reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
nata - a cóż to za fotelik? Napisz koniecznie.

Do mnie dziś właścicielka sklepu z bielizną zadzwoniła, bardzo przepraszała, że czarnego stanika znaleźć nie mogą a na stanie wg komputera go mają. Ostatecznie wynegocjowałam, że nie zrezygnuję z zakupu, jeśli za tydzień po nowej dostawie doślą mi czarny i dostanę jakaś ofertę promocyjną na zakupy u nich. Zaproponowała mi zniżkę 50% na taki stanik (oczywiście w moim rozmiarze, ale dla przykładu Wam wrzucam):
Panache JASMINE floral print 70DD 32DD NOWY KOLOR! (3274219786) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wolę jednobarwne, ale krój ma fajny, więc wzięłam.

dziewczyny mieliśmy podobno mercedesa wśród fotelików - Romera KING PLUS - w prawdzie i tak mieliśmy kupić na jesien nowy, a nie teraz.

Nata- dokładnie tak, jak napisała Aniam: składaj reklamację oraz wysmaruj im pismo właściwej treści, ja bym tego tak nie zostawiła.
Tego Romera, o którym piszesz też mieliśmy, z tym że był kupowany w 2008 roku, więc inna seria, i zero problemu. Dwójkę dzieci przetrwał, kolejne może wozić.

Dla starszego mamy odpowiednik Romera Kidfix, dla młodszego taki kiddy cruiserfix pro: kiddy (tu zadecydowała cena, oraz to, że można go dopasowywać także do szerokości, co dla naszego szczypiorka ma znaczenie).

Nata my też mieliśmy ten model i nic się z nim nie działo a kupiliśmy go od koleżanki więc był używany. Jakąś wadliwąsztukę trafiliście co nie zmienia faktu, że powinniście zareklamować.

kupilismy go pod koniec 2010 roku - więc Julka jeździła nim 2,5 roku. Powiem to tak nawet nie zauważyłam, że coś się z nim stało - aż któregoś dnia zapinając Julce pasy, delikatnie dotknęłam zagłówka fotelika i usłyszałam dziwny dzwięk zdjęłam pokrowiec, a tam posypal się zagłówek.
Reklamować nie będę bo jak już pisałam data kupna to grudzień 2010, a poza tym nie wiem gdzie mam paragon.
Napiszę tylko do nich co się stało - może wezmą to pod uwagę przy sprawdzaniu fotelików.

Poszukuję niedrogiego bagażnika do przewozu rowerów. Macie taki sprzęt? Jakieś rady w kwestii tego, co jest ważne, a co nie?

aniez - my przed urlopem planujemy kupić uchwyty na rower i bagażnik dachowy. Wiem, że M. dużo czytał, przeglądał i ostatecznie interesuje go tylko firma thule: Bike Carriers - Thule
Pytałaś o stanik panache to powiem Ci, że polecam ale tylko kolor biały i czarny (ja mój różowy właśnie na czarny wymieniłam). Te kolorowe mają pomieszaną rozmarówkę i sama sprzedająca przyznała, że uwielbia panache sport, ćwiczy i biega codziennie, czarny i biały sa ok a te limitowane kolorowe są za duże i źle trzymają. Wzięłam różowy 70h i w nim utonęłam, a ten sam rozmiar w wersji czarnej jest ok. Dużo lepiej trzyma jak się z tyłu zapnie paski na krzyż - wówczas z koszulki typu bokserka nic nie wystaje. Komfort podczas biegania o niebo lepszy. Polecam! Mnie się tak spodobał, że chyba kupię jeszcze jeden, bo dziś w nim sprzątam nawet :)

reklama
Aniez znajomi mają właśnie z thule i bardzo sobie chwalą. My pożyczaliśmy w ubiegłym roku od innych znajomych też z thule i jak dla nas rewelacja :tak: taże tą firmę i bagażnik dachowy polecam bo to mam sprawdzone :-)

Do góry