reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Chcialabym kupic krem bambino i widze ze sa dwa - pielegnacyjny i ochronny. Ktory wybrac? A moze oba tylko do roznych celow? Wlasnie - kiedy sie uzywa takich kremow??? Moj M uwaza, ze taka chemia jest zbedna, jak sadzicie? Jest cos 100% naturalnego czym mozna dziecko smarowac?

połozna nam mowila ze powinno sie newralgiczne miejsca smarowac kremem ochronnym albo kremem z pudrem a dla zwolennikow natury wszytkie paszki faldki i zaglebienia maka ziemniaczana:-)
dodatkowo moja znajoma u swoejej corci 5 miesiecznej stosuje masc majerankowa - na dodatek sama ja robi:-) z tym ze to na katarek, ale mi sie przy okazji natury przypomnialo;-)

reklama
MATERACYK DO ŁÓŻECZKA pół-twardy

Polecaja kokos-pianka-gryka lub (tańszy) kokos-pianka-kokos --- podobno ten pierwszy lepiej dopasowuje sie do cialka dziecka i jest wygodniejszy
:-D

PRZEŚCIERADŁA NA MATERACYK 2 szt.

Przydadza sie tez wielorazowe podklady ceratowe zeby ochronic materac
:tak:

Jaki ochraniacz?

SZAFKA PLASTIKOWA NA KOSMETYKI ? Taka na kółkach na 3 lub 4 pojemniki Zastawiam się czy kupić

Jesli nie masz komody na rzeczy dla dziecka to moze sie przydac

SZCZOTKA DO MYCIA BUTELEK ? zastanawiam się czy kupić

To jest groszowa sprawa, warto to kupic :tak: Sprzedaja nawet w zestawie ze szczotka do smoczkow - za jakies 5zl na allegro
:-D

PIELUCHY TETROWE 5 szt.
PIELUCHY FLANELOWE 3 szt.

Za malo :no: Tetrowych to przynajmniej 15-20, a flanelowych 5-10. Uzywa sie ich do wszystkiego

WANIENKA + STELAŻ

Ja sie wlasnie zastanawiam nad stelazem, ale z tego co czytalam uzywa sie go bardzo krotko i juz lepiej stawiac wanienke na komodzie albo na stole (jesli ma sie taka mozliwosc) albo na dwoch zestawionych ze soba krzeslach

NOŻYCZKI + OBCĄŻKI

Wydaje mi sie, ze lepiej kupic na poczatku same nozyczki, a jesli bedzie Ci nimi bardzo zle szlo, to wtedy dopiero dokupic obcazki.

WACIKI I PAŁECZKI GRUBSZE

Dobrze jest miec dwa rodzaje paleczek - zwykle do przemywania pepka i takie z ogranicznikami do przemywania uszek

Ostatnia edycja:
zaczelam czytac o pielegnacyjnym i ochronnym i chyba nie jest to takie oczywiste.... zaczelam sie sama w tym gubic......

w ogole bambino jest marka nivea a z tego co pamietam to u nich tez byly te szkodliwe srodki - kiedys o tym pisalysmy....

ech... i badz tu czlowieku madry...

zaczelam czytac o pielegnacyjnym i ochronnym i chyba nie jest to takie oczywiste.... zaczelam sie sama w tym gubic......

w ogole bambino jest marka nivea a z tego co pamietam to u nich tez byly te szkodliwe srodki - kiedys o tym pisalysmy....

ech... i badz tu czlowieku madry...

No wlasnie wlasnie... chcialoby sie jak najlepiej ale moze my sie po prostu za bardzo przejmujemy
;-)

w takich stuacjach to sie zastanawiam czy kupic i ten i ten czy zadnego, bo moze zaczynam wariowac i popadac w stany sklonne do przesady....

oooo mam ten krem bambino w domu i na nim jest napisane ze do twarzy ciala i pupy, i dzieki zawartosci tlenku cynku i kilku innych skladnikow zapobiega powstawaniu stanow zapalnych oraz skutecznie lagodzi wszelkie podraznienia skory (przepisalam co jest na opakowaniu;-)). wiec to chyba ten taki pupkowy:tak:
a jesli chodzi o kosmetyki bambino to polozna nas ostrzegala tylko przed oliwka z tej serii bo ona nie przepuszacz powietrza i ma zbyt intensywny dla babli zapach i moze prowadzic - przez ta nieprzepuszczalnosc- odparzenia.

mam w domu krem ochronny bambino:-) bo niedopisalam;-)

i sama go uzywam i sobie chwale, choc pupy nim sobie nie smaruje a buzie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D hahahahahahah

oooo mam ten krem bambino w domu i na nim jest napisane ze do twarzy ciala i pupy, i dzieki zawartosci tlenku cynku i kilku innych skladnikow zapobiega powstawaniu stanow zapalnych oraz skutecznie lagodzi wszelkie podraznienia skory (przepisalam co jest na opakowaniu;-)). wiec to chyba ten taki pupkowy:tak:
a jesli chodzi o kosmetyki bambino to polozna nas ostrzegala tylko przed oliwka z tej serii bo ona nie przepuszacz powietrza i ma zbyt intensywny dla babli zapach i moze prowadzic - przez ta nieprzepuszczalnosc- odparzenia.

Super, dziekuje!! :-D Co do oliwki to dobrze, ze to napisalas, bo ja mam na mojej liscie zakupowej (jutro chce wszystko zamowic na allegro) wlasnie oliwke bambino 300ml
:baffled:

Mam jeszcze do wyboru oliwke Nivea baby... ale skoro napisalas, ze bambino=nivea, to nie wiem co robic...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry