reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Ja się w końcu dorwałam do ubranek po synku... już poprzebierałam co mi będzie potrzebne na najbliższy czas. Musze jeszcze to posortowac i zobaczyć ile czego jest. Pościel po synku już też czeka. Wózek bierzemy od koleżanki. Także zostaną mi tylko zakupy kosmetyczne. :-)

Ja się w końcu dorwałam do ubranek po synku... już poprzebierałam co mi będzie potrzebne na najbliższy czas. Musze jeszcze to posortowac i zobaczyć ile czego jest. Pościel po synku już też czeka. Wózek bierzemy od koleżanki. Także zostaną mi tylko zakupy kosmetyczne. :-)

Ja nie mam tak łatwo:-D. Też przebralam rzeczy po córci, ale szczerze mówiac niewiele tego zostało dla synka;-). Resztę muszę oddac spowrotem koleżance a częśc posprzedawac. także prania i parsowania mnie czeka,że hoho. Najpierw piore i prasuje ciuszki które oddaje, potem na sprzedaz, a na końcu dla syncia. Już poszły 4 pralki:szok:, czeka mnie jeszcze ok20:szok::szok::szok: Nazbierała się przez te ponad 4 lata

Jeju ja nic przez Was dziś nic nie zrobie...wchodzę tu żeby napisać 2 słowa bo już się wydźwięczyłam na naszym głównym, a tu 10 str nadrabiania i jaka dyskusja!!!:szok::szok::szok::-D:-D:-D

No dobra...to co ja wiem ze szkoły rodzenia o tych kosmetykach:

Oliatum- super!!! ale polecany dopiero jak się zaczną problemy ze skórą. Jeśli jest ok to do mycia np. wystarczy płym Johnsona top-to-toe.

Dla odmiany oliwka Johnsona jest ponoć do d! bo uczula i to bardzo! Polecają bardzo Hippa za to!

Sudokrem- oczywiście super też, ale dopiero jak wystąpi jakiś problem. Radzą, żeby nie zapastowywać dziecku od razu całęj pupy jak nie ma potrzeby. Wystarczy w zupełności Bepanthen lub Linomag!

A teraz czekam na feedback od Was ;-) bo ja mówię co usłyszałam w szpitalu gdzie mają przerób z mnóstwem dzieciaczków, a nie z moich własnych doświadczeń.
Takie kosmetyki zamierzam kupić, ale jeśli coś odradzacie to będę wdzięczna za rady!!! :-)

Co do listy którą podały dziewczyny to ja mam już prawie wszystko :-) brak tylko pieluch newborn i tych paru kosmetyków, ale to 1 wypad do sklepu i załatwione, więc może poczekać ;-):-D

Przewijak- Ja kupiłam taki na łóżeczko- myślę, że mimo wszystko się przyda bo nie wiem gdzie indziej bym dzieciątko przewijała? :confused:
Wnienkę też kupiliśmy ze stelarzem.
No i całą resztę tej listy :-) Muszę tylko nabyć dla siebie jeszcze 1 koszulę no i te podkłady poporodowe :zawstydzona/y:

Ja mam jeszcze pytanie o pranie...bo myślałąm o tych proszkach dla niemowląt, a w szpitalu polecili na początek tylko i wyłącznie płatki mydlane, bo jesli u dziecka wystąpią jakiekolwiek problemy ze skówą to to jest pierwsze zalecenie- prać tylko w płatkach mydlanych! więc chyba chcę być ten krok do przodu i juz mieć w nich rzeczy wyprane, żeby nie musieć prać wszystkiego od nowa :confused: co o tym myślicie???:confused::confused::confused:

A tak w ogóle to dziękuję Paniom moim które mi podsunęły sklep Drewex-Korolino w Krakowie :-D Bo dzięki niemu od wczorajszego wieczoru jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami wózka X-lander xa 2010 kolor ocean (niebieski) :-D:-D:-D i się bardzo cieszymy bo kupiliśmy go 100zł taniej niż jest dostępny gdziekolwiek ;-) (a mieliśmy do lutego poczekać:-p)
W ogóle się dowiedziałam, jak dzwoniłam do różnych sklepów, że te wózki schodzą jak ciepłę bułeczki i już zostały tylko w sklepach pojedyńcze kolory, a następna dostawa dopiero w II polowie lutego lub w marcu:szok:...dlatego woleliśmy nie czekać :-) (fotelik i gondola ('09) też dotrze do nas z aukcji po weekendzie:tak:)

Lada dzień przywiozą też łóżeczko dla małej :-D no i materac wybraliśmy kokos-pianka-gryka...czy dobrze?-nie wiem, ale tak radzono :confused::sorry2:

No i z takich większych zakupów zostałą nam tylko pościel- mamy wybraną (kremową) tylko zamówić trzeba (MY-SWEET-BABY 14-cz.120x90 moskitiera kolor hafty (892329506) - Aukcje internetowe Allegro)
tylko poradźcie z tym rozmiarem bo mamy do wyboru właśnie 120x90 lub 135x100 i nie wiem którą zamówić??????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: (lóżeczko standart będzie- 120x60) poradźcie dobre mamusie :-D

Ostatnia edycja:
No i z takich większych zakupów zostałą nam tylko pościel- mamy wybraną (kremową) tylko zamówić trzeba (MY-SWEET-BABY 14-cz.120x90 moskitiera kolor hafty (892329506) - Aukcje internetowe Allegro)
tylko poradźcie z tym rozmiarem bo mamy do wyboru właśnie 120x90 lub 135x100 i nie wiem którą zamówić??????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: (lóżeczko standart będzie- 120x60) poradźcie dobre mamusie :-D

śliczna pościel :) normalnie chce taką samą - tylko zdecydowanie mniej elementową

reklama
Aga, wronka-podrzuccie linki co zamawiałyście i czy wszystko ok z towarem!
bo wiadomo, że jk coś sprawdzone to i bez strachu można zamawiać!

kamisia ja kupiłam tutaj Batko ŚPIOCHY Śpioszki Ela r.56 Cena hurtowa !! (876017618) - Aukcje internetowe Allegro. Przesylak szybka, towar dobry gatunkowo. Jedno male ale....Pani zadzwonila do mnie ,że nie maja kolorów takich jak zamowiłam (w dwoch rodzajach) i zaproponowala albo wymianę na inne, albo zwrot kaski. Wymienilam na inny wzór i jestem zadowolona:tak:. Zresztą sprzedajaca b. sympatyczna;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry