reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniez to sobie poczekaj :tak: w Venezi normalnie to tylko wariaci kupują albo ludzie co srają kasą . Poleć tam sobie 27 grudnia , wtedy rusza przecena . Te same buty co kosztują 500 zł kupisz za 250 . TYlko ostrzegam dużo takich mądrych i jest w ten dzień tłum . W tamtym roku z przyjaciółką byłam , to kupiła kozaki za 240 zł .
Ja ogólnie tego dnia właśnie jestem na zakupach sama :-D:-D Wydaję kasę od mikołaja ;-)

Gosieńka nie ma w tym nic dziwnego . Ja jak pisałam marki znam , w handlu pracuję już sporo lat , pracowałam dla dużej korporacji więc znam:tak: Ale nie każdy musi . Mi brakuje tutaj Warszawskich lumpeksów .
Moja mama po nich szaleje , a mi żal tyłek ściska .

Aniez kardigan ładny J kiedyś w tesco nabył :tak: Koszule tescowe też polecam , bo jakoś rewelacyjna a i wzory mają fajne . Cena też rewelacja .

reklama

Załączniki

• 068 069 070.jpg
    068 069 070.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 25
kittek - lubię takie sukienki chociaż to niekoniecznie fason dla mnie. Następnym razem nie kupuj z katalogu tylko poluj na allegro, kupisz co najmniej o połowę taniej.

Dziewczynki, w związku z tym, że u mnie dziś rano przymrozek był i szyby trzeba było skrobać, zaczęłam po woli zastanawiać się nad kupnem kalesonków dla Boryska. Dlatego też doświadczone mamy chłopców powiedzcie proszę gdzie znajdę fajne kalesony z dobre gatunkowo. Mam jeszcze jedno pytanie: Jak wy sobie radzicie z ubraniem chłopców w przedszkolu. Tzn. dziewczynki jak zimno mogą mieć rajstopki i spódniczki a chłopcy??? Nie wyobrażam sobie żeby B mi w przedszkolu siedział w spodniach i kalesonach, w samych kalesonach też bym nie chciała bo to tak dziwnie wygląda, no chyba ,że kalesony są inne niż rajstopy.

Wronka ja kupiłam w ubiegłym roku dla J. a w tym już dla M. kalesonki w H&M jak dla mnie super :tak:
A co do przebierania... wiesz można rano dziecko rozebrać z kalesonów ale weź pod uwagę czy panie ubiorą wtedy B. w kalesony jeśli pójdą na dwór??
Ja zostawiam M. kalesony a na to ma spodnie dresowe i tak dyla...

Wronia ja dla Igora mam super kalesonki z LIDLa. B kupił w zeszłym roku. To takie jakby ubranie termiczne takie spodnie-getry, ale luźne i bluzka, miał do przedszkola i na narty później. Naprawdę fajne i łatwo się mu samodzielnie zakładało. Wcześniej miał kalesonki takie ala rajstopy i marudził, że mu się źle zakłada.
Do przedszkola chodził w dresach cienkich, bo tam bardzo ciepło mają, a w szafce miał kalesonki i spodnie i jak szli na spacer to się przebierał (B go woził samochodem), jak już zima w pełni to pod spodnie z kombinezonu dresy zakładałam, żeby rano tylko ściągnął i fruu, a w szafce kalesonki do przebrania.
Boshe jak się w temacie rozpisałam;-)

Z Kubą przerabiałam kalesonki rajstopowe i jak dla mnie porażka, w tamtym roku kupiłam w C&A takie kompleciki kalesony + bluzka na długi rękaw, bardzo dobre gatunkowo i co najważniejsze Kuba je uwielbiał i o zakładaniu nie trzeba było przypominać i jeszcze jeden plus kupiłam na wyprzedaży więc grosze zapłaciłam:-)

Wronka- u moich obu chłopaków sprawdzają się te z H&M, w sensie kalesonki. Kuba sobie sam wszystko założy ;-) zaś maluszki są u nas przez Panie ubierane, tzn. te części garderoby, co sprawiają kłopot. No i Panie sprawdzają w czym gacek wychodzi na dwór, bo pomysły ponoć bywają przednie ;-P

Moje obie sztuki się w szatni po prostu przebierają w dresy (kalesonki i spodnie zew. zostają sobie gdzie trzeba) i tyle. Dresy są jedyną alternatywą dla dziewczęcych rajstop ;-) i są praktyczne, bo się inne spodnie nie niszczą, a dziury to mój starszy syn produkuje namiętnie i pasjami, a babcia niedługo będzie miała na imię Pani Łata :p Aniam ma te same doświadczenia :-)

reklama
Aniez u nas babcia to już ma doktorat z naszywania łat :-D

Dla mnie rajstopowe mogą być ale dobrej firmy .
Jak sobie przypomnę firmę to wam zalinkuję , ale to coś z rodzinny gatty i woli .
HMowe też bardzo lubię .

Do góry