reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

z pamietnika przyszłej mamy zakupoholiczki...

byłam w sklepie... widziałam ubranka...piekne... ale jak powiedziałam pani ekspedientce, ze chciałabym zobaczyc i dotknąć tych pciochów i kładąc mi je na ladzie wysunęła sie karteczka z ceną 45zł oniemiałam....grzecznie podziekowałam i poszlam do sklepu obok...do popularnie zwanego lumpeksem.... i kupiłam 8 szt pciochów i bodziaków za 20 zł... early days.... 2 szt z metką jeszcze.....i niech mi mąż zarzuci ze nie jestem gospodarna

a tak na poważnie, zwariowali z cenami...a i tak wszytko musze prac w wysokiej temperaturze więc jeden czort z tym wszytkim...
byłam tez w sklepie ze wszystkimi artykułami dzieciecymi, bo chcemy powoli sie uzbrajać w niezbedniki i facet mi pokazuje łóżeczko za 500 zł... no więc sie pytam dlaczego az tyle, na co pan ze jest renomowanej firmy i z jakiegośtam drewna... obok stoi drugie łóżeczko za 139zł i sie pytam czym sie różnią oba oprócz ceny... no to ten znowu ze ten jest z renomowanej firmy i jakiegostam drewna... no to sie pytam jakie ma znaczenie to jakieśtam drewno skoro oba są pokryte lakierem spełniającym wszystkie wymogi bezpieczeństwa dla bąbli... no to pan mi na to, ze ten za 500 jest renomowanej firmy.....:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:.... sie grzecznie pozegnałam i doszłam do wniosku ze nic u tego pana nie kupie:-)

nabyłam jeszcze rajstopki dla przyszlej mamy szt.2, podobno maja mi nie uciskac brzuszka i sa renomowanej firmy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ech sie usmiałam

reklama
nabyłam jeszcze rajstopki dla przyszlej mamy szt.2, podobno maja mi nie uciskac brzuszka i sa renomowanej firmy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
haha, dobre :-D

Dziewczyny, a jakie macie zdanie na temat chust do noszenia dzieci? Ja juz dlugo, dlugo przed ciaza wiedzialam, ze w cos takiego sie zaopatrze, i tak Malucha bede nosic.
Najbardziej podobaja mi sie takie fasony, mysle ze sa najbardziej komfortowe...
http://www.bebelulu.pl/v3/cont_artykul.php?id=43&lang=pl
http://www.bebelulu.pl/v3/cont_artykul.php?id=64&lang=pl

haha, dobre :-D

Dziewczyny, a jakie macie zdanie na temat chust do noszenia dzieci? Ja juz dlugo, dlugo przed ciaza wiedzialam, ze w cos takiego sie zaopatrze, i tak Malucha bede nosic.
Najbardziej podobaja mi sie takie fasony, mysle ze sa najbardziej komfortowe...
BEBELULU - Chusty - HAMALU
BEBELULU - Chusty - RAPALU

Jak poczytasz na forach " mam chustowcyh " to żadna nie napisze że te chusty sa dobre . najlepsze chusty to sa te wiązane długie bez żadnych kułek i innych cudów , czytałam sobie troszkę o tym . W wawie sa specjalne sklepy gdzie mozna wybrac chuste panie ucza wiązać itp. Niektóre mamy robią chusty same ale to juz pewnie trzeba się lepiej na tym znac . Ja synka nie nosiłam bo tego nie wymagał a dwa że była zima więc ciężko by było . Ale na lato moim zdaniem to super sprawa i bardzo mi sie to podoba.

Co do wózków to uzbrojona w doświadczenia z synkiem nigdy bym już nie kupiła drogiego wózka 3w1 wszyskie sa ciężkie jak cholera i spacerówki takiego kloca miałam poprostu dość . Efektem był zakup maclarena jak synek miał pół roku. Zreszta mało się widuje mam które do końca jeżdżą takimi wózkami . BYnajmniej u mnie

hej dziewczyny
jesli chodzi o ciuszki uzywane to ja w sumie nie mam zadnego problemu, tu gdzie mieszkam nie ma zadnych lumpeksow, ale na flohmarktach mozna kupic i pewnie sie tam wybiore i popatrze, jak beda ok to jasne ze kupie, dobrze wypiore i w czym problem?
Dagsila - tez sie usmialam z twojego postu z ta renomowana firma hehe, niektorzy sklepowi to wogle nie maja pojecia o czym mowia...a co do wozka to na twoim miejscu najpierw bym go dobrze sprawdzila czy rzeczywiscie sie dobrze prowadzi i skreca, bo z taka waga wozka to ciezko bedzie wypadac na rajdy...moja kuzynka ma cos podobnego, po prostu katastrofa...
Katik - co do tych chust, to mnie one przerazaja po prostu:szok: u mnie to nawet w gre nie wchodzi, jesli nosidelko dla dziecka to tylko od babybjörn - testowane, przyjazne dla dziecka i mamy. chociaz ja chyba wogole nie bede kupowala, bo w sumie moim wozkiem do kazdego sklepu wjade, skreca w miejscu bez problemowo, jest maly i lekki, mysle ze takie nosidelko dla dziecka nie bedzie mi wogole potrzebne, no ale sie okaze...
niech nikt nie odbiera mojego postu jako obrazajacy czy cos, nikogo nie chce urazic tylko pomoc:tak: buzka dla was wszystkich

Mnie się chusty podobają, zawsze twierdziłam, że będę przyszłe Bobo w chuście nosić, ale porozmawiałam z koleżanką, która taką chustę nabyła, bo z mężem kochają góry.. Chusta się nie sprawdza:-( Szybko dokupili profesjonalne nosidełko.
Teraz myślę, że po mieście to raczej wózkiem będziemy śmigać, a w góry z nosidełkiem, więc 200zł wydane na porządną chustę to strata kasy.

No to z tymi chustami tyle ile ludzi , tyle opinii. Moja przyjaciolka ma ich caly zestaw, i chwali sobie bardzo.
A w kwestii nosidelek, czytalam o przewadze chust nad nosidelkami, sztywnymi i niepoddajacymi sie dziecku. Zwlaszcza w poczatkowych miesiacach po urodzeniu nie sa polecane.

Katik - co do tych chust, to mnie one przerazaja po prostu:szok: u mnie to nawet w gre nie wchodzi, jesli nosidelko dla dziecka to tylko od babybjörn - testowane, przyjazne dla dziecka i mamy. chociaz ja chyba wogole nie bede kupowala, bo w sumie moim wozkiem do kazdego sklepu wjade, skreca w miejscu bez problemowo, jest maly i lekki, mysle ze takie nosidelko dla dziecka nie bedzie mi wogole potrzebne, no ale sie okaze...
niech nikt nie odbiera mojego postu jako obrazajacy czy cos, nikogo nie chce urazic tylko pomoc:tak: buzka dla was wszystkich

Mnie się chusty podobają, zawsze twierdziłam, że będę przyszłe Bobo w chuście nosić, ale porozmawiałam z koleżanką, która taką chustę nabyła, bo z mężem kochają góry.. Chusta się nie sprawdza:-( Szybko dokupili profesjonalne nosidełko.
Teraz myślę, że po mieście to raczej wózkiem będziemy śmigać, a w góry z nosidełkiem, więc 200zł wydane na porządną chustę to strata kasy.

Ja nie miałam ani tego , ani tego . Przewaga chuty jest taka że można w niej nosić dziecko wiele godzin w róznych pozycjach . A nosidełko to coz żadne nawet najleppsze nie jest dobre . Przyjazne jest ale chyba tylko mamie :no: Zobaczcie sobie w jakiej pozycji jest dziecko w nosidełku , dosłownie wisi na własnym kroczu :no::-( Fajne to jest ale na wyjście do sklepu na 15 min ale napewno nie na eskapady w góry:tak:
Elvie - dobre chuty potrafią i 500zł kosztowac :tak:

Moje dziecko obyło sie bez chusty, dostalismy co prawda nosidełko, takie na ramiona, ale uzywalam az 2 razy bo dla mnie to jest zupełnie nie praktyczne, wolałam jak dzidzius wygodnie lezał w wózli i mogł sobie machac nozkami i przeciagac sie na wszystkie strony :-)

reklama
no wiec zaczełam szukac czegos innego i znalazłam:-)
jest swietny i uroczy, ma pąpowane koła i skretna (z mozliwościa blokady) przedni oś. a mianowicie mówie o --- BEBECAR VECTOR AT CAŁY ZESTAW --- (755994852) - Aukcje internetowe Allegro

wózek świetny,ładny i funkcjonalny, ale cena jak dla mnie za wysoka:no:

a tak na poważnie, zwariowali z cenami...a i tak wszytko musze prac w wysokiej temperaturze więc jeden czort z tym wszytkim...
byłam tez w sklepie ze wszystkimi artykułami dzieciecymi, bo chcemy powoli sie uzbrajać w niezbedniki i facet mi pokazuje łóżeczko za 500 zł... no więc sie pytam dlaczego az tyle, na co pan ze jest renomowanej firmy i z jakiegośtam drewna... obok stoi drugie łóżeczko za 139zł i sie pytam czym sie różnią oba oprócz ceny... no to ten znowu ze ten jest z renomowanej firmy i jakiegostam drewna... no to sie pytam jakie ma znaczenie to jakieśtam drewno skoro oba są pokryte lakierem spełniającym wszystkie wymogi bezpieczeństwa dla bąbli... no to pan mi na to, ze ten za 500 jest renomowanej firmy.....:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:.... sie grzecznie pozegnałam i doszłam do wniosku ze nic u tego pana nie kupie:-)

co do ubranek, Gracjanek miał bardzo dużo uzywanych ciuszkow, czy to po kims znajomym, czy z lumpeksu, bodziaki tez mial niektore uzywane - plus jest taki, ze takie ubranko mozna wyprac w wysokiej temperaturze, a czy nowe czy uzywane i tak trzeba wyprac.

co do renomowanych rzeczy z reguły roznia sie nie tylko cena. niekiedy te nierenomowane sa duzo lepsze jakosciowe.

ja chyba zdecyduje sie na lozezko turystyczne

my mamy normalne łózeczko, ale dla drugiego maluszka bedziemy kupowac turystyczne, mamy turystyczne ale trzeba juz je wymienic. zastanbawiamy sie czy kupic zwykle czy z funkcja kołyski, bardzo mi sie podobaja ale boje sie ze dzidzius sie za bardzo przyzwyczai do kolysania:-(

Ja mam pełno ciuszków po córci,wszystko trzymałam dla następnej dzidzi:tak:, także jak będzie dziewczynka, to nie mam problemu, a jak chłopiec to bedę musiała zrobic selekcje i powydawac sukienki,a zaopatrzyc sie w bardziej chłopięce ciuszki.

.

Ja mam pozostawiane ciuszki po chłopcu, wiec jesli Ty bedziesz miała teraz chłopca a ja dziewczynke mozemy zrobic biznes :-D

Do góry