reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Pochwale sie Wam Dziewczyny, ze Kochanie Moje zabralo mnie dzis na zakupy i kupilismy kilka fajnych rzeczy: pieluszki new baby 8 paczek, chusteczki naliwzajace, 2 butelki po 260ml ze smoczkiem antykolkowym i termometrem sprawdzajacym temp mleka, podgrzewacz do butelek, wkladki laktacyjne, majtki poporodowe i jeszcze jakies drobiazgi:-D
a wlasnie, powiedzcie mi kochane moje, ile mi potrzeba tych majtek i wkladek laktacyjnych? bo ja kompletnie nie mam pojecia:( Acha, jeszcze jakbyscie mi powiedzialy, jakie podaski bierze sie do szpitala? wiem, ze duze jakies, ale moze jakies przyklady? bo w tym dziwnym kraju mowia mi, ze jakie chce, takie mam sobie wziac, wiec malo to pomocne jak dla mnie... ostatni pytanie jakie mam: ile srednio dziecko zuzywa pieluch dziennie? bo tez nie wiem, ile mam miec takich pieluszek new baby 2-5kg...
Alez mam dylematy, wiem:zawstydzona/y: ale niestety nie orientuje sie jeszce...:zawstydzona/y:

No troche zaszalalas z tym new baby :) a jaki przedzial kg tam jest bo z pampersa new baby sa malutkie i oplaca sie od razu kupic rozmiar 2 ktory jest od 3-5 kg wiec i tak dobry, a te jedynki to malutkie i nieekonomiczne opakowanie, ja mialam jedne a potem 2
mi na poczatku szlo duzo pieluch bo dziecko co kichnie to zaraz siusiu lub jakas kupka (na poczatku smółka czyli taka ciagnaca sie i lepiaca) a taki dzidzius czesto jest kaprysny i jak troszke siusiu ma to nie chce np. jesc bo mu niekomfortowo :) nie pamietam na sztuki ale tak nawet co godzine nie raz przebieralam potem rzadziej

majtki kupuje sie w paczuszce po 7 sztuk i to starcza
zamaist podpasek lepsze sa podklady poporodowe ktore kupuje sie w aptece, sa o wiele wieksze, ale nie ma cos ie przerazac w szpitalu mozna spokojnie sobie w takich lerzec, bo leci z Ciebie tak, ze przynajmniej sie nie stresujesz ze bokami wyjdzie (przepraszam za dosłownosc) a w domu mozna przejsc na podpaski jakies wielkie np. bella maxi
ja te podklady w domu jeszcze ze 2 dni uzywalam, kupilam ich 2 paczki
wkladki laktacyjne to na poczatek jedna paczka a potem sokupisz przeciez meza mozesz wyslac w skepach nie zabraknie, a nie wiadomo jak bedzie z karmieniem,
ja w szpitalu ich nei uzywalam, bo na poczatku malutko pokarmu leci, tylko troszenke leci siary, a nawal pokarmu jest w 2 lub 3 dobie i dopiero wtedy "wysadza"

reklama
W weekend troszkę zaszalałam zakupowo. Na stanie mam już: łóżeczko z materacykiem, 2 butelki TT, pieluchy jednorazowe, tetrowe i kilka flanelowych, 2 pajacyki rozm.56 i 2 body, a na allegro zamówiłam pościel z rożkiem i koszulę do karmienia :-):-) teraz czekam na słowa uznania z Waszej strony :tak::tak:
super! dobrze zrobilas i oby tak dalej:tak::-) a co do pieluch flanelowych (tez kupilam) po co one sa wogole??

zastanawiam się tylko nad jednym - widzę, że kupujecie body nie rozpinane, tylko takie wkładane przez główke. Ja się wystraszyłam tego co dziewczyny pisały i kupiłam większość rozpinanych, które niestety wyszły mnie drożej no i nie wiem czy potrzebnie...
ja kupuje tylko te kopertowe, zadnych przez glowe zakladanych, te zakladane przez glowa to mowia zeby kupowac od rozmiaru 68-74...( to z polecen moich kuzynek ktore wlasnie maja male dzieci)

co do wozenia dzieci i poduch powietrznych w samochodach to chyba w kazdym aucie mozna wylaczyc poduchy, przynajmniej w niemczech tak robia... a co do wozenia dziecka z przodu - tutaj absolutnie zabronione!!

Dagsila jak te podklady sa dobre bo wieeelkie i chlonne to nic nei przecieka na majtki i mozna miec te same przez caly dzien, zeby po prostu trzymaly ten podklad
ale roznie bywa a to nei majatek wiec bedziesz przynajniej spokojna

