reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Olapolap, mysle, ze z ta oliwka Nivea to dobry pomysł. polozna nam mowila, ze dobrze jest uzywac kosmetykow jednej firmy czy z jednej serii, bo w przypadku alergii nie musimy sie zastanawiac czy problem jest od penatena, bambino czy jeszcze czegos innego. a jesli kupujesz bambino to dobrym substytutem jest nivea. ja sama tez tak bede robila, bo bambino wydaje mi sie najbardziej klasyczne i sprawdzone.

reklama
Teraz to już zgłupiałam odnośnie materacy dla dzieci. Tu jest artykuł o materacach
Materace Dla Dzieci
Odradzają tam te wszystkie maty kokosowe w środku materaca.
Już lepiej radzą kupić zwykły piankowy.
I bądź tu mądry?!!!

wszystko ok, ale to jest strona gdzie rozniez sprzedaja materace i nie zauwazylam na niej klasycznych materacy kokos-pianka-gryka, a te wlasnie sa zalecane dla maluchów. ja osobiscie nie ufam takim strona www, bo to czysty marketing i nikt tam nie napisze, ze nasze materace sa super, ale mozesz kupic za 70 zl materac w zwyklym sklepie i tez bedzie ekstra...

przede wszystkim nie dajmy sie zwariowac i wszyskie informacje trzeba cedzic kilka razy

powiedziala pani od marketingu w rekamie i sposobach psychoogicznego oddziaływania na potencjanych kientów;-)

Chcialabym kupic krem bambino i widze ze sa dwa - pielegnacyjny i ochronny. Ktory wybrac? A moze oba tylko do roznych celow? Wlasnie - kiedy sie uzywa takich kremow??? Moj M uwaza, ze taka chemia jest zbedna, jak sadzicie? Jest cos 100% naturalnego czym mozna dziecko smarowac?

Ja słyszałam że na początku dzieciątko najlepiej smarować parafiną:-)a ta nir powinna uczulać. Z pewnością ją kupię.Nie mniej jednak w razie draki wyposażę się w zestaw kosmetyków dla malucha:-)ale nie wiem jakiej firmy- myslałam o Nivea Baby

Przyjechało moje łóżeczko i materacyk (kupiłam na necie) no i mam pytanko - zamówiłam materac kokos-pianka-gryka ale ta część z gryką wydaje mi się strasznie niewygodna.

Tak ma być? Wyraźnie dają się wyczuć kuleczki nasionek. Dziecku naprawdę będzie na tym wygodnie?????????

Będzie :tak: te ziarenka układają się pod ciałkiem a prześcieradełko frotte daje miękkość. My też taki mamy i wypróbowany już.

A co do wyciekania z pampersa to to się zdarza i to dosyć często zwłaszcza w nocy :-p Ale nie jest tego taka ilość żeby dziecko musiało spać na ceracie wystarczy położyć w to miejsce piluchę tetrową a ja kupowałam w rossmanie takie podkłady gdzie z jednej strony jest ceratka a z wierzchu taki wkład z waty czy czegoś w ten deseń i podkładałam to tą chłonną stroną do materaca i ładnie wyciągało wilgoć z materaca a na wierzchu było prześcieradełko.

olapolap Dzięki za prześledzenie mojej listy i komentarze do niej.
Tak, tak to chodziło mi o ochraniacz na łóżeczko.
Podkładów ceratkowych nie mam zamiaru używać. Pieluszki przecież są tak chłonne, to dopiero może się przydać jak już dziecko będzie spać bez pieluszki.
Kupiłam i obcązki i nożyczki. Swoje obcinam obcażkami, jakoś nożyczkami się nie nauczyłam. Mam kolezankę, która obcina swoje żyletką :szok: To jest hard core. Więc dziecku spróbuje i tym i tym. Zobaczymy czym mi będzie lepiej to robić.
A na materacyk to tak jak polecasz zdecyduję się na kokos-pianka-gryka.
To pieluszek też dokupię. Szczególnie podobają mi się te flanelowe. Są tak słodkie te wzorki :)

co do materaca gryka - pianka - kokos - powiadziano mi, że stronę kokos stosuje się dla noworodków do 10 miesiąca, potem przekłada się na część gryka - kóra jest twardsza

Myślę, że kiedyś się nie zastanawiano jaki materac - był jaki był i tez się człowiek jakoś wychował.. teraz jest dużo różnych rzeczy i można dostać kota:-):-) nie mówię już, że oczopląsu w sklepie też. Ja jestem alergikiem, mój mąż również i nam odradzono w 2 sklepach kokos - gryka (że gryka niby może uczulać malucha jak ma skłonności) i ostatecznie kupiliśmy kokos - pianka - kokos. Ale czy to dobrze? Cholera wie..:-)

Myślę, że kiedyś się nie zastanawiano jaki materac - był jaki był i tez się człowiek jakoś wychował.. teraz jest dużo różnych rzeczy i można dostać kota:-):-) nie mówię już, że oczopląsu w sklepie też. Ja jestem alergikiem, mój mąż również i nam odradzono w 2 sklepach kokos - gryka (że gryka niby może uczulać malucha jak ma skłonności) i ostatecznie kupiliśmy kokos - pianka - kokos. Ale czy to dobrze? Cholera wie..:-)

ja tez mam taki i czas pokaze:-)

reklama
Do góry