reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Co prawda kalesonów nie musiałam nigdy kupować, bo do tej pory była tylko Alicja, ale napiszę jak to było u nas. Zawsze w zimę ubierałam do przedszkola ją w zwykłe spodnie, bez rajstop i na to takie spodnie jak od kombinezonu. Super sprawa, dziecko nie zgrzane przez dodatkową parę rajstop, a na dworze miało co ją grzać.
maonka...z dziewczynką to ja wiem jak jest. W końcu już to przerobiłam. Ja wolałam jej rajstopki i spódniczki ubierać niż dwie pary spodni, zresztą spodnie od kombinezonu szły jak już naprawdę piździło. Mi chodziło o chłopca:-)

reklama
Wronka w sprawie kaleson ja nie pomogę bo moje trole za żadne skarby ich nie ubiorą , nawet w największy mróz :no:
Ale mogę ci polecić spodenki z regulacją na guziki z boku, super mi się sprawdziły u Mateusza chudziny bo wszystkie spodnie nie dresowe mu z tyłka spadały.Szelki też przerabiałam i go wkurzały, teraz nosi pasek ale wiadomo jest starszy ;-)

Gosieńka dzięki :-). Borys właśnie większości spodni nie dresowych ma z regulacją w pasie. Jednak to też nie zawsze się sprawdza, bo w pasie ściągnięte a nogawki od ud już takie szerokie są, że jak dziecko wojny wygląda i tak wybrzuszenie się z przodu robi. No, ale jest kilka par (np. rurek) w których wygląda super:-)

Wronka i mamuśki innych szczuplaków- zwężane nogawki mają także C&A oraz Coccodrillo. W Smyku jeszcze portek nie udało mi się dla moich kupić, bo w każdych "pływali".
Jeśli chodzi o spodnie zimowe to tylko w Coccodrillowych jest cacy, bo one są jakoś tak robione, że mają świetną regulację w pasie, za to nogawki są fajnie pasowane a jednocześnie wygodne :-)

Moje szelki tolerują od czasu, kiedy zobaczyli jak się mój mąż na bal szykował i właśnie szelki zakładał... no szał jest na ten gadżet, ale ich generalnym marzeniem, jest być jak tato :-)

dziewczyny w ten weekend z kuponami chyba z instyle, ale też z innych gazet kupony zniżkowe do wielu sklepów (-20%, a do niektórych -25%). Mi się do reserved przyda bo jest -20% a chcemy kupić kurtki dla Mai, T i dla mnie. Zniżki są jeszcze do cocodrillo, smyka czy bartka itp.

reklama
Podpowiedzcie z czego buty na zimę. W ubiegłym roku Alicja miała z deichmana Elefanten, ale w tym roku patrzałam na ich stronie i wybór żaden.

Do góry