reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja mam dwie koszule do karmienia, z takimi kieszeniami,do karmienia.Zobaczymy jak sie sprawdza w praktyce:-)
Ja jak urodzilam starszego synka to uzywalam tych wiekszych podkladow poporodowych przez okolo dwa tygodnie od urodzenia.

Co do pieluszek new born u nas wystarczyla jedna paczka (maly wazyl 4 kilo) a potem kupowalam o rozmiar wieksze.Takze jedna paczka new born na poczatek powinna wystarczyc:tak:

reklama
Justa - mysle, ze mniej wiecej o takie cos chodzi...

Ja sobie kupilam 2 takie koszule - jedna czarna druga szara. To sa normalne nocne koszule, ale guziczki rozpinaja sie bardzo gleboko, wiec cycorka powinnam bez problemu wystawic.
BLACK NIGHTSHIRT - Nightshirtsat Peacocks

Co do rozmiaru, to wzielam wieksze niz normalnie kupuje, mimo ze mam nadzieje ze po porodzie zgubie brzuchol i woda ze mnie zejdzie. Nie wiem jak bedzie z pokaremem, ale wszysycy uczulalil, ze piersi moga sie jeszcze powiekszyc, a jakby trzeba bylo nosic jeszcze pod spod stanik, i wkladki, to chyba fakycznie lepiej miec wieksze i luzniejsze...

wróciliśmy z zakupów :)
Wspominałam, że wybieramy się na jazdę próbną wózkiem - no i WRÓCILIŚMY Z WÓZKIEM - nabylismy drogą kupna X-LANDER 2010 kolor ROCKY :) jest śliczny.

W zestawie mamy spacerówkę, gondolę, śpiworek na zimę, torbę, fotelik maxi-cosi,

i takim sposobem, pierwszy duży i chyba najbardziej kosztowny zakup mamy za sobą

A ja nie wiem co mam zrobic.
Forget chyba wspominala jakis czas temu, ze udalo jej sie znalezc sklep, gdzie nowe modele xlander z 2010 sa w cenie starych, wiec ja wiedziona pokusa zadzwonilam do kilku sklepow jakich namiary znalazlam na necie - i co? i za sama spacerowke plus gondole mniej niz 1600 zl nie da rady :-(
To dziwne, bo na allegro zestawy 2009 z torbami, spiworkami, moskitierami i innymi *******ami juz od 999zl sie wyrobic mozna... :confused::confused::confused::confused:

EDIT: Czy slowo P I E R D O L A M I jest wulgarne, ze mi je wygwiazdkowlo? Nie widezialam ...

Ostatnia edycja:
wróciliśmy z zakupów :)
Wspominałam, że wybieramy się na jazdę próbną wózkiem - no i WRÓCILIŚMY Z WÓZKIEM - nabylismy drogą kupna X-LANDER 2010 kolor ROCKY :) jest śliczny.

W zestawie mamy spacerówkę, gondolę, śpiworek na zimę, torbę, fotelik maxi-cosi,

i takim sposobem, pierwszy duży i chyba najbardziej kosztowny zakup mamy za sobą

gratulacje:-)

reklama
Do góry