reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Bluza niebieska z lumpka
Jeansy z HM z lumpka , kamizelka chyba mexxa była tez body pod spodem także . To takie przykładowe rzeczy synka a naprawde miałam tego mnustwo

Załączniki

• P1000527.JPG
    P1000527.JPG
    41,2 KB · Wyświetleń: 50
  • P1000757.JPG
    P1000757.JPG
    38 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Większość ciuszków tych malutkich założyłam Izuni zaledwie kilka razy,
bo wyrosła błyskawicznie.
Uważam zakup nowych ubrań (szczególnie w Polsce, gdzie ceny są :szok:)
za stratę pieniędzy.
LUMPEKSY górą :-)

faktycznie te ciuszki do 7-8 mcy (kiedy to dziecko zaczyna raczkować i zużywać ubranka i po 1 dziecku już sie do niczego nie nadają) są jak nowe i nie warto przepłacać, kupować dużo, zwłaszcza rozmiar 56, mój synuś był dość duży i ledwo sie mieścił i nawet miesiąc w nim nie pochodził... dopiero rozmiar 80 ulegał u nas całkowitemu rozpadowi, mniejsze czekaja na drugiego misiosmoka:)

Ania, gratuluję ślicznego Synka!!
Ja na flohmarku nakupiłam za grosze chyba setkę uniwersalnych rzeczy dla Malucha:-D
Mam znajome w Niemczech, które obiecały mi dokupować co trzeba i przez busy do PL podawać, więc kwestia ciuszkowych zakupów kompletnie mnie nie przeraża;-)

Na nowe ciuszki przyjdzie czas jak dzidzia podrośnie, po co bez sensu wydawać kasę, ciuszków potrzeba sporo, a płacić po 20-40 zł za sztukę to przesada. Oli jedyne nowe ciuszki to były te prezentowe i ew. z chwili słabości mamusi

dziewczyny, założyłam nowy wątek, bo nie miałam gdzie "podpiąć" mojego pytania.
Nie wrzucę go przecież do badań, przebiegu ciąży czy zachcianek;-)
No i chyba mamy większy porządek jak każdy temat ma swój wątek, a nie jeden wielki mix o wszystkim i niczym..
Dziękuję za odpowiedź:-*
W między czasie znalazłam na innym forum informacje, więc wklejam - może innym również się przyda:
1miesiąc - 56
2-3 miesiące - 62
3-6 miesięcy - 68
6-8 miesięcy - 74
9-10 miesięcy - 80
11-12 miesięcy - 86
13-14 miesięcy - 92
15-18 miesięcy - 104
Miłego dnia i udanych zakupów dla Maluszków;-)

P.S. Czy któraś z Was też już coś kupiła czy tylko ja taka szybka jestem?:-) Zwyczajnie nie mogłam się oprzeć!!

jedynie do tego "15-18 miesięcy - 104" bym się przyczepiła, moja ma prawie 18 miesięcy i nosi 92, dopiero powoli nastawiam się na kupowanie 98, ma dużo piżamek 98 i są za wielkie, moje siostra ma synka 2 latka i 5 miesięcy i dopiero kupuje 98

jedynie do tego "15-18 miesięcy - 104" bym się przyczepiła, moja ma prawie 18 miesięcy i nosi 92, dopiero powoli nastawiam się na kupowanie 98, ma dużo piżamek 98 i są za wielkie, moje siostra ma synka 2 latka i 5 miesięcy i dopiero kupuje 98

Na 104 to nosił niedawno mojej kuzynki synek a miał wtedy 3 latka , teraz ma 4 i nosi 110 czasami 128 jak jest mniejsza rozmiarówka
15- 18 miechów 104 to potem 3 latek by musiał nosić na 152:-D

Na 104 to nosił niedawno mojej kuzynki synek a miał wtedy 3 latka , teraz ma 4 i nosi 110 czasami 128 jak jest mniejsza rozmiarówka
15- 18 miechów 104 to potem 3 latek by musiał nosić na 152:-D

Zgadza się moja córcia nosiła 104 jak miała 3 latka z kawałkiem, a nie należy do niskich. teraz ma 4 latka i prawie 4-mce i nosi 110-116:tak:

aniam141 z tym 128 to chyba lekko przesadziłaś:-D;-) między 110 a 128 jest jeszcze 116 i 122, więc nawet jak rozmiarowka byłaby mniejsza to nie sądzę,że aż tyle. Chociaż mogę się mylic:-p:-)

aniam141 z tym 128 to chyba lekko przesadziłaś:-D;-) między 110 a 128 jest jeszcze 116 i 122, więc nawet jak rozmiarowka byłaby mniejsza to nie sądzę,że aż tyle. Chociaż mogę się mylic:-p:-)

Ostatnio mu kupiłam rzeczy w cocodrillo na 128 , ale nie ma się co dziwić bo mój synek ma z tej firmy body na 92 i jest na styk:-D Kurtki dwie ma tez na 128 jedną z nike .. Ale to kurtka to tez co innego:tak: rozmiarówki znam dobrze , bo sama w ciuszkach pracuje :)

reklama
Ostatnio mu kupiłam rzeczy w cocodrillo na 128 , ale nie ma się co dziwić bo mój synek ma z tej firmy body na 92 i jest na styk:-D Kurtki dwie ma tez na 128 jedną z nike .. Ale to kurtka to tez co innego:tak: rozmiarówki znam dobrze , bo sama w ciuszkach pracuje :)

O kurka no to nieźle:szok:, w takim razie chyba oni lekko przesadzają,żeby aż taka różnica była. Przyznam,że nie spotkałam się z taką sytuacją, ale to pewnie dlatego,że z cocodrillo miałyśmy chyba tylko jeden dresik, dawno temu:tak:. Jakoś nie po drodze mi do tego sklepu. Zrsztą u Nas chyba jest tylko jeden i to jeszcze słabo wyposażony a i sprzedawczynie sprawiają wrażenie,że nie mają pojęcia co tam sprzedają:no: i jakoś się uprzedziłam:tak:

Do góry