reklama
aniez
Fanka BB :)
Iza- zapytaj :-)
Szanowny małżonek stwierdził, że albo Thule, albo MontBlanc więc pole się zawęża :-) Elvie- na razie rozważamy zakup, bo i tak jest nam potrzebny, nawet do parku nie możemy pojechać, bo nam się 2 rowery nie mieszczą do bagażnika Może nawet lepiej, żeby nie był dachowy, tylko ten uchwyt na tył, żebym ja sobie z montażem radziła.
Szanowny małżonek stwierdził, że albo Thule, albo MontBlanc więc pole się zawęża :-) Elvie- na razie rozważamy zakup, bo i tak jest nam potrzebny, nawet do parku nie możemy pojechać, bo nam się 2 rowery nie mieszczą do bagażnika Może nawet lepiej, żeby nie był dachowy, tylko ten uchwyt na tył, żebym ja sobie z montażem radziła.
Przekazuję od W:" Jak bagażnik na dach to MountBlanck albo Thule, dystrybutorem thula na Polskę jest taurus, tutaj masz stronę Bagażniki dachowe Thule i bagażniki rowerowe - TAURUS tam sa wszystkie dokładnie opisane i można zamówić do domu, starają się oni trzymać cenę thula na polskę więc może okazać się, że tam najkorzystniej, Thule to generalnie jedna z najlepszych firm produkujących bagażniki dachowe, ale trzeba liczyć się z tym, że w cenę wliczona jest również marka. Reklamacji na to nie ma. Co do MountBlanca jakość porównywalna z thulem, tylko mniej znana (to taki thule tylko mniej znany a jakością porównywalny), cena mniejsza, ale nie zawszę. Kupując bagażnik na dach trzeba liczyć się z tym, że powodują dużo hałasu, i są mniej bezpieczne niż na przykład platformy, nie można z nimi bodajże 90 km/h przekraczać. Ja polecał bym platformę, bo bezpieczniejsza, łatwiejszy montaż rowerów, i dla 4 rowerów będzie to lepsze rozwiązanie, bo wiem że z montażem 4 na dach były problemy. Cena waha się od 500zł w górę.A i jeżeli o nie chodzi to musi być taki który wspiera się na haku, ale nie na klapie, więc tzw. nożyce (takie zwykłe uchwyty) odpadają, bo zdarza się, że obdrapią lakier, albo sa niestabilne. Najważniejsze to co jest z tyłu jakakolwiek platforma musi mieć miejsce na tablice i światła. I tak ten będzie do dhttp://www.interpack.eu/product-pol-2956-Arezzo-wieszak-na-hak-4-rowery-odchylany.html a taki już okhttp://www.interpack.eu/product-pol-3130-Eco-Platforma-4.html "To się W uzewnętrznił, jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz, dzwoń :-)
Ostatnia edycja:
aniez
Iza- podziękuj mężowi za fachową poradę :-)
Wyszło mi, że mój jednak wie, co mówi i jego wybór jest kompatybilny z wyborem Twojego małża ;-)
Zapytaj go, co on sądzi o czymś takim Bag. rower. na hak Express 2V THULE SWEDEN AB - Akcesoria rowerowe Akcesoria...
Na ten moment potrzebujemy na 2 rowery, potem najwyżej to ustrojstwo na 2 by się sprzedało. Potem będę drążyć temat innych dostępnych :-)
Wyszło mi, że mój jednak wie, co mówi i jego wybór jest kompatybilny z wyborem Twojego małża ;-)
Zapytaj go, co on sądzi o czymś takim Bag. rower. na hak Express 2V THULE SWEDEN AB - Akcesoria rowerowe Akcesoria...
