reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Nazywam się Agushka i jestem babyboomową mamą rocznej Basi :)
Chciałabym umieścić u Was ogłoszenie - jeśli moderator uzna, że do usunięcia - nie ma sprawy :)

Chciałabym Was zaprosić do zapoznania się z moim rękodziełem - tworzę kolorową niemowlęcą pościel, śpiworki dla dzieci i inne praktyczne akcesoria. Ponieważ wszystkie przedmioty są wykonywane ręcznie istnieje możliwość uszycia rzeczy pod specjalne zamówienie (rozmiar, kolor itp.)
Może Was coś zaciekawi? Zapraszam na
https://www.facebook.com/pages/kumka...5408174?ref=hl

Jeśli byłybyście zainteresowane zakupem - proszę podajcie hasło 'baby boom' a otrzymacie 10% zniżkę :)
Zapraszam!
Zobacz załącznik 564122Zobacz załącznik 564123Zobacz załącznik 564124Zobacz załącznik 564125Zobacz załącznik 564126Zobacz załącznik 564127Zobacz załącznik 564128Zobacz załącznik 564129Zobacz załącznik 564130Zobacz załącznik 564131

Zmobilizowałam się wreszcie, by porządnie cycki zmierzyć i kupić staniki, bo po karmieniu większość staników już jest dla mnie za luźna.
U mnie problem polega na tym, że ja mam 71cm pod biustem, a w biuście 99cm, a jak się pochyle to 106. Masakra:/

Bardzo dużo czytałam info o stanikach sportowych i faworyt jest jeden, na niego się zatem zdecydowałam:
Biustonosz Sportowy PANACHE Sport Roz.70H (3300547742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A że panache to moja ulubiona firma i w zasadzie 90% bielizny mam od nich to kupiłam jeszcze:
Biustonosz Panache Cleo Lucy black 32H 70H (3317718919) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i model polecany po karmieniu właśnie:
Biustonosz Panache Andorra 32H 70H perłowy (3298092390) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Elvie śliczne . a mi cycki zmalazły i też by się przydało iść na zakupy . Ale u nas dobrego sklepu z bielizną niet . Takiego żeby ktoś porządnie doradził . A tak przez neta to ja nie wiem czy bym umiała dobrze kupić .

aniam - zmierz się porządnie to kupisz. Pod biustem mierzysz i od wyniku odejmujesz 5cm, wychodzi Ci rozmiar, jeśli ja mam 76cm - 5cm = 71cm to mam rozmiar 70, bo bierzemy w dół nie w górę. Potem mierzysz piersi w najbardziej wypukłym punkcie, jeśli piersi są duże to do mierzenia należy się pochylić. Mi wychodzi 99cm normalnie a przy pochyleniu 106. No i patrzysz na rozmiarówkę producenta i gotowe. Zaoszczędzić mnóstwo kasy można, bo np. moje panache kupuję widzisz w jakich cenach a w sklepie poniżej 200zł ciężko znaleźć.
Zadzwoniła mi babka z tego sklepu stanikowego, że mają tylko 1 z moich 2 zakupionych, bo drugi jest widoczny w komputerze, więc poszła aukcja a na stanie go nie mają :/

Elvie, mi z mierzenia jakis kosmos wychodzi... Ja musze biustonosz zalozyc. NIe kazdy na mnie pasuje, mimo odpowiedniej rozmiarowki. Wszystko zalezy od kroju, materialu z ktorego jest wykonany i czy miseczki sa miekkie, czy maja jakies gabki i inne bogwico... U mnie zakupy bielizny przez neta konczas ie rozczarowaniem...

Zielona masz 100% racje. Po pierwsze kazdy biust ma inny ksztalt, rozstaw itd. Rozmiar ustalisz pomiarem, ale nie kazdy fason jest dobry. Po drugie bielizne to sie za komuny na oko kupowalo :-p
To samo mam z butami. Kupuje przez neta, ale po wczesniejszej przymiarce w sklepie.

Elvie, staniki bardzo fajne widac, ze krojone na duzy biust. Daj znac, jak Ci sie sportowy nosi, bo wlasnie szukam.

Może ja z rozmiarem trafiam, bo swoje cycki dobrze znam. Usztywnianych nigdy nie kupuję, tylko na fiszbinach i wiem, jakie cięcie musi być i jakie zabudowanie aby cyckom dobrze było;-)

aniez - wczoraj sportowy już mi wysłali priorytetem, więc może dziś dostanę jak się poczta spisze. Czytałam o nim dużo i same pozytywne opinie, więc jestem dobrej myśli.

reklama
ja też z tych co to muszą górną uprząż przymierzyć.

Elvie staniki śliczne

A ja muszę dla Julki kupić fotelik na już - wyobraźcie sobie że nasz popękał - nie mieliśmy wypadku, stłuczki nic - po prostu górna część pękła :(

Do góry