kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Pochwale sie Wam Dziewczyny, ze Kochanie Moje zabralo mnie dzis na zakupy i kupilismy kilka fajnych rzeczy: pieluszki new baby 8 paczek, chusteczki naliwzajace, 2 butelki po 260ml ze smoczkiem antykolkowym i termometrem sprawdzajacym temp mleka, podgrzewacz do butelek, wkladki laktacyjne, majtki poporodowe i jeszcze jakies drobiazgi
a wlasnie, powiedzcie mi kochane moje, ile mi potrzeba tych majtek i wkladek laktacyjnych? bo ja kompletnie nie mam pojecia Acha, jeszcze jakbyscie mi powiedzialy, jakie podaski bierze sie do szpitala? wiem, ze duze jakies, ale moze jakies przyklady? bo w tym dziwnym kraju mowia mi, ze jakie chce, takie mam sobie wziac, wiec malo to pomocne jak dla mnie... ostatni pytanie jakie mam: ile srednio dziecko zuzywa pieluch dziennie? bo tez nie wiem, ile mam miec takich pieluszek new baby 2-5kg...
Alez mam dylematy, wiem ale niestety nie orientuje sie jeszce...
No troche zaszalalas z tym new baby a jaki przedzial kg tam jest bo z pampersa new baby sa malutkie i oplaca sie od razu kupic rozmiar 2 ktory jest od 3-5 kg wiec i tak dobry, a te jedynki to malutkie i nieekonomiczne opakowanie, ja mialam jedne a potem 2
mi na poczatku szlo duzo pieluch bo dziecko co kichnie to zaraz siusiu lub jakas kupka (na poczatku smółka czyli taka ciagnaca sie i lepiaca) a taki dzidzius czesto jest kaprysny i jak troszke siusiu ma to nie chce np. jesc bo mu niekomfortowo nie pamietam na sztuki ale tak nawet co godzine nie raz przebieralam potem rzadziej
majtki kupuje sie w paczuszce po 7 sztuk i to starcza
zamaist podpasek lepsze sa podklady poporodowe ktore kupuje sie w aptece, sa o wiele wieksze, ale nie ma cos ie przerazac w szpitalu mozna spokojnie sobie w takich lerzec, bo leci z Ciebie tak, ze przynajmniej sie nie stresujesz ze bokami wyjdzie (przepraszam za dosłownosc) a w domu mozna przejsc na podpaski jakies wielkie np. bella maxi
ja te podklady w domu jeszcze ze 2 dni uzywalam, kupilam ich 2 paczki
wkladki laktacyjne to na poczatek jedna paczka a potem sokupisz przeciez meza mozesz wyslac w skepach nie zabraknie, a nie wiadomo jak bedzie z karmieniem,
ja w szpitalu ich nei uzywalam, bo na poczatku malutko pokarmu leci, tylko troszenke leci siary, a nawal pokarmu jest w 2 lub 3 dobie i dopiero wtedy "wysadza"