Na ten moment potrzebujemy na 2 rowery, potem najwyżej to ustrojstwo na 2 by się sprzedało. Potem będę drążyć temat innych dostępnych :-)
Przekazuję :"Polska policja może przyczepić się o zasłonięcie świateł, poczytaj w kodeksie ile % może być zasłonięte, dlatego lepsze są te z miescem na tablice i swoimi światłami. A i jak będziecie go kupować zapytajcie się czy damka, jeżeli taką macie nie musi posiadać specjalnego adaptera, to kolejny wydatek"A teraz Ty mi tu książki polecaj bo ty chyba fan czytelnictwa prężny
Ostatnia edycja:
aniez
Przekazałam szanownemu małżonkowi, niech teraz rozpracowuje temat dalej :-)
Zleży, co lubisz czytać ;-) bo jak romansidła to ja nie bardzo, sensacje czytuję do poduchy, bo mnie odpręża, na szybko Cobena mogę polecić, ale nie nastawiaj się na przeczytanie wszystkich jego "dzieł", bo po kilku człek łapie schemat i wieje nudą ;-)
Stara Chmielewska bawi mnie do łez, nowa nudzi i czytam z sentymentu, nie z uwielbienia.
Larsson niektórym się podoba (mi najbardziej weszła 2 część).
Liza Marklund jest ciekawa. Lackberg też niezła i szybko się czyta. Teraz mam na tapecie Ostatnie tchnienie Miny, zapowiada się nieźle.
Z innej bajki Marqueza się dobrze czyta i długo potem nad nim myśli. Lian Hearn i jej saga rodu Otori też jest wciągająca.
Nieodmiennie lubię Agathe Christi i polecam, bo postaci są barwnie i zgrabnie nakreślone, intryga czasem już szablonowa, ale nie ma co wymagać od czytadła nie wiadomo jakiej retoryki.
Z babskich "Diabeł ubiera się u Prady".
To tyle, jak napiszesz, co lubisz czytać, to postaram się jeszcze coś "podrzucić".
Zleży, co lubisz czytać ;-) bo jak romansidła to ja nie bardzo, sensacje czytuję do poduchy, bo mnie odpręża, na szybko Cobena mogę polecić, ale nie nastawiaj się na przeczytanie wszystkich jego "dzieł", bo po kilku człek łapie schemat i wieje nudą ;-)
Stara Chmielewska bawi mnie do łez, nowa nudzi i czytam z sentymentu, nie z uwielbienia.
Larsson niektórym się podoba (mi najbardziej weszła 2 część).
Liza Marklund jest ciekawa. Lackberg też niezła i szybko się czyta. Teraz mam na tapecie Ostatnie tchnienie Miny, zapowiada się nieźle.
Z innej bajki Marqueza się dobrze czyta i długo potem nad nim myśli. Lian Hearn i jej saga rodu Otori też jest wciągająca.
Nieodmiennie lubię Agathe Christi i polecam, bo postaci są barwnie i zgrabnie nakreślone, intryga czasem już szablonowa, ale nie ma co wymagać od czytadła nie wiadomo jakiej retoryki.
Z babskich "Diabeł ubiera się u Prady".
To tyle, jak napiszesz, co lubisz czytać, to postaram się jeszcze coś "podrzucić".
Nie ja do romansideł się nie tykam podobnie jak Ty :-) Cobena mam 5 dzieł w domu przeczytanych i masz rację, po pewnym czasie wieje nudą. Muszę się zagłębić w te o których napisałaś i wybiorę się do biblioteki jutro.Lubię książki takie po których jak to napisałaś się myśli, a nie tylko odbijają się od uszu. Hmm to sama nie wiem od czego zacząć co polecasz na początek :-) ?
reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Iza to ja polecam ci:
- "Tańcz ze mną" Karen Kingsbury
- trylogie "Zakręty losu" Agnieszki Langis-Łoniewskiej (ostanio w 3 dni połknęłam całość)
to tak na świeżo
Lackberg i jej serię "Erica Falck" bardzo mi się podobała.
Cobena zaczęłam ale mnie męczy ;-) i nie czytam
- "Tańcz ze mną" Karen Kingsbury
- trylogie "Zakręty losu" Agnieszki Langis-Łoniewskiej (ostanio w 3 dni połknęłam całość)
to tak na świeżo
Lackberg i jej serię "Erica Falck" bardzo mi się podobała.
Cobena zaczęłam ale mnie męczy ;-) i nie czytam
Podziel się: