reklama
M
Mka10
Gość
faktycznie te ciuszki do 7-8 mcy (kiedy to dziecko zaczyna raczkować i zużywać ubranka i po 1 dziecku już sie do niczego nie nadają) są jak nowe i nie warto przepłacać, kupować dużo, zwłaszcza rozmiar 56, mój synuś był dość duży i ledwo sie mieścił i nawet miesiąc w nim nie pochodził... dopiero rozmiar 80 ulegał u nas całkowitemu rozpadowi, mniejsze czekaja na drugiego misiosmoka
Ania, gratuluję ślicznego Synka!!
Ja na flohmarku nakupiłam za grosze chyba setkę uniwersalnych rzeczy dla Malucha
Mam znajome w Niemczech, które obiecały mi dokupować co trzeba i przez busy do PL podawać, więc kwestia ciuszkowych zakupów kompletnie mnie nie przeraża;-)
Ja na flohmarku nakupiłam za grosze chyba setkę uniwersalnych rzeczy dla Malucha
Mam znajome w Niemczech, które obiecały mi dokupować co trzeba i przez busy do PL podawać, więc kwestia ciuszkowych zakupów kompletnie mnie nie przeraża;-)
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
dziewczyny, założyłam nowy wątek, bo nie miałam gdzie "podpiąć" mojego pytania.
Nie wrzucę go przecież do badań, przebiegu ciąży czy zachcianek;-)
No i chyba mamy większy porządek jak każdy temat ma swój wątek, a nie jeden wielki mix o wszystkim i niczym..
Dziękuję za odpowiedź:-*
W między czasie znalazłam na innym forum informacje, więc wklejam - może innym również się przyda:
1miesiąc - 56
2-3 miesiące - 62
3-6 miesięcy - 68
6-8 miesięcy - 74
9-10 miesięcy - 80
11-12 miesięcy - 86
13-14 miesięcy - 92
15-18 miesięcy - 104
Miłego dnia i udanych zakupów dla Maluszków;-)
P.S. Czy któraś z Was też już coś kupiła czy tylko ja taka szybka jestem?:-) Zwyczajnie nie mogłam się oprzeć!!
jedynie do tego "15-18 miesięcy - 104" bym się przyczepiła, moja ma prawie 18 miesięcy i nosi 92, dopiero powoli nastawiam się na kupowanie 98, ma dużo piżamek 98 i są za wielkie, moje siostra ma synka 2 latka i 5 miesięcy i dopiero kupuje 98
jedynie do tego "15-18 miesięcy - 104" bym się przyczepiła, moja ma prawie 18 miesięcy i nosi 92, dopiero powoli nastawiam się na kupowanie 98, ma dużo piżamek 98 i są za wielkie, moje siostra ma synka 2 latka i 5 miesięcy i dopiero kupuje 98
Na 104 to nosił niedawno mojej kuzynki synek a miał wtedy 3 latka , teraz ma 4 i nosi 110 czasami 128 jak jest mniejsza rozmiarówka
15- 18 miechów 104 to potem 3 latek by musiał nosić na 152
Na 104 to nosił niedawno mojej kuzynki synek a miał wtedy 3 latka , teraz ma 4 i nosi 110 czasami 128 jak jest mniejsza rozmiarówka
15- 18 miechów 104 to potem 3 latek by musiał nosić na 152
Zgadza się moja córcia nosiła 104 jak miała 3 latka z kawałkiem, a nie należy do niskich. teraz ma 4 latka i prawie 4-mce i nosi 110-116
aniam141 z tym 128 to chyba lekko przesadziłaś;-) między 110 a 128 jest jeszcze 116 i 122, więc nawet jak rozmiarowka byłaby mniejsza to nie sądzę,że aż tyle. Chociaż mogę się mylic:-)
aniam141 z tym 128 to chyba lekko przesadziłaś;-) między 110 a 128 jest jeszcze 116 i 122, więc nawet jak rozmiarowka byłaby mniejsza to nie sądzę,że aż tyle. Chociaż mogę się mylic:-)
Ostatnio mu kupiłam rzeczy w cocodrillo na 128 , ale nie ma się co dziwić bo mój synek ma z tej firmy body na 92 i jest na styk Kurtki dwie ma tez na 128 jedną z nike .. Ale to kurtka to tez co innego rozmiarówki znam dobrze , bo sama w ciuszkach pracuje
reklama
Ostatnio mu kupiłam rzeczy w cocodrillo na 128 , ale nie ma się co dziwić bo mój synek ma z tej firmy body na 92 i jest na styk Kurtki dwie ma tez na 128 jedną z nike .. Ale to kurtka to tez co innego rozmiarówki znam dobrze , bo sama w ciuszkach pracuje
O kurka no to nieźle, w takim razie chyba oni lekko przesadzają,żeby aż taka różnica była. Przyznam,że nie spotkałam się z taką sytuacją, ale to pewnie dlatego,że z cocodrillo miałyśmy chyba tylko jeden dresik, dawno temu. Jakoś nie po drodze mi do tego sklepu. Zrsztą u Nas chyba jest tylko jeden i to jeszcze słabo wyposażony a i sprzedawczynie sprawiają wrażenie,że nie mają pojęcia co tam sprzedają i jakoś się uprzedziłam
Podziel się: