reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja duzo rzeczy dostane uzywanych ale na pewno kupie tez kilka nowych,tak jak dziewczyny napisaly nie ma sensu wydawac niewiadom ile kasy na nowe ciuszki bo maluch szybciutko z nich wyrosnie:tak:

reklama
hej,

mam pytanie czy któras z Was ma jakies doswiadczenie i jakies modele do polecenia jezeli chodzi o nawilzacze powietrza i elektryczne nianie??
chciałabym takie rzeczy kupowac stopniowo, zeby mnie pozniej wydatki nie przygniotły.
znalazłam kilka modeli, ale wole usłyszeć co doświadczone Mamy maja w tej kwestii do powiedzenia:-)

dziewczyny nowe rzeczy są straaaasznie drogie i ja z doświadczenia wiem że dla następnego dzidziusia z małych rzeczy nowych to tylko ograniczę się do bodziaków, śpiochów - na sam początek jak skończy maluszek 3 miesiące i będę wiedziała ze nie jest żadnym alergikiem będe zakładać używane bo rzeczewiście dzieci szybko wyrastają a później kiedy rosną nieco wolniej to ubranka w których się karmi dzdizulki obiadkiem - nie nadaje się do niczego. Plamy które są zostawione na bodziakach nie spierają się w ogóle :szok::szok::szok: i to jest koszmar bo ja dochodze do wniosku że naprawde nie warto kupować rzeczy nowych (tak jakk ja ostatnio to zrobiłam i kupiłam 3 bluzeczki za bagatela prawie 100zł) wracam z pracy a tam mój szanowny mąż karmi Karolkę jakąś zupka pomidorową właśnie w nowej bluzeczce i Kakrolka i bluzka i on i wszystko dookoła pomarańczowe :-D. Bluzka tylko do po domu :laugh2: bo naweyt plany w temp 70C nie chciały się sprać więc kurcze dziewczyny ja postanowiłam zaopatrywać się na allegro i ciuchlandach bo inaczej bym zbankrutowała :-(

no własnie a co z tymi nawilżaczami - ja też chcę zakupić na okres grzewczy więc dziewczyny jeśli któraś z was ma jakies doświadczenie to piszcie bo czekamy z Dagsilą :rofl2::rofl2:

sandrahaha, ja zgadzam sie z Katik, tez planuje poszwedac sie do carboothach (czy jak to sie tam powinno odmienic :-p), zwlaszcza w Irl Polnocnej, bo tutaj u mnie za wiele tego nie ma i wybor duzo mniejszy. Do tego mam zamiar tez pochodzic do Primarka, bo tam czesto mozna kupic naprawde fajne i nowe przeciez rzeczy za 1-2 euro wiec za grosze tak naprawde. Nie mam zamiaru kupowac narazie niczego w typowo dzieciecych sklepach, bo szkoda kasy jak dla mnie. Oczywiscie o ubrankach mowie, nie smoczkach czy cos, bo tego bym nigdy nie odkupila od kogos :no:

O kurka no to nieźle:szok:, w takim razie chyba oni lekko przesadzają,żeby aż taka różnica była. Przyznam,że nie spotkałam się z taką sytuacją, ale to pewnie dlatego,że z cocodrillo miałyśmy chyba tylko jeden dresik, dawno temu:tak:. Jakoś nie po drodze mi do tego sklepu. Zrsztą u Nas chyba jest tylko jeden i to jeszcze słabo wyposażony a i sprzedawczynie sprawiają wrażenie,że nie mają pojęcia co tam sprzedają:no: i jakoś się uprzedziłam:tak:

Ja mam outlet z fajnymi cenkami i dlatego tam kupuje bo jest tanioszka :tak: i panie wiedza co sprzedaja he he

hej,

mam pytanie czy któras z Was ma jakies doswiadczenie i jakies modele do polecenia jezeli chodzi o nawilzacze powietrza i elektryczne nianie??
chciałabym takie rzeczy kupowac stopniowo, zeby mnie pozniej wydatki nie przygniotły.
znalazłam kilka modeli, ale wole usłyszeć co doświadczone Mamy maja w tej kwestii do powiedzenia:-)

dziewczyny nowe rzeczy są straaaasznie drogie i ja z doświadczenia wiem że dla następnego dzidziusia z małych rzeczy nowych to tylko ograniczę się do bodziaków, śpiochów - na sam początek jak skończy maluszek 3 miesiące i będę wiedziała ze nie jest żadnym alergikiem będe zakładać używane bo rzeczewiście dzieci szybko wyrastają a później kiedy rosną nieco wolniej to ubranka w których się karmi dzdizulki obiadkiem - nie nadaje się do niczego. :rofl2:

Nie bardzo rozumiem co ma alergia do używanych rzeczy:eek:?
A plamy bardzo ładnie schodzą w vizir sensitive absolut, moje są wszystkie doprane mimo że mały to brudas . jak coś bardzo brudne najpierw mocze w vanishu

nawilżacz mam HB ELECTRO.pl - najlepszy polski elektromarket - Nawilżacz powietrza UH1020 + NOTATNIK magnetyczny GRATIS
podobny bardzo do tego , mojego nie mogę znaleźć
Niania to dla mnie zbedny wydatek , mimo posiadania 200 metrowego domu i tak słysze jak synek tylko jęknie w łóżeczku . Nawet jak jestem na drugim końcu

aniam a ty prałaś w tym proszku nawet ubranka dla niemowlaków?? a nie np w lovelli?
Kurcze bo ja piorę do tej pory w tych proszkach dla dzieci i ni hu hu plamy nie chcą zejść :-):-):-)
a z tą alergią to sama juz nie wiem ale jakoś bałabym się ubierać takie wrażliwe ciałko w bodziaki z ciuchlandów hmmmmm no nic może mis ie coś jeszcze pozmienia hihi

dagsila - bajeranckie te ciuszki ja zaraz tez zaczne szperać hie hie hie
ale cena rzeczywiście wygórowana i to mocno :szok:

Czesto ogladałam takie aukcje ale jakoś nigdy nie kupiłam . Mam w wawie kilka takich lumpków gdzie są takie rzeczy i jakoś zawsze wolałam sama sobie wybrac i pomacac . Zresztą takie grzebanie w lumpku to dla mnie większa frajda niż polowanie na allegro :-D:-D choć to tez dobry sport he he

Ja napewno kupię taką karuzelkę :
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (745131954) - Aukcje internetowe Allegro
bo mam już taką pościel
FISHER PRICE RAINFOREST POSCIEL 4 CZESCI SUPER! (743124569) - Aukcje internetowe Allegro
z tym że dałam za nia sporo mniej bo kumpelka z BB ze stanów mi wysłała .
Poprzednio też miałam karuzelkę z fishera i są rewelacyjne . Mąz mi ją na prąd przerobił bo zjada bateryjki bardzo i grała ile wlazło:-D Potem się na allegro na nią rzucili przez ten zasilacz i sprzedałam ją za więcej niż za nią zapłaciłam

reklama
Czesto ogladałam takie aukcje ale jakoś nigdy nie kupiłam . Mam w wawie kilka takich lumpków gdzie są takie rzeczy i jakoś zawsze wolałam sama sobie wybrac i pomacac . Zresztą takie grzebanie w lumpku to dla mnie większa frajda niż polowanie na allegro :-D:-D choć to tez dobry sport he he

Ja napewno kupię taką karuzelkę :
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (745131954) - Aukcje internetowe Allegro
bo mam już taką pościel
FISHER PRICE RAINFOREST POSCIEL 4 CZESCI SUPER! (743124569) - Aukcje internetowe Allegro
z tym że dałam za nia sporo mniej bo kumpelka z BB ze stanów mi wysłała .
Poprzednio też miałam karuzelkę z fishera i są rewelacyjne . Mąz mi ją na prąd przerobił bo zjada bateryjki bardzo i grała ile wlazło:-D Potem się na allegro na nią rzucili przez ten zasilacz i sprzedałam ją za więcej niż za nią zapłaciłam

niestety u mnie nie ma takich rzeczy, przynajmniej uzywanych... na taka aukcje, tzn na taki zakup bym sie nie zdecydowała - moj maz by mnie chyba przeswiecil:-) ale poluje na pojedyncze rzeczy w podobnym stylu:-)

ale posciel....sliczna, ale 400pln.... to duzo....

Do góry