reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Chcialabym kupic krem bambino i widze ze sa dwa - pielegnacyjny i ochronny. Ktory wybrac? A moze oba tylko do roznych celow? Wlasnie - kiedy sie uzywa takich kremow??? Moj M uwaza, ze taka chemia jest zbedna, jak sadzicie? Jest cos 100% naturalnego czym mozna dziecko smarowac?

połozna nam mowila ze powinno sie newralgiczne miejsca smarowac kremem ochronnym albo kremem z pudrem a dla zwolennikow natury wszytkie paszki faldki i zaglebienia maka ziemniaczana:-)
dodatkowo moja znajoma u swoejej corci 5 miesiecznej stosuje masc majerankowa - na dodatek sama ja robi:-) z tym ze to na katarek, ale mi sie przy okazji natury przypomnialo;-)

reklama
MATERACYK DO ŁÓŻECZKA pół-twardy

Polecaja kokos-pianka-gryka lub (tańszy) kokos-pianka-kokos --- podobno ten pierwszy lepiej dopasowuje sie do cialka dziecka i jest wygodniejszy
:-D

PRZEŚCIERADŁA NA MATERACYK 2 szt.

Przydadza sie tez wielorazowe podklady ceratowe zeby ochronic materac
:tak:

Jaki ochraniacz?

SZAFKA PLASTIKOWA NA KOSMETYKI ? Taka na kółkach na 3 lub 4 pojemniki Zastawiam się czy kupić

Jesli nie masz komody na rzeczy dla dziecka to moze sie przydac

SZCZOTKA DO MYCIA BUTELEK ? zastanawiam się czy kupić

To jest groszowa sprawa, warto to kupic :tak: Sprzedaja nawet w zestawie ze szczotka do smoczkow - za jakies 5zl na allegro
:-D

PIELUCHY TETROWE 5 szt.
PIELUCHY FLANELOWE 3 szt.

Za malo :no: Tetrowych to przynajmniej 15-20, a flanelowych 5-10. Uzywa sie ich do wszystkiego

WANIENKA + STELAŻ

Ja sie wlasnie zastanawiam nad stelazem, ale z tego co czytalam uzywa sie go bardzo krotko i juz lepiej stawiac wanienke na komodzie albo na stole (jesli ma sie taka mozliwosc) albo na dwoch zestawionych ze soba krzeslach

NOŻYCZKI + OBCĄŻKI

Wydaje mi sie, ze lepiej kupic na poczatku same nozyczki, a jesli bedzie Ci nimi bardzo zle szlo, to wtedy dopiero dokupic obcazki.

WACIKI I PAŁECZKI GRUBSZE

Dobrze jest miec dwa rodzaje paleczek - zwykle do przemywania pepka i takie z ogranicznikami do przemywania uszek

Ostatnia edycja:
zaczelam czytac o pielegnacyjnym i ochronnym i chyba nie jest to takie oczywiste.... zaczelam sie sama w tym gubic......

w ogole bambino jest marka nivea a z tego co pamietam to u nich tez byly te szkodliwe srodki - kiedys o tym pisalysmy....

ech... i badz tu czlowieku madry...

zaczelam czytac o pielegnacyjnym i ochronnym i chyba nie jest to takie oczywiste.... zaczelam sie sama w tym gubic......

w ogole bambino jest marka nivea a z tego co pamietam to u nich tez byly te szkodliwe srodki - kiedys o tym pisalysmy....

ech... i badz tu czlowieku madry...

No wlasnie wlasnie... chcialoby sie jak najlepiej ale moze my sie po prostu za bardzo przejmujemy
;-)

w takich stuacjach to sie zastanawiam czy kupic i ten i ten czy zadnego, bo moze zaczynam wariowac i popadac w stany sklonne do przesady....

oooo mam ten krem bambino w domu i na nim jest napisane ze do twarzy ciala i pupy, i dzieki zawartosci tlenku cynku i kilku innych skladnikow zapobiega powstawaniu stanow zapalnych oraz skutecznie lagodzi wszelkie podraznienia skory (przepisalam co jest na opakowaniu;-)). wiec to chyba ten taki pupkowy:tak:
a jesli chodzi o kosmetyki bambino to polozna nas ostrzegala tylko przed oliwka z tej serii bo ona nie przepuszacz powietrza i ma zbyt intensywny dla babli zapach i moze prowadzic - przez ta nieprzepuszczalnosc- odparzenia.

mam w domu krem ochronny bambino:-) bo niedopisalam;-)

i sama go uzywam i sobie chwale, choc pupy nim sobie nie smaruje a buzie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D hahahahahahah

oooo mam ten krem bambino w domu i na nim jest napisane ze do twarzy ciala i pupy, i dzieki zawartosci tlenku cynku i kilku innych skladnikow zapobiega powstawaniu stanow zapalnych oraz skutecznie lagodzi wszelkie podraznienia skory (przepisalam co jest na opakowaniu;-)). wiec to chyba ten taki pupkowy:tak:
a jesli chodzi o kosmetyki bambino to polozna nas ostrzegala tylko przed oliwka z tej serii bo ona nie przepuszacz powietrza i ma zbyt intensywny dla babli zapach i moze prowadzic - przez ta nieprzepuszczalnosc- odparzenia.

Super, dziekuje!! :-D Co do oliwki to dobrze, ze to napisalas, bo ja mam na mojej liscie zakupowej (jutro chce wszystko zamowic na allegro) wlasnie oliwke bambino 300ml
:baffled:

Mam jeszcze do wyboru oliwke Nivea baby... ale skoro napisalas, ze bambino=nivea, to nie wiem co robic...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry