reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja dzisiaj zrobilam przeglad ciuszkow i oto co mam na poczatek :
- body dlugi rekaw 10 szt
- body krotki rekaw szt 26 :-D
- spioszki 10 szt
- spodenki ( tzw polspiochy ) 5 szt
- pajace 8 szt
- kaftaniki 20 szt
- body na lato ( z krotkimi nogawkami ) 5 szt
- czapeczki 9 szt

ciuszki sa w rozmiarach 56 i 62 i moja kochana mamcia zapewnila mnie ze to jeszcze nie wszystko:-D:-D:-D

reklama
Ja dzisiaj zrobilam przeglad ciuszkow i oto co mam na poczatek :
- body dlugi rekaw 10 szt
- body krotki rekaw szt 26 :-D
- spioszki 10 szt
- spodenki ( tzw polspiochy ) 5 szt
- pajace 8 szt
- kaftaniki 20 szt
- body na lato ( z krotkimi nogawkami ) 5 szt
- czapeczki 9 szt

ciuszki sa w rozmiarach 56 i 62 i moja kochana mamcia zapewnila mnie ze to jeszcze nie wszystko:-D:-D:-D

ładnie się tego zebrało:tak::-)
ja mam dopiero 1/3 z tego, ale mam nadzieje że aż tyle to nie trzeba - chociaż jak chodze po sklepach to kusi i cena i wygląd:tak::-):-)

a wózek też mam wybrany:
4w1 wózki ATLANTIC ESPIRO Wózek+ fotelik+6grati (878025069) - Aukcje internetowe Allegro

...ale to jeszcze może ulec zmianie...:-D:-D:-D:-D

ja narazie mam sliczna kolyske i kilka ubranek i tyle. Jakos nie moge sie na nic wiecej zdecydowac. Kurcze, bardziej niz wozek dreczy mnie fotelik samochodowy. Jak sie w koncu zdecyduje na jakis fotelik, to do niego bede wozek dobierac tak, zeby dalo sie go na ramie wozka zamontowac. Mam tylko nadzieje, ze przed kwietniem sie wyrobie:zawstydzona/y:

Do większość wózków pasuje fotelik maxi cosi cabrio fix:tak: to kwestia tylko adapterów

hahaha, a Ty pewnie siedzisz jak na szpilkach :-D:-D

A ja dzis znow kupilam buty Malej :no::-D:-D
Ale jak im sie nie oprzec????
Disney Infant Baby Girl Toddler Shoes Trainers 0-6M on eBay (end time 19-Jan-10 15:50:33 GMT)

Które to już :-D

ładnie się tego zebrało:tak::-)
ja mam dopiero 1/3 z tego, ale mam nadzieje że aż tyle to nie trzeba - chociaż jak chodze po sklepach to kusi i cena i wygląd:tak::-):-)

a wózek też mam wybrany:
4w1 wózki ATLANTIC ESPIRO Wózek+ fotelik+6grati (878025069) - Aukcje internetowe Allegro

...ale to jeszcze może ulec zmianie...:-D:-D:-D:-D

Nie chcę Ci zmieniac wyboru ale .. ma go sąsiadka zza płota synek ma 1.5 roku i:
- spacerówka nie rozkłada się na płasko chyba że to zmienili :tak: sprawdz koniecznie .
- materiał kiepski jakościowo
- ze stelaza złazi ta szara farba w kilku miejscach
- jedno z kół przednich się blokuje mimo odblokowania i wózkiem się ciezko jedzie , stelaz nad tym kołem rdzewieje.
Ona się cholernie zawiodła zresztą wózek w necie tez ma kiepski opnie jak czytałysmy .
Dziwi mnie to , bo ta firma robi dośc fajne parasolki wzorowane na wózku quinny zapp a te mają opinie bardzo dobre , sama nad taką myslałam
Magic 3 ESPIRO 6,8 KG _SKLEP LODZ_ W-0zl mulan_pl (869843501) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie:-)

Moje misato dzisiaj zasypało, wszędzie jeździ sie 20/h, ale nie przeszkodziło Nam to w zrobieniu pierwszych synusiowych zakupow:tak::-D. Kupilismy dzisiaj:
- łóżeczkoŁÓŻECZKO RADEK VII TEAK +MATERAC+ POŚCIEL (869515556) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
- pościel
- kocyk (grubszy)
- butelka TT
- dwa smoczki uspokajacze TT
- pojemnik na pieluszki
- dla siebie laktator TT
byłam oczywiscie też w tesco:tak: więc jeszcze udalo sie kupic: dwie pary półśpiochów, czapeczke i body. No w końcu też już cos mam:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• cat_dog_cream.jpg
    cat_dog_cream.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 26
Do większość wózków pasuje fotelik maxi cosi cabrio fix:tak: to kwestia tylko adapterów
wlasnie o tym foteliku coraz czesciej mysle. Tylko kurcze, zastanawiam sie jescze czy z baza, czy bez, a jak z baza o EasyFix czy Familyfix? teoretycznie Family starcza na dluzej, bo i fotelik 9-18kg mozna w nia wpiac, ale jak bedziemy mieli jeszcze 1 dziecia <a narazie taki jest plan> to lapiej byloby miec 2 oddzielne bazy... Poradzicie mi coz moze dziewczyny?

wlasnie o tym foteliku coraz czesciej mysle. Tylko kurcze, zastanawiam sie jescze czy z baza, czy bez, a jak z baza o EasyFix czy Familyfix? teoretycznie Family starcza na dluzej, bo i fotelik 9-18kg mozna w nia wpiac, ale jak bedziemy mieli jeszcze 1 dziecia <a narazie taki jest plan> to lapiej byloby miec 2 oddzielne bazy... Poradzicie mi coz moze dziewczyny?

Nie doradze bo nie mam bazy , mój synek jeździł w tym foteliku 7 miechów tylko bo potem kupiłam espiro 0-25 kg a tego maxi cosi bym nie kupiła do 18 kg bo Szymek jest duży i źle mu się siedziało w tym foteliku jakoś miał w ramionkach ciasno dosyć , więc w sumie ja dobrze że bazy nie nabyłam , choć to pewnie fajna rzecz . Fotelik montowałam pasami a jak jechałam sama woziłam go z przodu ( miałam w tym celu odłączoną poduszkę )

Wronka - co za pojemnik na pieluszki ?
Fajne zakupaski :)

Piekne te wasze zakupy. Kurcze wszystko jest teraz takie sliczne.

Wronka mamy tego Radka tylko w innym kolorze. To bardzo solidne lozeczko (plus sliczna posciel na tym twoim ;)) Jedyne co uleglo delikatnemu zniszczeniu to barierka. Ze swojej strony moge Ci polecic dokupienie silikonowej nakladki na barierke. Mlody tak ja obgryzal kiedy zabkowal, ze wiory lecialy :-D no i teraz nie wyglada to estetycznie, nie mowiac o tym, ze farba na pewno nie jest lekkostrawna ;)
Aga ja kolor łożeczka tez mam inny niz ten na zdjęciu (kupiłam sosne) bo tylko takie mi pasuje:tak:, apościel mam ta co wkleilam poniżej a nie tą co w łóżeczku jest:-D
Wronka - co za pojemnik na pieluszki ?
Fajne zakupaski :)

aniam, a tekie cuś: Angelcare Pojemnik na pieluchy

reklama
Do góry