moim niedawnym postanowieniem bylo zrobienie zakupów w sklepach w moim miescie - zeby sie pocieszyc lazeniem, pospedzac czas z K. i w ogole pobyc babą i matka i chodzic po sklepach jak to nasza natura nakazuje....
no ale jakos mi to nie wychodzi.. jak mam isc do sklepu i proscic te baby zeby mi pokazaly 10 pare spieochow- bo ta ma kotka nie w tym miejscu, a ta to wiesniacka a ta to fajna, ale nie zaplace na polspiochy 35 zł- no to czekaja mnie zakupy przez net. no i siedze jak ta miagwa juz 2 dzien i kompletnie nie umiem zakupow robic, jestem tak roztrzepana, ze tylko czekam, az K. przyjdzie i mi pomoze z zakupami na allegro:baffled::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
szukam w tych sklepach zeby u jednego sprzedawcy wiekszosc bo tak najekonomiczniej i nie bede sie zastanawiala kto co mial mi przyslac i na ktore konto ile wplacic pieniazkow.
poki co znalazlam jedynie taki kocyk SŁODZIUTKI KOCYK niemowl. BOBAS 76x102 PROMOCJA ! (876058493) - Aukcje internetowe Allegro oczywiscie rozowy;-) ale pewnei zanim sie zdecyduje wcisnac kup teraz to napisze 10 maili, zeby jeszcze raz mi wystawili ten kocyk:-D:-D:-D:-D

no i taka nie babowa jestem:tak::tak::tak::tak:

hehe jak tak dalej pojdzie to Niunia bedzie w koszulach taty chodzic:-D:-D:-D:-D

moim niedawnym postanowieniem bylo zrobienie zakupów w sklepach w moim miescie - zeby sie pocieszyc lazeniem, pospedzac czas z K. i w ogole pobyc babą i matka i chodzic po sklepach jak to nasza natura nakazuje....
no ale jakos mi to nie wychodzi.. jak mam isc do sklepu i proscic te baby zeby mi pokazaly 10 pare spieochow- bo ta ma kotka nie w tym miejscu, a ta to wiesniacka a ta to fajna, ale nie zaplace na polspiochy 35 zł- no to czekaja mnie zakupy przez net. no i siedze jak ta miagwa juz 2 dzien i kompletnie nie umiem zakupow robic, jestem tak roztrzepana, ze tylko czekam, az K. przyjdzie i mi pomoze z zakupami na allegro:baffled::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
szukam w tych sklepach zeby u jednego sprzedawcy wiekszosc bo tak najekonomiczniej i nie bede sie zastanawiala kto co mial mi przyslac i na ktore konto ile wplacic pieniazkow.
poki co znalazlam jedynie taki kocyk SŁODZIUTKI KOCYK niemowl. BOBAS 76x102 PROMOCJA ! (876058493) - Aukcje internetowe Allegro oczywiscie rozowy;-) ale pewnei zanim sie zdecyduje wcisnac kup teraz to napisze 10 maili, zeby jeszcze raz mi wystawili ten kocyk:-D:-D:-D:-D

hehe jak tak dalej pojdzie to Niunia bedzie w koszulach taty chodzic:-D:-D:-D:-D

heheh nic sie nie martw kochana. Ja przechodzilam to samo, tyle tylko,że zajęło mi to ponad misiąc:szok:. Codziennie siedzialam na allegro i tylko jak cos mi sie spodobało to klikalam "obserwację' aukcji. Jednak jakos tak nie mialam pojecia jak mam zacząc kupowac. Chcialam tez u jednego sprzedawcy, no i to klikanie co chwila mnie przerazalo:tak:. W koncu się przemogłam i wczoraj w ciagu godz. kupilam młodemu, śpioszki, body z dł. rekawem, body z kr. rękawem, pajaca, itd. wydałam 200zl i transport mam gratis:-D

ja tez musze sie za to wziac ale w po 10 lutego czyli po ur córki, które sa 6 lutego i po wypłacie :-)
tez myslalam o jednym sprzedawcy zbey przesylka sie oplacala i taks ie zastanawiam nad tym:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

heheh nic sie nie martw kochana. Ja przechodzilam to samo, tyle tylko,że zajęło mi to ponad misiąc:szok:. Codziennie siedzialam na allegro i tylko jak cos mi sie spodobało to klikalam "obserwację' aukcji. Jednak jakos tak nie mialam pojecia jak mam zacząc kupowac. Chcialam tez u jednego sprzedawcy, no i to klikanie co chwila mnie przerazalo:tak:. W koncu się przemogłam i wczoraj w ciagu godz. kupilam młodemu, śpioszki, body z dł. rekawem, body z kr. rękawem, pajaca, itd. wydałam 200zl i transport mam gratis:-D

ta jak juz mi tak powiedzialas to poprosze jakies linki:-) przynajmniej sprawdzonego sprzedawce bede miala:tak::tak: i moze sie przemoge do tego wszystkiego:-D:-D

plissssssssssssss:happy2:

reklama
ja tez musze sie za to wziac ale w po 10 lutego czyli po ur córki, które sa 6 lutego i po wypłacie :-)
tez myslalam o jednym sprzedawcy zbey przesylka sie oplacala i taks ie zastanawiam nad tym:

ja znalazłam takie sklepy:
Moja strona - Aukcje internetowe Allegro
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

w suemi tez zalezy co sie chce kupic, bo ja np glownie pod kontem ubranek i art higienicznych ( nozyczki, patyczki, podpaski, podklady, etc)...

no i ubranka wybieralam tez w przystepnych cenach, a kupie sobie jakies 2 sukienusie wyjsciówki w sklepie albo na jakiejs innej bardziej szalonej aukcji:-)

Do góry