Też zdecydowanie wolałabym koszulę na guziczki.. jeszcze nie kupiłam, myślicie, że 2 spokojnie wystarczą? Mnie przerażaja te majty i wielgachne podpaski :-):-) muszą być takie siatkowe czy zwykłe większe bawełniane? Raczej będę rodziła sn ale w razie cc to chyba lepsze wyższe prawda? Może lepiej mieć i takie i takie? Nie śmiejcie się z moich dylematów.:-)
reklama
ech.... staram sie tez myslec rozsadnie w kwestii zakupów. mam 2 komplety poscieli, ale kupilam takie w normalnych cenach, wiec bez specjalnych "wytrysków"... jedne w bebenki drugi takie w kolorowe paski...
ale jak patrze na na te kolorowe misiowe falbanki bibelotki, to az mi przykro i mam do siebie pretensje ze tak "wyrachowana" ekonomicznie matka jestem...
ech...
no to sie pozaliłam..
ale jak patrze na na te kolorowe misiowe falbanki bibelotki, to az mi przykro i mam do siebie pretensje ze tak "wyrachowana" ekonomicznie matka jestem...
ech...
no to sie pozaliłam..
Też zdecydowanie wolałabym koszulę na guziczki.. jeszcze nie kupiłam, myślicie, że 2 spokojnie wystarczą? Mnie przerażaja te majty i wielgachne podpaski :-):-) muszą być takie siatkowe czy zwykłe większe bawełniane? Raczej będę rodziła sn ale w razie cc to chyba lepsze wyższe prawda? Może lepiej mieć i takie i takie? Nie śmiejcie się z moich dylematów.:-)
Koszule myśle ,że 2 wystarczą. Ja mialam po pierwszym porodzie 2 i bylo ok.
Majtki - w szpitalu generalnie wogóle nie pozwalaja miec majtek. Zakladasz je praktycznie jak idziesz do toalety czy się przmieszczasz. Z powodów higienicznych siatkowe są ok bo przepuszczaja powietrze i rana się szybciej goi. Bawełniane kategorycznie odpadają do szpitala.
To nic smiesznego, przynajmniej nie dla mnie - ja mam dokladnie takie same problemy ale jak nie zapytamy, to wiedziec nie bedziemy, bo niby skad jak to jest nasze 1sze dzieckoTeż zdecydowanie wolałabym koszulę na guziczki.. jeszcze nie kupiłam, myślicie, że 2 spokojnie wystarczą? Mnie przerażaja te majty i wielgachne podpaski :-):-) Nie śmiejcie się z moich dylematów.:-)
Jak to nie mozesz miec majtek?! to jak sie te wklady trzymaja? moze glupio pytam, ale nie wyobrazam sobie tegoMajtki - w szpitalu generalnie wogóle nie pozwalaja miec majtek. Zakladasz je praktycznie jak idziesz do toalety czy się przmieszczasz. Z powodów higienicznych siatkowe są ok bo przepuszczaja powietrze i rana się szybciej goi. Bawełniane kategorycznie odpadają do szpitala.
To nic smiesznego, przynajmniej nie dla mnie - ja mam dokladnie takie same problemy ale jak nie zapytamy, to wiedziec nie bedziemy, bo niby skad jak to jest nasze 1sze dziecko
Jak to nie mozesz miec majtek?! to jak sie te wklady trzymaja? moze glupio pytam, ale nie wyobrazam sobie tego
Jak leżysz to trzymasz je udami. U mnie w szpitalu majtek miec nie wolno. Ja zkładalam jak szłam do WC, chociaż na to też krzywo patrzyli, ale nie wyobrażalam sobie marszu z zacisnietymi udami.
Wronko - jesteś kochana.. dzięki za odzew :-):-)
Ależ nie ma za co. Jak tylko bedę wiedziała, z chęcią odpowiem i pomogę. Sama mialam podobne dylematy w pierwszej ciaży;-)
no to przestraszylas mnie nie na zarty... to jest straszne! musze sie dowiedziec jak to jest u mnie, bo nawet lezenia bez sobie nie wyobrazam Moze i lepszy dostep powietrza czy cos, ale i tak to do mnie nie przemawiaJak leżysz to trzymasz je udami. U mnie w szpitalu majtek miec nie wolno. Ja zkładalam jak szłam do WC, chociaż na to też krzywo patrzyli, ale nie wyobrażalam sobie marszu z zacisnietymi udami.
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
mozna mieć majtki siatkowe i ceratkowe
reklama
no to przestraszylas mnie nie na zarty... to jest straszne! musze sie dowiedziec jak to jest u mnie, bo nawet lezenia bez sobie nie wyobrazam Moze i lepszy dostep powietrza czy cos, ale i tak to do mnie nie przemawia
Aga, ja rodziłam prawie 5 lat temu, moze sie teraz zmieniło. Zresztą mysle,że to od szpitala zalezy. Ja tam teraz kupie siatkowe i będę je i tak zakładac
Podziel się: