie wiem, niektorzy pisza, ze sie przydaje, a inni, ze sie nie powinno uzywac... :baffled:

Każdy lekarz Ci powie że dziecie ma spać bez poduszki:tak: Mój dostał dopiero miesiąc temu taką płaską , a i tak śpi zwykle obok:-D

Te ubranka to tylko 56 i 62 no nazbierało się tego ale to po trójce dzieci i od dwóch kolezanek jeszcze:-D 3/4 z tego to w sumie lumpki

Poduszkę dopiero po 1 roku życia można zacząć stosować.

aniam141 super ciuszki. Nieźle tego masz dużo :) Ale to dobrze, lepiej mieć więcej, niż się martwić w co dziecko ubrać.

Ja tam poduszeczkę taką płaską dawałam od samego początku i nic złego się nie działo...

Każa nie dawac ze wzgledu na placy a dwa że jakby się dziecko przekreciło a nie umiało przekręcić spowrotem to by się mogło nią udusić :-( A na twardym materacy raczej nie jest to możliwe . Kiedyś nawet panowała opinia że dziecko może mieć poduszkę jak samo się bardzo dobrze przekręca i potrafi potem odkręcić

oglądałam dzisiaj w sklepie pieluchy new baby pampersa - może ktoś mi powie czy rozmiar 1 jedna paczka czyli 42 pieluchy starczy, czy kupić więcej - rozmiar 2 czyli 3-6kg mogę śmiało kupić więcej - powinny starczyć na dłużej.

reklama
oglądałam dzisiaj w sklepie pieluchy new baby pampersa - może ktoś mi powie czy rozmiar 1 jedna paczka czyli 42 pieluchy starczy, czy kupić więcej - rozmiar 2 czyli 3-6kg mogę śmiało kupić więcej - powinny starczyć na dłużej.

Ja miałam paczkę 1 nek a potem od razu te 2 ale ni kupuj więcej bo dzieci potrafia mieć uczulenie na pampki tam jest aloes , kup paczke huggisnów i pampka i zobacz co lepsze a potem dokup :tak:

Do góry